Autors Tēma: Produkti  (Lasīts 5822 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies sanda

Atb: Produkti
« Atbilde #15 : 2021. gada 27. jūlijs, 13:56:57 »
...smadzenes.Kaulu smadzenes gan.
Kaulu smadzenes ir gardas.
Atcerējos fragmentu no Kanādas zoologa Freda Bodsvorta grāmatas ''Svešinieks" kā izglītotā indiāniete Kanīna izrušināja no ugunskura nomedītā aļņa kaulus un sūca smadzenes.
Es ar tā gribētu, ja alnis nomedīts pie pietiekoša populācijas blīvuma un vilki paēduši.

Vilki vispār var ēst peles. Fārlijs Mouats  "Nevainojiet vilkus " apgalvo, ka peles labi ēdas ar krējumu.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #16 : 2021. gada 27. jūlijs, 14:05:57 »
Mošķiem skats netīkams. Pavlovu visi slavē, es tik skatos. Vo, būs jāpagaršo.
Kas ir panna kota, nemaz nezinu.

panna k. nosaukums smalks, bet ēdiens - parasts saželēts piena ķīselis  :?:
Pavlova - tas pats bezē ar šo to samačkāts  :?:

Nevaru atcerēties, kas tāds neparasts, jo tomēr jau labu laiku viskautkas ir ēsts.
Drīzāk būtu neparasti, ja būtu kāds neparasts ēdiens.
Protams, neesmu ēdusi Ķīnas kukaiņus un vaboles.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #17 : 2021. gada 27. jūlijs, 14:15:32 »
Ir vēl kaut kādi marmoni , maršmalovi. Vai kā viņus. Arī nezinu garšu.⁹

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #18 : 2021. gada 27. jūlijs, 14:19:58 »
Kolēģis bija atvedis no Āzijas ceptus sienāžus, bija ok - nekas daudz ko ēst tur nebija, bet labi kraukšķēja un garšoja neitrāli. 
Vot duriana konfektes gan bija pretīgas, uzreiz izspļāvu  :veee: Ir garšota Marmite pasta, bija reti riebīga, es teikšu.  :n-: bet citur esot ļoti populāra :?:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #19 : 2021. gada 27. jūlijs, 14:29:28 »
Ir garšota Marmite pasta, bija reti riebīga, es teikšu.  :n-: bet citur esot ļoti populāra :?:

(uz rauga bāzes) Austrālijā esot traki populāra, bet meitas draugs teica, ka draņķis, un es nemaz negaršoju, jo mums garšas saskan - visādi jūras mošķi, steiki, alus, visīts...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #20 : 2021. gada 27. jūlijs, 14:43:33 »
Mīdijas ir ēstas visādu veidu konservos, garneles salātos. Nav ne vainas. Austeres neesmu ēdusi. Pati nepirkšu un negatavošu, un tik ļoti man nekārojas, lai tădēļ ietu uz krogu.

Maršmalovi ir kkas līdzīgs zefīriem. Cepami kā šašliki. Nu, tāds štrunts sintētisks, bet bērniem process patīk  :mrgr:

« Atbilde #21 : 2021. gada 27. jūlijs, 14:43:57 »
Panakota ir deserts baltā krāsā, restorānos var ēst. Tie, kas lielveikalā burciņās, gan vē...
Neesmu ēdusi austeres un nemaz negribu mēģināt - zinu, ka ņe mojo  :mrgr:
Ļoti gribētu īsto, nevis Rimčika mango nogaršot.
Bet īsti nezinu, kas ir tas, par ko man būtu - wow!
Ā, ārzemēs restorānā gatavots krembrulē, pasniegts vēl silts, gan ir septītās debesis. Pie mums krogos krembrulē tik labi negatavo.
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #22 : 2021. gada 27. jūlijs, 14:51:11 »
Krembrulē tieši tāpat kā pannakota negaršo, jo abiem saldā krējuma bāze. Pārāk trekna garša man. Piena ķīselis ar svaigu ogu mērci ir ok.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #23 : 2021. gada 27. jūlijs, 14:53:51 »
Pannakota, pavlova utml - gardi bez gala, ja labi pagatovoti. Tāpat kā klasiskās vecrīgas, ābolmaizes un biezpienmaizes.

Visādi jūras mošķi, garneles, ķemmītes, mīdijasutt. ļoti garšo. Ja vien atlaides saldētajiem, pērku un ēdu. Prieks, ka ir tagad pieejami. Tāpat, ja paskatās ražotājjus, var aŗi pie mums nopirkt Francijā ražotus dažus sierus. Vispār jau atvērtā pasaule dažnedažādas vairāk vai mazāk gardus priekus atnesusi. Austeres ir gardas tur, kur tās audzē un ēd pavisam svaigas, tad labi iet iekšā, ja vēl ir pareizā kompānija, svaiga bagete un auksts šampanietis.

Mango gan šeit tikai saldētos pērku. Dienvidzemju sulīguma un smaržas nesaldētajiem nav. Toties banāni ir ikdiena. Un tas nebūt netraucē ēst arī vietējos ābolus, ķiršus un visu citu, kas uz vietas audzētas.

Lakricas un kalvadosu joprojām nemāku novērtēt :)

P. S. Pannakotu taisu arī liesajā versijā ar 10% saldkrējumu, vai vispār ar kefīru - ideāli. Labi, nesauks vairs par pannakotu, bet kefīra želeju :)

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #24 : 2021. gada 27. jūlijs, 14:56:53 »
Nemaz nezināju par saldētu mango.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #25 : 2021. gada 27. jūlijs, 15:17:42 »
Nemaz nezināju par saldētu mango.
Rimi ir, ēst var, bet saldēts produkts pēc atkausēšanas paliek ūdeņains.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #26 : 2021. gada 27. jūlijs, 15:26:11 »
Salīdzinot ar manu jaunību, tagad visvisādi gardumi. Ko jūs nekad neesat ēduši? Un kāds produkts ir patīkams atklājums?
neesmu ēdis varžu kājiņas. Patīkams atklājums - brokoļi. Āmen!

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #27 : 2021. gada 27. jūlijs, 15:32:17 »
Rimi ir, ēst var, bet saldēts produkts pēc atkausēšanas paliek ūdeņains.

Ai, nu visādi šitādi saldētie vislabāk garšo pusatkausēti. Manuprāt.

« Atbilde #28 : 2021. gada 27. jūlijs, 15:38:10 »
Varžu kājiņas es esmu ēdusi, protams, Parīzē :) Pēc garšas neko - ēdams (gaļa paliek gaļa), bet mani bik neomulīgu darīja tas, ka ļoti skaidri var redzēt, ka man uz šķīvja ir vardes līķītis, kam trūkst vien galvas un plecu daļas. Kaut kā vistas kājas man tādas nepatīkamas asociācijas nerada :) Varbūt pieraduma vaina, bet šaubos, ka francūži savas vardes ēd vakariņās katru dienu.     
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies magda

« Atbilde #29 : 2021. gada 27. jūlijs, 17:05:32 »
Neesmu ēdusi vardes un čūskas,pat pa Āzijas valstīm ceļojot (vecajos,labajos laikos))! Siseņiem un tārpiņiem nav ne vainas- kā čipši, vai semočkas. Tartaru neēdīšu nekad! :veee:  Bērnības trauma- jēra/ aitas  gaļa- tādēļ to neēdu! Plaušas, smadzenes- arī neēdu, lai arī manā ģimenē tos prata izcili sagatavot.  Austeres Latvijā nepirkšu nekad. Filipīnas saņēmos un pagaršoju (kad vēl,ja ne tad)). Kad draudzene prasīja- nu, vai bij labas- atbildēju,ka mana asociācija ar austerēm ir glumšs , zaļš puņķu kurkulis - sorriki  :) .
Mango, šoziem , ļoti labus varēja nopirkt Maximā!