Autors Tēma: Pareizticības zinātājiem  (Lasīts 1532 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atb: Pareizticības zinātājiem
« Atbilde #15 : 2020. gada 20. oktobris, 15:55:07 »
Ar rāpošanu uz ceļiem pareizticība ir pārpilna".

Kaut kad iekš TV redzēju fragmentu, ka Polijā/Lietuvā (?) svētceļnieki bariem visi uz ceļiem rāpo uz baznīcu(?). Baisi. Un arī iemesls, kāpēc kristietība mani galīgi nesaista. Nu kas tu esi par dievu, ja gribi savus ticīgos pazemot?!
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #16 : 2020. gada 20. oktobris, 15:57:50 »
Pri čom tyr Dievs?

« Atbilde #17 : 2020. gada 20. oktobris, 16:30:24 »
Ok, pieņemsim, ka to rāpošanu izdomāja kāds īpaši perverss baznīckungs un tikai pasniedza kā dievam tīkamu darbu. Nu bet tad tak dieviņam bija jāņem savs zibenszizlis, jāsasper tas nelietis pelnos un ar ugunīgiem burtiem jāuzraksta uz sienas - mīļās avis, nezemojieties! Man tas nemaz netīk.
Tūliņ Bobs nāks un teiks: aha, es tak zināju, ka Nīke ir brutāla! :) Šādos jautājumos es esmu gan brutāla :)

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #18 : 2020. gada 20. oktobris, 16:34:10 »
Brīva griba.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #19 : 2020. gada 20. oktobris, 16:39:56 »
Te laikam jāsāk ar to, vai vispār ticam Dievam/Augstākam spēkam, kas var palīdzēt ko piepildīt. Otrkārt, vai ticam, ka lūgšanām ir spēks. Treškārt, ka eksistē "portāli", kur izteikto Dievs labāk "sadzird" - dievnami, svētvietas.
Ja to visu noliedz no tīra ateisma pozīcijām, atliek secināt, ka tās ir vien muļķigas izdarības.

Bet par to rāpošanu es saprotu tā -
gatavība izveikt ko apgrūtinošu/piepūli prasošu apliecina vēlmes nozīmību. Ka to tiešām vajag, nevis tā, starp citu, būs-būs, nebūs-nebūs, nav tik svarīgi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #20 : 2020. gada 20. oktobris, 16:49:53 »
Kaut kad iekš TV redzēju fragmentu, ka Polijā/Lietuvā (?) svētceļnieki bariem visi uz ceļiem rāpo uz baznīcu(?). Baisi. Un arī iemesls, kāpēc kristietība mani galīgi nesaista. Nu kas tu esi par dievu, ja gribi savus ticīgos pazemot?!
Tibetā jau vispār uz vēdera lien.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #21 : 2020. gada 21. oktobris, 12:15:32 »
Nevaru gan galvot par attēla autentiskumu, bet...

« Atbilde #22 : 2020. gada 21. oktobris, 15:47:39 »
Tibetā jau vispār uz vēdera lien.

Tiešām?! Man likās, viņi tur tikai meditē un klabina savas lūgšanu dzirnaviņas. Bet reliģija kā tēma man galīgi nav aktuāla un dziļu zināšanu man par to nav.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #23 : 2020. gada 21. oktobris, 16:40:48 »
Sen redzēju dok.filmu par tibetu, kur tauta kā sprīžmeši karmas uzlabošanai līda kalnā. Jo vairāk km nosprīžo, jo labāka karma. Kkā tā.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #24 : 2020. gada 21. oktobris, 18:05:09 »
Sen redzēju dok.filmu par tibetu, kur tauta kā sprīžmeši karmas uzlabošanai līda kalnā. Jo vairāk km nosprīžo, jo labāka karma. Kkā tā.
Man jau gribētos oponēt, ka lamaisms vai arī Teravādas budisms šito neparedz, bet 1) es nevaru zināt visu, 2) budismam ir baigi daudz novirzienu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #25 : 2020. gada 21. oktobris, 18:23:36 »
Es arī nezinu, bet ap to svēto Kailaša kalnu rāpoja. Mūki tie nebija, vienkārši cilvēki.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #26 : 2020. gada 21. oktobris, 19:27:54 »
Uff, pat palasīju :D . Hinduisma, džanisma, budisma un vissenākās reliģijas Tibetas Bon piekritēji došanos apkārt kalnam (Miza), veic lai attīrītos no visiem grēkiem. Ja Mizu veic 13 reizes, nenonāks ellē(?), ja 108 reizes - atbrīvosies no pārdzimšanas loka. Pilnmēnesī veikta 1 reize skaitās kā 2 reizes. Par rāpošanu neatradu, bet gan jau arī kāda lielāka grēku atlaide kā vienkārši ejot ;) :D