Autors Tēma: Par kaķiem  (Lasīts 17478 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Leonāra

Atb: Par kaķiem
« Atbilde #45 : 2023. gada 11. janvāris, 15:23:27 »

Nekas nav iekodēts. Man patīk suņi. Vienkārši kaķenieku te vairāk.

Cik zināms, Tev nav suņa. Jo teoretiski kas tikai nevar patikt  :rofl:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #46 : 2023. gada 11. janvāris, 16:02:08 »

Cik zināms, Tev nav suņa. Jo teoretiski kas tikai nevar patikt  :rofl:

Man daudzpadsmit gadus bija suns.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #47 : 2023. gada 11. janvāris, 16:14:24 »
Mans tēvs bija bijis suņenieks, tad ļoti pieķērās kaķiem. Cienīja veco runci par ''stingro nostāju'' pret kaimiņu taksi un saprātīgo paiešanu malā, kad tuvojās liels un bīstams/slikti audzināts suns.
Tas laikam visprecīzāk raksturotu tēva attieksmi pret kaķi - viņš cienīja runci kā spēcīgu un neatkarīgu personību.
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 11. janvāris, 16:27:06 no sanda »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #48 : 2023. gada 11. janvāris, 16:29:34 »
Mans tēvs bija bijis suņenieks, tad ļoti pieķērās kaķiem. Cienīja veco runci par ''stingro nostāju'' pret kaimiņu taksi un saprātīgo paiešanu malā, kad tuvojās liels un bīstams/slikti audzināts suns.
Tas laikam visprecīzāk raksturotu tēva attieksmi pret kaķi - viņš cienīja runci kā spēcīgu un neatkarīgu personību.

bet galvenais kaķeniekiem - apzināties, ka kaķim no tās "cieņas" ne silts, ne auksts... :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #49 : 2023. gada 11. janvāris, 16:39:47 »
Nu labi, riskējot izsaukt savā virzienā sašutuma vētru un tomātu zalves, izstāstīšu par savām attiecībām ar suņiem.

Esmu savā mūžā patiesi mīlējusi vienu suni. Viņa pat nepiederēja man, bet es biju viņas cilvēks un viņa bija mans suns. Tobrīd padomāju, ka esmu savā mūžā kaut ko līdz šim palaidusi garām un tagad izbaudu - šīs suņa acis, to beznosacījuma mīlestību... Tad viņa aizgāja bojā uz šosejas, un es kaucu...
Viss.
Tas bija vienīgais suns manā mūžā.
Jo vispār es suņus nemīlu.
Dīvaini pat to atzīt, kā tāds dzīvniekmīlis kā es var nemīlēt suņus. Bet nemīlu.
Un galvenais laikam ir tas, ka priekš manis visi suņi briesmīgi smird. Zirgs smaržo, govs smaržo, aita, kaza, pat āzis smaržo, un vispār kūts smaržo, bet suns smird. Diespas, ja vēl slapjš. Jā, kāds vairāk, kāds mazāk, ir kas tikai drusku, bet smird visi. Un no suņa sūdu čupas smakas mani reāli rauj uz augšu - nespēju iedomāties savākt parkā aiz suņa svaigu čupu :veee: ..   Kaut maz ir tādu smaku, kas man izsauc šādu reakciju - neesmu nekāda caca, un savā mūžā esmu gana daudz kūtsmēslu šķūrējusi un ar visādām smakām saskārusies, no kā citiem nelabi paliek. Bet man tāda tīri fizioloģiska reakcija tieši uz šo. Ja esmu kādu suni glaudījusi, man prasās nomazgāt rokas, jo tās smird pēc suņa.
Un vēl viņi vaukšķ bez jēgas - akdies, kāda trobele ir no Ulubeles pat pa gabalu! Es nespētu strādāt suņu patversmē...
Šobrīd ir viens suns, tāds neliels, bik komisks jauktenītis, kas tiek puspajokam saukts par "kvadras suni", kas arī nav mans, bet ir ļoooti priecīgs mani sagaidīt, lec vai metru augstumā un pinas pa kājām, veldamies vēkšpēdu, lai pabraucu vēderu. Izbužinu, paglaudu, pavazāju aiz ķepām - šim laime pilnībā  :mrgr:   Un man atliektiem galiem ar to pietiek suņa sabiedrības manā dzīvē...
Attiecīgi laikam nav jāskaidro, kāpēc negribu dzīvoklī suni. Nemaz pat nepieminot to, ka praktiski nav man iespējams būt mājās, lai šo kaut tikai pačurinātu, par garākām pastaigām i nerunājot.
Cita lieta, ja bijusi māja ar sētu apkārt. Tad varbūt.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #50 : 2023. gada 11. janvāris, 16:40:41 »

bet galvenais kaķeniekiem - apzināties, ka kaķim no tās "cieņas" ne silts, ne auksts... :)
Gluži tā nav - lielākajai daļai svarīga saimnieka/pseidovecāka/mājokļa biedra attieksme pret viņiem.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #51 : 2023. gada 11. janvāris, 16:56:28 »
kaķi, tāpat kā suņi izvēlas savus cilvēkus... tas ir kkadā citā levelī, kā tā izvēle notiek.
Zaķiem, kāmīšiem etc..pofig par cilvēku un kurš viņam ieber bļodā.
Lasot Kvadru sajutu galvā to suņu sūdu smaku....pilnībā pievienojos rakstītajam.
Nupat Portugālē ..man tur viss patika ,patiešām patika. Bet tā iespēja ik pēc 20m.iekāpt svaigā suņa sūdā  :f-palm: sabojāja daudzko.
Es nezinu vinu vietējos noteikumus šajā sunu sūdu sakarā, bet tās kakas savāca retais.
Bija tāds mirklis, kad sēdējām vietējā skvērā un gaidījām ,kad hosts pievedīs apartamentu atslēgas. Un tajā 10 koku skvērā, nāk suņinieki un di@sina savus krančus... pļļļāāc un nesavāc... pēc tiem svaigajiem iedi@sējiem tāda smaka gaisā..tināmies prom no tā zaļumu pudura... nu i pie velna.. :evil:

Principā jau atkal, suns ta ņepričom  :?: , jādir@ jau viņam ir...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #52 : 2023. gada 11. janvāris, 17:17:16 »
Es katru vasaru savās dobēs iegrābjos kaķu sūdos kuri nāk no visiem kaimiņiem dir@t.  :mrgr:  Pretīgi, bet vēl dzīva, ko gan nevaru teikt par visiem nošpricētajiem košumstādiem.

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #53 : 2023. gada 11. janvāris, 17:20:41 »
Manas dzīvās radības:Pirmais bija spilgti dzeltens putniņš - ielidoja pa atvērtu logu svētdienā, kad viena pati biju mājās.Pēc tam noskaidroju, ka tas ir kanārijputniņš - jauki dziedāja, īpaši, kad meita spēlēja klavieres vai kāds dziedāja.Tupēja uz aizkaru stangas, būrī ielidoja, ja gribēja ēst vai padzerties.Nākamais bija balodis - savainots kaut kā bija iekļuvis kāpņu telpā - paņēmu un cerēju, ka drīz, kad atlabs, palaidīšu atkal ārā - nekā, šis vairs nevarēja palidot - viens spārns nedarbojās.Nu labi - nosaucām par Kārli un atstājām dzīvot virtuvē.Drīz tas Kārlis sāka dēt olas sev atvēlētajā grozā...Kārlene arī uz tām tupēja, bet protams, neko nevarēja izperēt, jo blakus tak nebija Kārļa.Pēc tam bija suns, kuru jau kādas dienas iepriekš biju pamanījusi tuvējā skvērā.No rīta, ejot uz darbu, šis man priekšā - spalva sapinkājusies, gružiem pilna.Uzvedu dzīvoklī, teicu bērniem, lai pabaro šo.Vakarā bērni šo pabarojuši, izķemmējuši, šis guļ istabas vidū un kārtīgi uzrej vīram, kad viņš pārrodas mājās.Nebija gluži jauns - acīs jau katarakta.Tomēr nodzīvoja pie mums vēl 10 gadus.Pāris dienas pēc sunīša aiziešanas pie vasaras mājas uzradās kaķene.Teicu, ka nekad mīļā sunīša vietā man nebūs  kaut kāds kaķis...Nekas, pēc kāds nedēļas Minka palika dzīvot pie mums - nodzīvoja 17 gadus.Kas tad es esmu - putnu, kaķu vai suņu cilvēks?:)))

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #54 : 2023. gada 11. janvāris, 17:27:39 »
njaa... kopš mani kaķi ir prom  :cry: manu dārzu arī mīl apciemot kaiminu astaiņi. mums vasaras dārza mājai ir viena durvju platuma aile, kura visu laiku vaļā, jo es tur uz komposta mucu staigāju utml..tad nu šamie to manu vasaras māju uztver ka savu ziemas māju...rēkinos ar to,ka pavasarī visa augsne jāizsijā(vēl nav ideju kā).netīras ķepas arī pa galdiem un beņķiem etc... bet nu kaķim es piedodu..jo kakis tomēr ir- staigāju kur gribu. un kaķa sūds smird rokā sagrābjot ,nevis vējo pa visu perimetru.
īstenībā, es tiem kaiminu di@sējiem vēl barību ieberu..labak lai dir@, nekā žurka atnāk uz manu melno komposta mucu  dzīvot.  :smoker:
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #55 : 2023. gada 11. janvāris, 17:29:31 »
vecinja -tu esi zelts  :big_hug:
IG- mellenessniega

Atslēdzies daddy

« Atbilde #56 : 2023. gada 11. janvāris, 17:51:44 »
Večiņ, kur Tu dzīvo?? drīkst ap Tavu māju pastaigāšu?? gluži jauns vairs neesmu, kažociņš padilis, bet dziedāt māku... :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #57 : 2023. gada 11. janvāris, 18:13:20 »
Interesanti. Mana kaķene mājās kastītē gāja tikai pirmo un pēdējo gadu, pa pagalmu regulāri staigā vismaz trīs dažādi kaimiņu kaķi, bet nevienu sūdu dobēs neesmu atradusi. :D Varbūt izšķīst, pirms es tos atrodu?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #58 : 2023. gada 11. janvāris, 18:50:40 »
Acīmredzot šiem ir pievilcīgākas alternatīvas  :mrgr:  Kāds smilšu laukumiņš māju tuvumā?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #59 : 2023. gada 11. janvāris, 18:59:12 »
Kaimiņi atrod dobēs