Autors Tēma: šķiršanās  (Lasīts 5775 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies leta

Re: šķiršanās
« Atbilde #15 : 2019. gada 31. maijs, 16:21:40 »
Tā arī ir .....

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #16 : 2019. gada 31. maijs, 16:36:58 »
...lai šādās sarežģītās lietās( kā divu cilvēku šķiršanās) kaut ko jēdzīgu pateiktu, ir jādzird abi viedokļi.....

Atslēdzies Camma

« Atbilde #17 : 2019. gada 31. maijs, 16:49:32 »
Nu, vēl var ielēgt veselīgu pofigismu. Visnepareizākie lēmumi rodas tieši it kā morālu un ētisku apsvērumu dēļ. Pat pie šķiršanās neviens nav teicis, ka momentā plikai jāmetās no mājas laukā un jādzīvo skalu būdiņā. Var vēl pirms oficiālās šķiršanās paņemt ''brīvdienas'' un izdomāt, ko tālāk darīt. Daži nedzīvo kopā ilgāku laiku, līdz kamēr noformē juridiski. Kāpēc nevar otrādi?
Visus sakost!

Atslēdzies leta

« Atbilde #18 : 2019. gada 31. maijs, 17:00:46 »
Laba doma... :ou:

Pieslēdzies reno

« Atbilde #19 : 2019. gada 31. maijs, 17:50:10 »
Es arī gribēju jau no rīta rakstīt -pirms paziņo, visu sakārto, izdomā, kā un kur tālāk dzīvosi. Ja raksti, ka vietas pietiek -varbūt vnk dzīvo atsevišķā istabā un lieki nekontaktējies, neielaidies sarunās "viss ir slikti".

Kā var saprast, bērni nav iesaistīti. Tad vēl jo vairāk, atrodi, kur pavadīt laiku pozitīvi.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #20 : 2019. gada 31. maijs, 18:43:48 »
Būtībā gribēju sacīt to pašu - nestreb karstu. Emociju iespaidā nekas labs nesanāk. Ja reiz mājā vietas pietiek, tad tur arī paliec, kādā atsevišķā istabā. Nav jāskrien pa galvu, pa kaklu kaut kur-nezin kur. Laiks visu saliks pa plauktiņiem. Vai nu atradīsies kurp aiziet - pārdomāti un plānoti, vai, kas zina, varbūt i pārdomāsiet vēl šķirties. Arī tā gadās, pat ja šobrīd tas šķiet neticami.

Atslēdzies leta

« Atbilde #21 : 2019. gada 31. maijs, 19:02:02 »
Jā, paldies, Bērni lieli :)
Tā ari sanāk, pirmais strīds un tad nu spuras gaisā , ārprāts utt.  Lai lēnītēm viss norimstas, un tad jau laiks rādīs savu ceļu... Ir iespēja padzīvot neitrāli, klusi savā istabā... ( tā nu mēs norunājām). Paldiesiņš :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #22 : 2019. gada 31. maijs, 19:13:15 »
Nu re, jau labāk  :)
Bet no foruma gan nekur prom neej, nāc parunāties! Mēs te kā tāda liela ģimene esam - katrs ar saviem tarakāniem, bet kopumā draudzīgi  :) 

Atslēdzies leta

« Atbilde #23 : 2019. gada 31. maijs, 20:29:13 »
Paldies ,Kvadra... tas ir jauks pasākums, un pat noderīgs :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2019. gada 31. maijs, 21:06:45 »
Sirsniņa pilna. Vakar ar vīru pirmo un pēdējo reizi esmu sastrīdējusies. Jā, nekad mēs nestrīdējāmies. parasti mācējām saprasties, saprast viens otru no pusvārda... bet nu jau pusgadu ar to ir pagrūtāk... Vīram pēc insulta mainījās skats uz dzīvi. es centos viņa skatienam sekot, būt blakus..., bet nesanāca. Sabruku. Esam vienojušies ,ka šķiramies.  Viens strīds, un dzīvē viss pavisam savādāk... Tikai, kā ar to iešanu kaut kur...Pat īsti nav kur, jo aizeju es...  Tagad domāu, un nevaru sadomāt nu neko....

Ak vai... pirmo reizi sastrīdēties... pa ntajiem gadiem... un koferis jau rokā... nu...
Pat tad, ja man iesnas, nenāciet man tuvumā... kur nu vēl kas nopietnāks, kad visa dzīve un tās vērtības jāpārvērtē... Kad bērns slims un mīlulītis kā gražu pods, arī koferis rokā?
Un kā pati justos, kad veselība kūleni apmet, ķermenis pieviļ... Slimības maina personību, tā nu tas ir. Ar to zināmā vecumā jārēķinās, ar kuru katru jau kalnos nekāpj, un ģimeni neveido ...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #25 : 2019. gada 31. maijs, 21:45:21 »
man jau arī tas 1. strīds mazliet smieklu izsauca -mēs tad būtu izšķīrušies pēc nedēļas

Atslēdzies Minne

« Atbilde #26 : 2019. gada 31. maijs, 22:55:37 »
Tagad, vakarā, ienācu vēlreiz tēmā un gribēju kārtīgāk tieši par to strīdu saprast. Bet nupat pēdējie komentāri liecina, ka šī nianse pamanīta.

Ja bērni jau lieli, tas nozīmē, ka tomēr ilgi esat kopā un vienmēr esat spējuši rast kompromisus mierīgā garā. Vakar pirmais strīds mūžā (kam kkā nespēju pat noticēt), kas, savukārt, varētu liecināt, ka Tu vnm esi piekāpusies, noklusējusi, samierinājusies? Vai arī abi, jūtot strīda iespējamību, vienmēr esat atkāpušies no strīda tēmām? Kkad jau sakrājas neizrunātais un noklusētais, jo nevar tā būt, ka 2 cilvēku kopdzīvē pilnīgi visās jomās ir vienprātība un saskaņa . Un kad sniega bumba beidzot izraisījusi lavīnu, tad ir šoks un sajūta, ka neko vairs nevar saglābt, viss izpostīts. Un vispār - kas TIK briesmīgs jūsu vienīgajā strīdā pēc gadu kopdzīves varēja notikt vai izskanēt, ka uzreiz savstarpēji ātri atrasts risinājums - šķiršanās. Kaut kas man tur nesaliekas. Nu, saliekas baigi trakas emocijas pēc pirmā strīda. Bet emocijas mēdz norimt un pieslēdzas veselais saprāts.

Vēl man jautājums - kāds šobrīd ir vīra veselības stāvoklis? Tu raksti, ka grūtākais ir apzināties, ka viņš netiks galā. Ar ko tieši netiks galā?

Atslēdzies dip

« Atbilde #27 : 2019. gada 31. maijs, 23:08:19 »
Varbūt visa sāls tajā, ka PIRMAIS STRīDS. Neesat nekādi iesācēji. Tā kā tas ir 1.strīds, tad varbūt Tev tas liekas pasaules gals.
Par ko strīds (tas nav jautājums, tas ir pārdomām), kāds strīds - ar pazemojumiem, pagātnes noraktā cirvja izrakšanu?
Varbūt Tu esi noskrējusies un zemapziņā gaidīji pateicību, bet saņēmi sūdu uz koka.
Un strīdēties vajag. Obligāti. Manuprāt.
Pagadi kādu laiku. Un viss šķitīs savādāk. Cerams.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #28 : 2019. gada 31. maijs, 23:31:56 »
Mana māsīca, pēc vīra infarkta pirmo reizi abi izrunāja, kā vispār jutušies kopdzīvē. Un tur nebija vien labās lietas - bija visādi abpusēji norīti aizvainojumi, nepamanīti itkā sīkumi, kuri otram nozīmīgi...
Abi bija šokā, jo uzskatījuši, ka katrs ir tas, kurš allaž piekāpjas. Un nemaz jau kopumā nebija jutušies
slikti vai domājuši šķirties... Reizēm ārēji satricinājumi, kā slimība, liek paskatīties uz visu citādāk un
neklusēt, paspēt vēl ko izrunāt, vērst uz labu, abiem mainīties... izšķirties jau laikam visvienkāršākais,
tāda aizbēgšana no risinājuma.

Atslēdzies magda

« Atbilde #29 : 2019. gada 31. maijs, 23:52:51 »
Kaut kā, kaut kas, man šai stāstā nelīmējas kopā.... :thinking: