Autors Tēma: Automātiskais tulkojums ...  (Lasīts 1783 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies LVSNor

Automātiskais tulkojums ...
« : 2022. gada 21. oktobris, 15:55:02 »
http://m.lv.vrcoolerru.com/news/what-is-dry-cooling-system-and-dry-cooler-12315591.html
Citāts
Kas ir sausā dzesēšanas sistēma un sausais dzesētājs? - Feb 05, 2018-
  Sausais dzesētājs sauss dzesēšanas sistēmai (saukts par gaisa dzesētāju) ir balstīts uz apkārtējo gaisu kā dzesēšanas līdzekli, ventilatora piespiedu gaisu iztukšo zaru cauruli, augstas temperatūras procesa šķidruma cauruli ar atdzišanu vai kondensētu siltuma padeves iekārtu.  Sausais dzesētāja agregāts ar gala cauruli, ventilatoru, rāmja trim pamatdaļām un slēģiem, apkopes platformām, kāpnēm un citām palīgkomponentēm.  Dabiskā gaisa kā dzesēšanas līdzekļa izmantošana saglabā vērtīgu ūdeni, samazina rūpniecisko notekūdeņu novadīšanu un aizsargā dabisko vidi.  Gaisa dzesētāji tiek plaši izmantoti ķīmijas, naftas ķīmijas, termoelektrostacijās, polisilikona, PVC, metalurģijā, cementa ražošanas līnijās, atkritumu sadedzināšanas spēkstacijās utt.
  Uzlabotas gaisa dzesēšanas / gaisa dzesēšanas siltummaiņa dizaina programmatūras, sarežģītas gaisa dzesētāja ražošanas tehnoloģijas izmantošana saskaņā ar dažādu tipu un daudzveidīgu dažādu tipu struktūru, lai nodrošinātu lietotājus ar visu gaisa dzesēšanas tehnoloģisko risinājumu komplektu.  Gaisa dzesētāja caurules komplekts modulāra konstrukcija, siltuma slodze lielākus siltuma pārneses apstākļus var kombinēt multi-modulis, viegli uzstādīt un transportēt, aksiālais ventilators, izmantojot vibroviļņu pārnesumkārbu, zobratu samazināšanas piedziņu, motora tiešo piedziņu un citu transmisiju.  Aksiālie ventilatori var būt frekvences vadība atkarībā no nepieciešamības regulēt gaisa daudzumu, lai kontrolētu materiāla izplūdes temperatūru un enerģijas taupīšanas mērķus.  Inverteri un citi piederumi tiek izmantoti labi pazīstami zīmoli gan mājās, gan ārzemēs.
 Sausā dzesētāja struktūra:
  Gaisa dzesētājs saskaņā ar trīs veida konstrukciju: domnas horizontālais gaisa dzesētājs, radīts horizontāla gaisa gaisa dzesētāja projekts, slīps gaisa gaisa dzesētājs.
  Gaisa noplūdes horizontālais sausais dzesētājs:
  Cauruļu komplekts atrodas ventilatora izplūdes pusē.  Struktūru ir viegli uzturēt un pārveidot, un ventilatora motors vienmēr atrodas vēsākajā gaisa vidē.  Tas ir piemērots sistēmām ar augstu temperatūru procesā un var efektīvi pagarināt iekārtas ekspluatācijas laiku.
  Inducētā gaisa horizontālais sausais dzesētājs:
  Cauruļu komplekts atrodas ventilatora sūkšanas pusē.  Pateicoties gaisa caurules iedarbībai uz siltuma caurlaidības caurulīti, saules, vēja, lietus un sniega efekts ir labi bloķēts, tādēļ induktīvajam gaisa dzesētājam ir relatīvi stabila siltuma apmaiņas veiktspēja.  Tajā pašā laikā tam ir vienmērīgs gaisa daudzums, mazāk siltuma ciklu, mazāk piesārņojuma, zems trokšņa līmenis un citas īpašības.
  Tilpuma sauss dzesētājs:
  Cauruļu komplekts ir noliekts zirgu kauliņu paraugs, kompakta struktūra, mazs nospiedums, apmēram 40% no horizontāles;  bet medijs caurulē un caurulē ārpus gaisa sadales nav vienveidīgs, viegli veidojama karstā gaisa recirkulācija;  slīpā augšējā tipa var sasniegt antifrīza struktūru, īpaši piemērota Turbīnas tvaika gaisa kondensātoram.
Nu jā kādam kļuva skaidrs par ko tas īsti ir, es jūs varu tikai apsveikt - man nav pat nojausmas ... Man pat nav nojausmas, priekš kam šādi jāpublicē - kāda jēga no nesaprotama teksta publicējuma. Droši vien tikai ķeksītim, ka ir arī latviski. Es saprotu, ka Latvija ir tikai kādi 50 cilvēki, kas šo tekstu funkcionāli varētu saprast, bet ....
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies reno

Atb: Automātiskais tulkojums ...
« Atbilde #1 : 2022. gada 21. oktobris, 16:43:58 »
Un kāpēc tu iekopēji

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2022. gada 21. oktobris, 17:12:09 »
IMHO siltumsūknis. Slinkums visu lasīt.
Sen jau, kaut ko pērkot, jautāju, vai ir instrukcija angliski vai vismaz krieviski. Latviskie tulkojumi mēdz būt tādi, ka, vadoties pēc tiem, var no pastalu ādas, ūdenskrāna un paprikas mizām izgatavot arklu un ar to doties kosmosā pēc skaliņiem. Galvenais, izpildīt burtiski.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2022. gada 01. decembris, 21:19:28 »
Piefiksēju zināšanai linku uz tulkošanas programmu, daudz labāks par google translate.
https://www.deepl.com/translator

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2023. gada 12. jūlijs, 19:23:46 »
Pirms sarunas ar ĢĀ lasu es internetā zāļu anotācijas (pret paaugstinātu asinsspiedienu). Un ko es redzu? "Ieteicams lietot kopā ar alkoholu"  :banhead:
Labi, automātiskais tulkotājs, bet kā var izlaist noliegumu, kas pilnībā maina teksta jēgu?

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #5 : 2023. gada 12. jūlijs, 21:31:46 »
FB šodien automātiskais tulkojums no lietuviešu valodas.

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2023. gada 12. jūlijs, 21:45:10 »
Pirms sarunas ar ĢĀ lasu es internetā zāļu anotācijas (pret paaugstinātu asinsspiedienu). Un ko es redzu? "Ieteicams lietot kopā ar alkoholu"  :banhead:
Labi, automātiskais tulkotājs, bet kā var izlaist noliegumu, kas pilnībā maina teksta jēgu?
Beidzot!! Kuras ir tās lieliskās zāles ?-

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #7 : 2023. gada 12. jūlijs, 23:12:05 »
IMHO siltumsūknis. Slinkums visu lasīt.
Sen jau, kaut ko pērkot, jautāju, vai ir instrukcija angliski vai vismaz krieviski. Latviskie tulkojumi mēdz būt tādi, ka, vadoties pēc tiem, var no pastalu ādas, ūdenskrāna un paprikas mizām izgatavot arklu un ar to doties kosmosā pēc skaliņiem. Galvenais, izpildīt burtiski.
+1
O, jā. Cik nav bijis, ka es, latviete, no latviskā teksta nesaprotu neko. (Mūžam atcerēšos teikumu "zem cilpām ir atveres",  kura jēgu sapratu tikai no krieviskā teksta). Štruntīgi, kad pērc preci, ar kuras lietošanas instrukciju tomēr nepieciešams iepazīties.

Latviskie "tulkojumi" ir ķeksītim. Jo likums to nosaka, ka jābūt. Bet ko izmaksātu tirgotājam attiecīgajā jomā kompetenta tulkotāja darbs... Google tulko bez maksas  :mrgr:

« Atbilde #8 : 2023. gada 13. jūlijs, 11:43:22 »

Šitā ir tipiska mašīntulkošanas kļūda - tas automāts sapinas tajos dubultnoliegumos un beigās izdod apstiprinošu teikumu. Tie automāti varbūt kaut cik der angļu un citām valodām, kur galvenais ir teikuma struktūra (kārtība, kādā vārdi ir sarindoti), bet tām, kur visu nosaka locījumi kā latviešu valodā -  nea. 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2023. gada 13. jūlijs, 12:22:12 »
es nupat uzzināju, ka ābolus var žāvēt un ēst arī jēlus

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #10 : 2023. gada 13. jūlijs, 13:19:20 »
Tādi pajēli ir kaut kādā žāvēšanas posmā, laikam no šķirnes atkarājas.  :mrgr:  Un bērnībā ļoti garšoja sasalušie āboli, bleķa siļķu bundžā uz malkas plīts atlaidināti. tādi arī mežāboli bija ēdami.

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2023. gada 13. jūlijs, 13:58:34 »
Mana mamma tādus atcerējās no bērnības -mežāboli speciālā bleķa traukā ar ledu salikti un sasaldēti

Atslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2024. gada 25. februāris, 18:57:52 »
Kotedžas patversme...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #13 : 2024. gada 25. februāris, 20:48:28 »
TV3 rulkojumi - 16=20 (16 līdz 20 tulko kā 16 mīnus 20.Trose - trōse  un o kā ogai nevis kā ornitoloģija.