Autors Tēma: Baltkrievija  (Lasīts 24880 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mary

Re: Baltkrievija
« Atbilde #75 : 2020. gada 17. augusts, 19:40:40 »
Jā, šis, paldies!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #76 : 2020. gada 17. augusts, 20:42:31 »
Jā, baiss stāsts par tiem puišiem...

Bet vispār ziepes ir lielas, situācija draudīga. Līdz šim Lū ir kaut kā izmanījies sēdēt uz diviem beņķiem, viltīgi manevrēdams starp austrumiem un rietumiem, saglabājot savu nacionālo valsti un savu ražošanu, gan maksādams par to ar zināmā mērā izolāciju. Tagad tas ir beidzies, jautājums nolikts uz kantes - pienācis laiks atdoties vieniem vai otriem. Trešā varianta nav. Bet abi iespējamie neko labu tautai nesola, vismaz pārskatāmā nākotnē ne.  Būs tāpat kā ar Ukrainu - gribēja tauta dzīvot labāk un sāka dzīvot vēl sliktāk  ;)  Mazāk sāpīgākais variants laikam ir atdoties Krievijai, jo pretējā gadījumā būs Donbass Nr2, jo Pū savas karabāzes ar labu neatstās. Tikai baltkrievi savā revolūcijas eiforijā to nesaprot. Un vēl šitās omoniešu zvērības lej eļļu ugunī...

Atslēdzies sanda

« Atbilde #77 : 2020. gada 18. augusts, 00:45:47 »
Varbūt tas visas Baltkrievijas mērogā ir nenozīmīgi, bet pēdējais uzbļāviens no baltkrievu paziņas (viņa augusi ŗūpnieciskā mazpilsētā ar piesārņotu vidi - noputējušā kā kādreiz vai šobrīd Brocēni) puses bija apmēram šāds - Viņš zemi pārdevis ķīniešiem, kur ir ķīnieši, tur par vidi nedomā, rūpnīcas sakarībā tika pieminēti arābu emirāti.
Tāpēc man arī sajuka viņas sniegtā informācija, jo pati apjuku. Tur nekādas revolūcijas eiforijas nav, cilvēki ir pret LU aiz izmisuma un varbūt tāpēc omon tur tā trako, jo zināms, ka tur visi ir pret Lu.
Vēl - tur ir diezgan daudz poļu, neuzticama mazpilsēta laikam.
Viņa uzsvēra - tas nav tāpat kā Ukrainā.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #78 : 2020. gada 18. augusts, 00:46:51 »
 :thinking:

Atslēdzies sanda

« Atbilde #79 : 2020. gada 18. augusts, 01:15:13 »
Tomēr maz ticams, ka, piemēram, Brocēnu vai Līvānu iedzīvotājus kāds dauzītu ar stekiem, ja viņi vēlēšanās būtu nepareizi nobalsojuši un nerīkotu vardarbīgus protestus.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #80 : 2020. gada 18. augusts, 06:40:55 »
9. dienas kopsavilkums:
- Streiko lielākie Baltkrievijas uzņēmumi.
- Streiko valsts mediju žurnālisti.
- Lukašenko uzrunā strādniekus, tiek izsvilpts.
- Ļaudis pulcējas un prasa atbrīvot politieslodzītos.
- Tihanovska paziņo ka gatava uzņemties līderību.
- Pirmo reizi notikumus komentē Tramps. Situāciju raksturo kā "briesmīgu".

Atslēdzies reno

« Atbilde #81 : 2020. gada 18. augusts, 08:42:27 »
https://snob.ru/entry/196594/

Labs skaidrojums par situāciju Bltkr. Par turpmāko protams nekādas skaidrības nevienam nav. Balsis pārskaitīt nevar, jo biļeteni tiek iznīcināti (!!) tai pašā naktī
Intervija ir diezgan gara, bet tiešām iesaku

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #82 : 2020. gada 18. augusts, 09:36:16 »
Principā jau , kā saprotu Tihanovska nav vienīgais līderis. Bija daudz vairāk, vienkārši pārējos visādos  veidos nepielaida līdz vēlēšanām.  Tihanovsku atstāja, kā mazāk bīstamu un kaut kādai opozīcijai tomēr bija jābūt

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #83 : 2020. gada 18. augusts, 09:49:56 »
Principā jau , kā saprotu Tihanovska nav vienīgais līderis. Bija daudz vairāk, vienkārši pārējos visādos  veidos nepielaida līdz vēlēšanām.  Tihanovsku atstāja, kā mazāk bīstamu un kaut kādai opozīcijai tomēr bija jābūt

Tihanovska nav līderis. Nekad nav bijusi vienlaikus ar citiem. Izlasi to reno likto linku - tas labi skaidro, kā šī situācija izveidojās un no kurienes uzradās Tihanovska, un kāpēc blakus viņai ir vēl divas sievietes.

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #84 : 2020. gada 18. augusts, 12:18:49 »
Bet nevar noliegt ka Lukašenko visos laikos ir bijis reti labi citējams: "Лукашенко: сегодня надо думать не айфонами, телефонами, а мозгами" https://www.belta.by/president/view/lukashenko-segodnja-nado-dumat-ne-ajfonami-telefonami-a-mozgami-403105-2020/
mazliet izskatās ka Lukašenko izvēlējies mums sen pazīstamo taktiku - es palieku savējā vietā, jūs savējā! 
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #85 : 2020. gada 18. augusts, 12:28:25 »
"Лукашенко: сегодня надо думать не айфонами, телефонами, а мозгами"
Reizēm tomēr ir ieteicams palietot gan telefonus gan aifonus gan internetu, vismaz uzzinātu, ko pasaule dara un domā...
Sasaucās ar vakardienas sarunu ar kādu sievieti, kam airBaltic bija sliktā lidsabiedrība, ar kuru viņa vairs nekad dzīvē vairs "nesasiesies" tāpēc, ka reģistrēšanās lidostā maksās 35 eur. Neviens no piedāvātajiem variantiem - piereģistrēties telefonā, kompī vai aiziet uz kādu tūrisma aģentūru, galugalā bibliotēku, kur ir internets - kategoriski nederēja, tāpat kā iespēja izdrukāt iekāpšanas kartes no epasta (es tak palīdzētu un atsūtītu) - jo nav ne epasta ne printera, un NEMEKLĒS! Nu tad neko. Var jau mēģināt pasauli pielāgot sev, bet veselīgāk tomēr ir pielāgoties, kaut nedaudz, pasaulei, un nebūt taisnam kā telefona stabam...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #86 : 2020. gada 18. augusts, 12:42:06 »
Vakar pie avīzes mazliet šķībi iesmīnēju.

Lu aizstāvības mītiņā viņš savā runā pieminēja nejaukās Poliju, Lietuvu, Latviju un Ukrainu.
Avīzē Latvijas vārda nebija  :mrgr: 

Atslēdzies reno

« Atbilde #87 : 2020. gada 18. augusts, 15:39:20 »
Sāk organizēties arodbiedrību komitejas rūpnīcās. Mums jau arī Tautas frontes grupas veidojās darbavietās.

Izrādās, lielākā daļa strādnieku tiek pieņemti ar kontraktu, uz 1 gadu, manipulāciju iespēja neierobežota, tādēļ streikotājiem ir arī ekonomiskas prasības

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #88 : 2020. gada 18. augusts, 17:35:26 »
Es vēl atceros sarkanos stūrīšus darba vietās :)
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies reno

« Atbilde #89 : 2020. gada 18. augusts, 21:03:51 »
Te jums testiņš par baltsarkanbalto karogu
https://snob.ru/selected/entry/169571/