Autors Tēma: Viņi to nezināja  (Lasīts 5468 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atb: Viņi to nezināja
« Atbilde #30 : 2024. gada 15. janvāris, 22:07:36 »
Paldies, pie izdevības pamēģināšu - līdz šim izmantoju brutālo metodi.
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #31 : 2024. gada 15. janvāris, 22:42:28 »
No manas pavisam nelielās vēl pieredzes. Atskrūvēju divas burkas, veikala ar pirmo piespiedienu, pašmāju - ar otro, pēc neliela burkas pagrieziena. Gluži kā tas vecis, kaut manas rokas nav nedz lielas, nedz spalvainas, nedz arī kkā īpaši spēcīgas. Parastas rokas. Bet, šķiet, ka priekš tam nekādu īpašo spēku arī nevajag. Jā, ļoti iespējams, ka tas neizdosies ar vecu sarūsējusū vāciņu. Nav man tāda pa rokai, lai izmēģinātu. Bet, galu galā, tādu sarūsējušu arī nav jēgas vairs taupīt, var kaut ar pudeļu attaisāmo atliekt. Bet burkas ar jauniem un labiem vāciņiem es censšos saglabāt atkārtotai lietošanai, gan sev, gan draugu ģimenei, kas mani apgādā ar mājas konservējumiem. Vāki šodien arī ir stipri dārgāki kļuvuši, zinies...
Katrs jau var darīt tā, kā pieradis un atzīst sev par ērtāku esam. Bet es sapriecājos, jo speciāla instrumenta man nav, toties rokas ir klāt vienmēr. Jo sevišķi noderīgi būs kkur izbraucienā ārpus mājas, kad grābsties un meklē pa mašīnu kādu štrumu, bet viens par biezu, otrs par mazu, trešo nolauzt negribas utt.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #32 : 2024. gada 15. janvāris, 22:50:16 »
Nezinu, vai esat to piefiksējuši, bet pēc manām sajūtām pirkto konservu vāciņi ir it kā biezāki... Dažreiz tīri vai acīmredzama starpība ir tam silikona (?) slānītim, kurš piekļaujas burciņas augšmalai un kuram visā konstrukcijā ir visbūtiskākā nozīme. Šad tad gadās, ka atkārtotie vāki krietni labāk glabājas (ar konservu, protams), nekā pilnīgi jauni depiņā vai citur pirktie. It kā jau rūpnīcas vienas un tās pašas, bet varbūt, ka arī ka nē...
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #33 : 2024. gada 15. janvāris, 22:59:35 »
Neesmu ievērojusi, bet kas zina - kāpēc lai arī šo produktu nebūtu skārusi kāda modernizācija un optimizācija, ne vienmēr tā izdevīgākā gala patērētājam...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #34 : 2024. gada 16. janvāris, 02:26:53 »
Visu rudeni burko no rīta līdz vakaram un vēl pērk konservus veikalā.  :rofl: 
Mēs tik no pagraba, burkas gadiem, vāki jauni, glabājas ideāli. Cik gadus tad jūs tos veikala vākus lietojat, mūžīgi vai. Ko jūs pērkat no tiem konserviem, man labi ja kādas olīves vai kaperi, visādi gurķi, tomāti, bekas no pagraba.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #35 : 2024. gada 16. janvāris, 06:58:07 »
Ko jūs pērkat no tiem konserviem, man labi ja kādas olīves vai kaperi, visādi gurķi, tomāti, bekas no pagraba.

Zaļos zirnīšus, piemēram. No vecākiem laikiem – pelēkie zirņi ar speķi. Aukstajai zupai piedevas (t.i., burciņa aukstās zupas smaciņai un pārējie 5 litri no dārza plus bietes un kefīrs).
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #36 : 2024. gada 16. janvāris, 07:24:05 »
Es vāciņus saglabāju. Protams, ka kaut kādus vecus atlaužu ar konservtaisāmo un metu prom.
Veikalā pērku zirnīšus un marinētās bietes. No mazākajiem tilpumiem -Hellman majonēzi, olīvas, pavisam mazajiem -sinepes, mārrutki, kaperi
Esmu pat piepirkusi mazās burkas, jo ēdāju mazāk

Par veikala vāciņiem tiešām tā varētu būt, jo pat atkārtoti kalpo bez vainas. Tādēļ lietoju to savu augstprātīgo verķi