Autors Tēma: Ķiploku uzglabāšana  (Lasīts 4941 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Ķiploku uzglabāšana
« Atbilde #15 : 2023. gada 14. februāris, 21:07:02 »
Man slinkajam ātrajam variantam paštaisītie maltie kopā ar tomātiem, tipa hrenovina bet bez mārrutkiem. Starp citu, vēl iepriekšējā rudens.

Amālij, kādi tavi eksperimenta secinājumi par glabāšanas veidiem?
Man ledusskapī glabātajiem viducī sāk rosīties zaļš asniņš, laikam no mitruma, pieliekamajā glabātajiem vēl nav, tur gaiss sausāks.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #16 : 2023. gada 14. februāris, 21:51:11 »
Reizi pa reizei atceros par burciņām ledusskapī. Ķiploki eļļā. Par zaļajām stīgām saldētavā atcerējos tikko  :rat:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #17 : 2023. gada 14. februāris, 23:07:10 »
Iztaisīšu eksperimentu. Pīnēs, ledusskapī, sasmalcinātus ar eļļu burciņā. Virtuves grozā.

Sapratu ka eksperimentēsi ar uzglabāšanas veidiem.  :?:

Atslēdzies reno

« Atbilde #18 : 2023. gada 15. februāris, 09:15:48 »
Ķiploki glabājas vēsākajā sūkņu telpā, kartona kastītē sabērti, virtuvē tik, cik aktuāli. Tagad jau gadās sapelējusi daiviņa vai arī iekšā jau zaļā serdīte. Nav jau slikta, tikai asāka garša. Ungāru pasta ir stipra un labi uzglabājas, un no tūbiņas var izspiest tik, cik vajag. Atvērtas burciņas man dažreiz aizmirstas un ir ar tendenci bojāties

Atslēdzies reno

« Atbilde #19 : 2024. gada 26. jūnijs, 09:18:37 »
Patiesībā viss atkarīgs no ķiploku kvalitātes un kaut kādiem novākšanas apstākļiem. Pagājušogad rudenī ( t.i. 2023. ) mājas kafejnīcu dienās Tiņģerē (netālu no  Valdemārpils) nopirku maišeli ar ķiplokiem. Karājas sūkņu telpā, labi vēl šodien.