Autors Tēma: kraukšķīgi cepti kartupeļi  (Lasīts 1408 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies reno

kraukšķīgi cepti kartupeļi
« : 2020. gada 03. oktobris, 17:42:20 »
Viss ir vienkārši -vispirms mazliet pavāra , ūdenim pievieno etiķi. Gan krāsnī ceptajiem, gan, ja uz pannas

Atslēdzies tuk

Atb: kraukšķīgi cepti kartupeļi
« Atbilde #1 : 2020. gada 03. oktobris, 18:34:29 »
Gan jau der jebkas skābs pievienots ūdenim. Citronu sula.

Atslēdzies Ēna

« Atbilde #2 : 2020. gada 05. oktobris, 13:10:22 »
kaut kad J.Olivera recepti ar etiķotajiem kartupeļiem, man sanāca vienkārši cepti skābi kartupeļi. Tā arī nesapratu, vai tā jābūt, vai ko izdarīju nepareizi.  :?:

Atslēdzies dip

« Atbilde #3 : 2020. gada 05. oktobris, 13:46:18 »
Nezinu, kas jums domāts ar kraukšķīgiem kartupeļiem. Ceptiem. Es daru tā: sagriežu salmiņos. Vēlams nosusināt mazliet papīra dvielī. Tad karstā!!!! eļļā ieber kartupeļus. Cep. NELIEK sāli, un NELIEK virsū vāku. Tad, kad ir gatavi un kraukšķīgi, pārber sāli.

Mans vīrs atzīst, ka tik garšīgus viņš izcept neprot.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #4 : 2020. gada 05. oktobris, 13:51:46 »
Nearu iedomāties ēst ceptus kartupeļus :?: , kaut vīram cepu. es toties gribētu kaut reizi izcept katrupeļus cepenē, bet nesaprotu fīču. Man stunda paiet i to vēl cieti, reiz mēģināju.

Atslēdzies dip

« Atbilde #5 : 2020. gada 05. oktobris, 14:11:26 »
Ceptus kartupeļus (nevārītus) ar ceptiem sīpoliem (bez desām un olām) varētu ēst rītā, vakarā, naktī. Ilgi.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2020. gada 05. oktobris, 14:18:41 »
kaut kad J.Olivera recepti ar etiķotajiem kartupeļiem, man sanāca vienkārši cepti skābi kartupeļi. Tā arī nesapratu, vai tā jābūt, vai ko izdarīju nepareizi.  :?:
Es arī vienreiz gatavoju, etiķa garša sitās cauri. Un tā lielā ņemšanās nebija rezultāta vērta.
Labāk pamēģināšu cept pēc Dipas receptes.

Nāra, vajag mazākos gabaliņos griezt, tad izcepsies pa stundu :)

Pieslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2020. gada 05. oktobris, 15:08:58 »
Nevajag jau etiķī vārīt, bet mazliet pieliet ūdenim. Nav nekāda skāba garša
Cenes kartupeļus var pavārīt minūtes 5-7, (arī skābenajā ūdenī) nokāst un tad likt cepenē

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2020. gada 05. oktobris, 22:32:12 »
Ceptus kartupeļus (nevārītus) ar ceptiem sīpoliem (bez desām un olām) varētu ēst rītā, vakarā, naktī. Ilgi.
Parakstos apakšā ar piebildi, ka BEZ sīpoliem, noteikti bez. Lai arī man garšo sīpoli kā tādi, ceptu kartupeļu pašu garša ir tik dievīga, ka visādas piedevas to var tikai sabojāt.

P.S. Nu jā... Nez kāpēc pasaulē tā iekārtots, ka pašas garšīgākās lietas ir arī kalorijām visbagātākās ... :cry:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #9 : 2020. gada 05. oktobris, 22:57:23 »
Nu, man vienalga kādi cepti kartupeļi - zaļi vai vārīti, vai ar vai bez sīpoliem - plus skābēti kāposti, marinēti gurķi vai tomāti... varētu ēst katrā ēdienreizē :D
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2020. gada 05. oktobris, 23:27:51 »
Kartupeļus pēc mizošanas bija jāpamērcē aukstā ūdenī, lai atbrīvotos no cietes. Tā bija arī ja apvāra skābinātā ūdenī.
Vēl kāds vietējais pavārs ieteica noskalotus, nosusinātus paturēt saldētavā. Vēl bija variants apviļāt saputotā olbaltumā pirms cepšanas cepenē vai arī cietē, lai cieta garoziņa, bet vidus mīksts.
Ja nu kādam vēlme eksperimentēt ;)