Autors Tēma: gultas tērpi  (Lasīts 10132 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Atb: gultas tērpi
« Atbilde #15 : 2023. gada 04. janvāris, 19:23:39 »
Man patīk, ka Reno tik priecīgi lasa grāmatu!  :smile:
Ja man ir auksti, tad pietiek ar pledu parasto. Esmu iemanījusies ērti ietīties gan grāmatu lasot, gan pie datora strādājot, gan nakti transportā pavadot.

Parasti istabās auksti ir pavasarī un rudenī (atslēgta/ nepieslēgta apkure). Guļamistaba man vienmēr visaukstākā (vai nu logs līdz galam vaļā vai vēdināšanas režīms), bet lasīšanai piemērota.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #16 : 2023. gada 04. janvāris, 20:22:21 »
Visu dienu domāju, ar ko man tā konstrukcija asociējas, līdz sapratu, ka līdzīgs piegriezums klasiskajam trakokreklam. :D  :fp: Būtu tik tās piedurknes garākas lai var sasiet  :mrgr:  (cerams, dizaina autore neapvainosies ;) , nekas personīgs nebija domāts :) )

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #17 : 2023. gada 05. janvāris, 18:12:52 »
Man tāds derētu :scratch: Parasti aplieku pledu kā sagšu un tas tāpat slīd no plaukstam nost :?: Jocigi, jo istaba silta un naktīs par karstu, bet lasot šāds būtu ideali, jā :yes:
Aa, reizēm uzvelku lasot gulta vnk jaku otrādi.
Man liekas, lasīsana pirms miega ir norma gandriz visiem, kas lasa. Es ari nekad 2h pirms miega nedarbinu tv vai datoru vai telefonu....pec visiem priekšrakstiem :)
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 05. janvāris, 18:26:33 no Leonora »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #18 : 2023. gada 06. janvāris, 01:00:34 »
Es kā 11–16 grādu guļamkambara apgulētāja teikšu, ka interesanti, bet praktiski nederīgi (vismaz man).

Pielietojums būtu labs - sagatavojies uz gulēšanu, izbāz rokas, palasi grāmatiņu, noliec grāmatiņu, ievelc rokas un aizmiedz zem tā pleda vai kā to tērpu nosaukt. Piedurknes lai karājas, tās gulēt netraucē. Plikas rokas ārpus segas patiešām salst. Tikai viena problēma - ar tādu pledu gulēšanai par plānu, ja apakšā nav vatētā jaka (bet tāda man nav, jo nepatīk gulēt apģērbā, maksimums – T-krekls). Biezu segu par tādu piedurkņsegu nepārtaisīsi (turklāt man parasti 2 segas – atkarībā no temperatūras dažādā biezumā, reizēm vēl trešā virsū). Regulārai gulēšanai tādai piedurkņsegai vēl segas pārvalks ar piedurknēm jāuzšuj, lai var mazgāt. Pārāk liela ķēpa.

Bet ja pēc pagulšņāšanas ar grāmatiņu vēl jāceļas, jānoģērbjas, jāmazgājas un jālien zem nakts segas, tad jēgas nav. Var arī biezā jakā pasēdēt (un siltākā telpā). Bet vasarā, kad pietiek ar pledu, plikās rokas nesalst.
Redzu procesu kkā tā.
Ielien gultā zem stacionārajām 1-2-3 segām atkarībā no sezonas. Lasīšanai ieņem pussēdus/puszviļus (kā bildē) pozu ar rokām ārā, līdz ar to segas paliek kaut kur max padušu augstumā. Iemaucies dīvainajā piedurkņainajā pledā un lasi, līdz sāc knābāt un grāmata klēpī krīt. Tad izmauc rokas no piedurknēm un nirsti zem biezajiem deķiem. Pleds var palikt arī virsū guļam kā papildus deķis.
Šodien kā reiz šādi zvilnēju ar pledu pārklājusies, tv skatījos un padomāju - vot, bijušas  piedurknes, varētu izbāzt rokas da iesākto zeķi paadīt, abet kā bez rokām?! Attaisnojums pavaļāties tāpat vien  :mrgr:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #19 : 2023. gada 06. janvāris, 09:04:31 »
Nez, man pleci salst. Es segas stūrus aizbāžu gar kaklu aiz/zem pleciem un rokas izbāžu pa sānu malām ārā no segas. Galvenais, segai jābūt pietiekami garai, lai nepaliek plikas kājas. :D
Es visu atceros, Ričard...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #20 : 2023. gada 06. janvāris, 09:37:42 »
Kvadra  pareizi saprata un novērtēja. Lasāmsega pa virsu parastajai, kā pleds. Pleci un rokas vienmēr siltumā un sega tik gara, ka atliku likām pietiek arī kājām. Izvilkt no piedurknēm noteikti vienkāršāk, nekā tuntuļoties ārā no savīkšītā parastā pleda, kas pie tam nekad nav pietiekami garš. Priekš manis nenovērtējams izstrādājums. Adītājām pie tv vispār ideāls

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #21 : 2023. gada 06. janvāris, 11:13:20 »
Starp citu, par to segu garumu. Tiešām jūtu līdzi garajiem cilvēkiem, jo pat man ar knapajiem 160 cm standarta 2000 cm segas ir par īsu. Ievīkšāsi kārtīgi kājas - augša plika, uz pleciem da ausīm vairs savilkt nav ko. Vai otrādi. Tad nu ir pamīšus kārtas no vairākām segām, kas viena vairāk augšā, otra apakšā... Labi, ka mans  milzīgais gultas pārklājs ir tādā izmērā, ka nosegs visu šo kāpostlapu klājumu, guli kaut šķērsām vai pa diagonāl.
Arī šai ziņā labs papildu piedurkņainais pleds - satīņājot plecus, kājas nepaliks plikas  :mrgr:

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #22 : 2023. gada 06. janvāris, 12:23:49 »
Neviens jau neguļ izstiepies miera stājā. Esmu gara un nekad to uz segam neesmu izjutusi.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #23 : 2023. gada 06. janvāris, 13:13:27 »
Neviens jau neguļ izstiepies miera stājā. Esmu gara un nekad to uz segam neesmu izjutusi.

Es guļu...  :thinking:
Aizmiegu stabilajā sānu guļā, pamostos nelaiķa pozā - uz muguras, rokas uz krūtīm, vēl tikai svecītes trūkst. Gandrīz vienmēr.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #24 : 2023. gada 06. janvāris, 13:17:48 »
Oi, es par šitādu pledu ar piedurknēm arī esmu domājusi.
Un segu vajag lielu, garu, kā tad citādāk lai ietin gan pēdas, gan kaklu segā? :) Un arī guļu izstiepusies visā garumā. Tā nelaiķa poza diezgan iecienīta naktīs, izrādās.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #25 : 2023. gada 06. janvāris, 14:35:05 »
Jāpērk flīss kādi 3 m un jāšuj pašai :ng:

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #26 : 2023. gada 06. janvāris, 16:23:28 »
Es vismūž guļu embrija pozā. Gan jau psiht.butu ko teikt :D

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #27 : 2023. gada 06. janvāris, 17:31:01 »
ko velk kājās pie šāda tērpa ?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #28 : 2023. gada 06. janvāris, 17:39:18 »
ko velk kājās pie šāda tērpa ?
Vilnas zeķes!  :mrgr:

Un, jā, es arī guļu izstiepusies visā garumā, gan bez rokām uz krūtīm  :mrgr:

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #29 : 2023. gada 06. janvāris, 17:55:36 »
Kā var aizmigt izstiepies un neierušinājies čokuriņā :scratch: Un vispār uz muguras :scratch: Tad 100 proc krāc  :rofl:  Bet ir kas guļ uz vēdera :scratch: Un ir kas guļ ar apenēm un krūšturi :?:
Bet tie visi gan jau ka pirms miega nelasa un viņiem Reno pleds nav vajadzīgs  :rofl: