Autors Tēma: Pūčugeita  (Lasīts 1830 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broms

Atb: Pūčugeita
« Atbilde #15 : 2020. gada 26. novembris, 16:42:44 »
Traģikomiskākais tajā visā ir tas, ka vainīgais kļūst par deputātu, bet trauksmes cēlāju izsviež no partijas.
Un tā tak ir tā pati partija, kura RD vēlēšanās gāja ar atklātības un pretkorupcijas lozungiem.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #16 : 2020. gada 27. novembris, 08:19:23 »
Traģikomiskākais tajā visā ir tas, ka vainīgais kļūst par deputātu, bet trauksmes cēlāju izsviež no partijas.
Un tā tak ir tā pati partija, kura RD vēlēšanās gāja ar atklātības un pretkorupcijas lozungiem.

Kā redzams Rīgā grāvī iebraukt nav iespējams, pat ar velojoslām vai stāvvietām. Rīga nav nekāda ģerevņa.
https://neatkariga.nra.lv/izpete/331373-martins-stakis-rigas-dome-pucu-lietu-nepetis bildē mērim rokas sasietas ar amata ķēdi...

Komentārs pie raksta:

Laucinieks
Kā viņš var kaut ko pētīt, ja Pūce faktiski iesēdināja viņu un pārējos šajos krēslos. Izpētīsi godīgi, sanāks, ka gan krēslus jāpamet, gan uz cietumu kopā jāiet. Labāk nepētīt un mierīgi taisīt haosu Rīgā.

« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 27. novembris, 08:28:04 no daddy »

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #17 : 2020. gada 27. novembris, 09:28:52 »
Man vairāk interesē ziedojumi, par kuriem visiem skaidrs, ka sponsoru iedotie biedriem, lai iemaksā. Es labu laiku atpakaļ papētīju knab lapu ar tām summām (un tas, protams, nav par šo vienu partiju). Nebūs labās gribas izčekot to, tā arī paliks :(

Atslēdzies daddy

« Atbilde #18 : 2020. gada 27. novembris, 09:50:06 »
Tā rādās. Tāda nu ir mums tā politiskā kultūra...līdzīgi kā ar ievēlēto deputātu staigāšanu u.c. utjpr vēlēšanu likuma nepilnības... katram var gadīties, bet nevienam negribās mandātu nolikt, tā arī vienprātīgi to nemaina...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #19 : 2020. gada 27. novembris, 10:37:14 »
Jāpāriet uz jaukto vēlēšanu sistēmu, kur, teiksim, trešdaļu ievēlē vienmandāta apgabalos...tad deputāts tiešām ir atbildīgs savu vēlētāju priekšā un arī pilsoņi zin savu deputātu...kurš ir mans deputāts? ...es, piemēram, nezinu....ir tikai saraksts, kurš var "staigāt"...vienmandāta apgabalā ievēlēts deputāts ir arī neatkarīgāks no savas partijas spices, ar viņu ir jārēķinās, jo izmest no partijas un aizvietot nesanāks...partijas kļūs iekšēji demokrātiskākas, nebūs tik klaja diktāta - neklausīsi, netiksi sarakstā...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #20 : 2020. gada 27. novembris, 10:45:10 »
Jāpāriet uz jaukto vēlēšanu sistēmu, kur, teiksim, trešdaļu ievēlē vienmandāta apgabalos...tad deputāts tiešām ir atbildīgs savu vēlētāju priekšā un arī pilsoņi zin savu deputātu...kurš ir mans deputāts? ...es, piemēram, nezinu....ir tikai saraksts, kurš var "staigāt"...vienmandāta apgabalā ievēlēts deputāts ir arī neatkarīgāks no savas partijas spices, ar viņu ir jārēķinās, jo izmest no partijas un aizvietot nesanāks...partijas kļūs iekšēji demokrātiskākas, nebūs tik klaja diktāta - neklausīsi, netiksi sarakstā...

domāju, ka tas ir diezgan tuvas nākotnes jautājums. Līdzšinējā partiju sistēma pamazām atmirs, to lielā mērā noteica pagājušā gadsimta tehniskās iespējas skaitīt un noteikt ievēlētos. Jaunajā digitalizācijas laikmetā ir daudz lielākas iespējas detalizēti izvēlēties varas pārstāvjus, iespējams jau vēlēšanu procesā tos piesaistot konkrētai nozarei.

Es neesmu Voltērs, nē :D

Atslēdzies daddy

« Atbilde #21 : 2020. gada 27. novembris, 11:06:23 »
Manuprāt tieši pretēji - no augšas sistēma netiks mainīta, viņiem tāpat labi.
No apakašas ne tik, jo pieaugot materiālajai labklājībai, politika cilvēkiem interesē arvien mazāk - dalības skaits vēlēšanās arvien samazinās... un pat tiem, kuri gribētu kaut ko mainīt, rokas sasietas - lai ierosinātu tautas nobalsošanu vajag savākt ~150 000 parakstu. Nereāli.
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 27. novembris, 11:11:36 no daddy »

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #22 : 2020. gada 27. novembris, 11:12:05 »
diez vai tas būs ātri, partijas nešaus sev kājā....jo loģika partijas bosam šodien ir skaidra, man vajag paklausīgus partijas biedrus/deputātus, lai varētu pildīt apsolīto sponsoriem...it kā jau partiju finansējumam no valsts vajadzēja samazināt sponsoru ietekmi, bet mēs redzam - kur ir vecie vēži Jaunups un Pūce, tur viss pa vecam...nu, "paristi" tagad cenšas norobežoties, bet fgviņzin kā patiesībā...     
Vienīgā reālā iespēja mainīt vēlēšanu sistēmu ir tautas referendums - pret tā rezultātu partijas ir bezspēcīgas....taču lai tādu noorganizētu, lai izskaidrotu masām tā būtību, vajag milzīgu naudu un laiku...   
Vēl mazs variantiņš, ja kāda jauna partija cīnītos par tikšanu Saeimā un paceltu šo referenduma jautājumu....nu, teiksim, patreiz simpātiskie no politikas tīrības viedokļa, "progresīvie" un Kossovičs....bet mēs jau zinām - ka tiek pie siles, tā viss pa vecam :(

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #23 : 2020. gada 27. novembris, 11:13:31 »
bet te talkā nāk covid radītais digitalizācijas uzrāviens

un situācija, kad "apakšas negribēja un augšas nevarēja pa vecam"

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #24 : 2020. gada 27. novembris, 11:34:51 »
bet te talkā nāk covid radītais digitalizācijas uzrāviens

un situācija, kad "apakšas negribēja un augšas nevarēja pa vecam"
partijas atteiksies no varas?....uz kaut kādiem šādiem eksperimentiem šobrīd ir spējīga tikai izmisusī KPLV, un arī tikai tāpēc, ka netiks nākošreiz pie siles...bet šeit parādās kaut kādas iespējas, un kad tiks atkal Saeimā - tā uzreiz aizmirsīs :rofl:         
Vēl ir variants, ja tas kļūtu par modes lietu un to ieviesīs lielvaras - ASV, Vācija, Francija....tad mums būs jāseko šai digitalizācijai...

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #25 : 2020. gada 07. decembris, 18:20:25 »
Pūčgeita ir pievērsusies tam, kas ļaudīm vairs neinteresē - naudas plūsmām un amatiem.

https://twitter.com/nezobis/status/1334861820973166596

Tas ir tas par ko mani "ielika baļļā" Spārka, un protams, viņai bija taisnība, jo bez pieradījumiem, mēs varam parunāt, bet neko nevaram izmanīt nesagraujot, tik mans mērķis nekad nav bijis labot liberastus un citus liberāļus. Ehh, no otras puses, Latvijas politiskā sistēmā man īsti vietas nav - atgriežamies uz padomju laiku stāvokli (kā jau politiski nepārstāvēts persona). Un tas posms ir noiets no 1991 līdz 2018 gadam.
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 07. decembris, 18:29:09 no SNor »
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv