Autors Tēma: Vecums  (Lasīts 4413 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies sanda

Atb: Vecums
« Atbilde #30 : 2021. gada 20. marts, 00:45:24 »
Esmu pārāk veca, atlicis  pārāk maz laika, lai veltītu laiku psihoanalīzei.
Apskaidrība nereti uzrodas pati no sevis, ja uzradās, tad neko.

Emocionāli jūtos ne sliktāk kā jaunībā, izņemot  dramatiski traģiskā noskaņojuma "nekad vairs nebūs tā, kā agrāk" periodus, kad rādās, ka agrāk tik bija labi.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #31 : 2021. gada 20. marts, 07:26:06 »
kad ieplāno darbiņus dienai, pārlasi un jau juties nogurusi. Kad vairs nevēlies svinēt savas dzimšanas dienas, jo neredzi iemeslu ar ko gan tevi tur daudz sveikt. Kad lai atbildētu uz jautājumu, cik tev gadu, tev jāmeklē kalkulators. Kad tevi vairs nekas nepārsteidz. Tev vispār vairs nepatīk nekādi pārsteigumi.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #32 : 2021. gada 20. marts, 10:04:16 »
Svinēt man patīk, bet nogurstu gan nesalīdzināmi ātrāk. Pozitīvais -ja negribas -nedaru. Nejūtu kaut kādus pienākumus  darīt, interesēties

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #33 : 2021. gada 20. marts, 10:10:37 »
Vecums ir tad, kad tās skaņas ko jaunībā izdvesi sex laikā, tagad izdves vnk raušoties ārā no gultas... :P

Atslēdzies tuk

« Atbilde #34 : 2021. gada 20. marts, 10:16:21 »
Ļoti būtisks kļūst komforts, gan fiziskais, gan garīgais.

Atslēdzies dip

« Atbilde #35 : 2021. gada 20. marts, 10:38:39 »
Vecums. Kad tu nesaproti to, par ko citi runā. Instagram. Tiktok. Feisbuks. Tviteris. Kad tu nospied kaut ko kompī/klaviatūrā un viss. Kad apjūc, darot ierastus darbus.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #36 : 2021. gada 20. marts, 10:45:27 »
Vecums, kad visas sarunas, lai kur un kā sākušās, beidzas ar kaitēm un slimībām. :D Šo mana mamma izmeta, kādēļ vairs nečupojas ar X kundzi, esot savecējusi, tik par kaitēm vien interesējoties  :mrgr:

Atslēdzies dip

« Atbilde #37 : 2021. gada 20. marts, 10:56:11 »
Vecums, kad pamani, ka jaunie uz tevi un tavu sakāmo skatās iecietīgi. ja viņi ir labi audzināti, tad bez smīna. Ja tu to vēl pamani, tas vēl nav finišs.

Kad pamani, ka rīkojies un runā kā mamma. Tā, kā tev tas nepatika.

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #38 : 2021. gada 20. marts, 11:12:45 »
Labs laiks 50-55.
Kopš 67 atkal uzrāviens fiziskais un garīgais. Kļūstu aizvien varošāka un spēcīgāka, pateicoties jaunām aktivitātēm.
Nevienu nemācu. Laikam uz nerviem arī nekrītu, jo bērni/mazbērni labprāt aicina pulciņā arī paši.
Jā, mazāk satraucos un esmu kļuvusi vēl iecietīgāka.Par kognitīvo spēju zudumu nevaru sūdzēties...ptu, ptu.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #39 : 2021. gada 20. marts, 11:36:31 »
Man pašreiz liekas, ka pajauns ir līdz 60, bet atkarīgs no cilvēka. Zinu vienu vīrieti , kuram ir 67, bet man viņš liekas ļoti iekārojams :D Un zinu savā vecumā galīgu večuku  :?:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #40 : 2021. gada 20. marts, 11:51:01 »
No vienas puses, apsveicama rumpja un prāta turēšana tonusā un vēlme nenovecot. No otras...  :?:  itkā būtu tiesības nebūt nemitīgā sprinta pozīcijā... atslābt, baudīt, ļauties laikam.
Es jau arī pretojos cik spēka, kaut brīžiem man tas šķiet absurdi. Vairāk pat citu, ne sevis pašas dēļ... nu tā, lai neapgrūtinātu :D 

Bet interesanti, vecumam sociāli tāda negatīva nokrāsa. Bērnība ok, jaunība, briedums arī... vecums nē, nē, itkā nepiederētos pie dzīves. Stigma kāda...  :?:
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 20. marts, 12:01:52 no tuk »

Atslēdzies sanda

« Atbilde #41 : 2021. gada 20. marts, 14:21:25 »
Sociāli it kā ir stigma, bet, ja izdodas, visi paliek veci.
Man tuva draudzene, ap 40 gadus vecāka par mani, diemžēl jau aizsaulē,  80 gadu jubilejā bija burvīga kleitā ar gaišzilām puķītēm un kokvilnas mežģīnēm, acis maigi zilas un siltas kā pavasara debesis. Nekāda stigma tur nelipa klāt, neturējās uz viņas starojuma virsmas.

Tuk- man bija 2 negulētas naktis pēc kārtas un biju nobijusies vai vispār izdosies aizmigt, tas ir trakāk nekā būt pļeckai, tas vēl ir normāli.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #42 : 2021. gada 20. marts, 15:00:51 »
Es par to, ka cool skaitās būt jaunam. Kaut neesi. Protams, nenoliegšu, ka jaunība forši, kad viss vēl priekšā un cerības plaukst(c). Bet censties auļot kā jaunībā...  :?:  Ja tā padomā, nu kāda suņa pēc...

Es nē, negribu vairs strādāt 24 h diennaktī, noiets etaps. Ne vairs gribu, ne vairs varu, ne to man vairs vajag. :)

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #43 : 2021. gada 20. marts, 16:12:09 »
Vecuma pazīme ir auguma garuma sarukśana. Esmu jau sarukusi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #44 : 2021. gada 20. marts, 16:30:59 »
Sirmi mati.