Autors Tēma: Par kaķiem  (Lasīts 17471 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

Atb: Par kaķiem
« Atbilde #15 : 2023. gada 10. janvāris, 20:18:59 »
galvenais ,nesakauties :)
Manuprāt atslēga ir vispār kkur citur. Ir cilvēki ,kuriem nevajag un nav ieteicams turēt nekādus dzīvniekus.

Ja sofa, tapete, brīvais laiks utml ir svarīguma tabulas augšgalā, tad nevajag nekādu dzīvnieku. Jebkurš no viniem ir izdevumi, rūpes, negulētas naktis, pārdzīvojumi etc.

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #16 : 2023. gada 10. janvāris, 20:25:14 »
Suņi ir līdzīgi saimniekiem pēc skata. Pēc kā izvēlas kaķus? Un vai kaķumīļiem visas šķirnes patīk?

Atslēdzies reno

« Atbilde #17 : 2023. gada 10. janvāris, 20:31:04 »
vienīgie kaķi, kas man patīk, ir tie šausmekļi plikie
Man ir privātmāja, bet nebūs ne suns, ne kaķis. Jā, man nav vajadzīgs "pagarinājums", labi jūtos tāpat

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #18 : 2023. gada 10. janvāris, 20:31:42 »
Kaķi neizvəlas. Kaķis pats izvēlas saimnieku...

« Atbilde #19 : 2023. gada 10. janvāris, 20:40:10 »
Kamēr man netīšām negadījās kaķis, es domāju, ka esmu suņu cilvēks :) Nē, man joprojām patīk suņi un es viņiem arī, bet tā vadāšana ārā un "kucēna entuziasms", kas viņos dzīvo ilgi vēl pēc "kucēna vecuma" - mana introvertā būtība to neizturēs. Tāpēc es arī gribu jau pieaugušu kaķi, nevis kaķēnu, jo tiem arī enerģija iet pāri malām. Man, lūdzu, tādu: es te pasnaudīšu, tagad pakasi man punci, viss, tagad es atkal pagulēšu, tagad iedod man ēst, tagad es pagulēšu, tagad paņem mani opiņā, pietiek, es atkal eju gulēt :) Redzēs, vai mums sapasēs ar to kaķi, ko mellene man piemeklēja - es to uztvēru kā zīmi no augšas, ka ir laiks jaunam kaķim.
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies reno

« Atbilde #20 : 2023. gada 10. janvāris, 20:47:30 »
Mani visvairāk pārsteidz "kaķu "cilvēku ( vismaz dažu) pārliecība, ka viņi ir kaut kādā veidā labāki par Suņu cilvēkiem

Atslēdzies Trix

« Atbilde #21 : 2023. gada 10. janvāris, 20:59:49 »
Kaķi (gan nominatīvs, gan akuzatīvs :D) reizēm neizvēlas, viņu atved, jo viņam nav kur dzīvot, perspektīva ir nekāda. :D Nu, jā, ar rekomendāciju, ka zināma mamma (pussaimnieka/pusielas kaķene), un ka rādās, būs mīlīgs. Izauga fantastiska kaķene.

Šķirnes kaķi man nekad nav patikuši, īpaši tie, kam izteiktas šķirnes īpatnības - plikie, plakano purnu, nokarenām ausīm utt. Visskaistākie ir parasto seju parastie kaķi - svītrainie, raibie, visādi.

Par to "svarīguma tabulu" arī diskutabli. Tā īsti nespēju iedomāties, ka mājdzīvnieks ir svarīgāks par iespēju ģimenei kopā aizbraukt no mājas vairāk nekā uz 2 dienām. Padsmit vai pat divdesmit gadus. (Mājdzīvnieka aizvešanu un atstāšanu "viesnīcā" svešā vietā neapskatu; vecmāmiņu, kas dzīvo mājās un pieskata, nav; vadāt mašīnā līdzi arī ir dzīvnieka mocīšana). Tā arī nekur nebraucām, - max. 2 dienas, kad kaimiņiene nāca pabarot un samīļot. Bet tas tomēr ir cilvēku apgrūtinājums (nu, labi, mēs savstarpēji viena otrai šādi pa retam pakalpojām, tas savādāk). Tāpēc neņemšu kaķi, kaut gan gribētu (precizēsim - gribētu, lai mums ir kaķis, bet ne atkal visas rūpes uz mani, pārējiem vienalga. Man resursu nav tik daudz).

Suņi man patīk pa gabalu. Maksimums, pakasīt aiz auss kādam pazīstamam. Arī patīk ne visi, ir šķirnes, kas patīk ("korektie" suņi, kam ir forma, - VAS, piemēram) un šķirnes, kas totāli nepatīk ("pluskainie", piemēram, pūdeļi, un spalgie sīksuņi).

Suni man te kādu laiku gribēja, bet tomēr izdevās aizklauvēt līdz apziņai, ka 2-3x dienā vadāt ārā nāksies pašiem, es to nedarīšu, – piemērs ir kaimiņos. :D

Bet katram savi tarakāni, cilvēki ir dažādi. Ir kaķisti, ir sunisti, ir abinieki (suņi un kaķi), putnisti, akvāristi, dažādi citādi -isti un ir bezdzīvnieku cilvēki, kam, maksimums, ekosfēru var uzticēt. Galvenais, lai satiekas atbilstošās škirnes cilvēki.

Starp citu, mani novērojumi ir pārsteidzoši pretēji nekā reno - ka tieši sunisti viebjas "kā var patikt smirdīgie, spalvu metošie kaķi", bet kaķisti sunistu uzskatus nekomentē. Nu ir suns, tātad viņam vajag suni. Viss.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #22 : 2023. gada 10. janvāris, 21:18:17 »
Dzivnieki ir liels prieks, bet ari liels apgrūtinaājums. Tapat kā bērni.
Jaunībā var ieviest gan dzivniekus, gan bērnus. Vecumā tomēr savs miers ir svarīgāks.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #23 : 2023. gada 10. janvāris, 21:34:40 »
nezinu nevienu kaķistu, kurš domātu ka ir labāks par suņenieku... :scratch:

aaaaa nee, tās pa netu klīstošās bildītes gan ierēc par suņeniekiem..piem. kad kakis ar saimnieku guļ siltā istabā un skatās pa logu ,kā abi tie tur mauc pa lietu un sniegu staigāt :) Tas jā... :murmur:
arī te, cik lasāms, gandrīz visi ir ar mieru pakasīt aiz suņa auss....  ;)
IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #24 : 2023. gada 10. janvāris, 21:55:45 »
Nu nu... Pārlasi pašas tekstus :)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #25 : 2023. gada 10. janvāris, 22:09:06 »
Nuu ,pārlasīju...un kas tur tāds???  :?: mani vērojumi no manas & co dzīves.
IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #26 : 2023. gada 10. janvāris, 22:33:10 »
 Es arī vienmēr paglaudu kaķus  suņus

Atslēdzies Trix

« Atbilde #27 : 2023. gada 10. janvāris, 22:53:47 »
Es arī pārlasīju Mellenes tekstus. Neredzēju neko, kas atbilstu ""kaķu "cilvēku ( vismaz dažu) pārliecība, ka viņi ir kaut kādā veidā labāki par Suņu cilvēkiem". Novērojums par to, kuri ir biežāk "uzmetuši", ir fakta konstatācija (Man arī ir zināms skaņu sakopojums uzvārdā, un ar tādiem cilvēkiem es nekādās darīšanās neielaidīšos nekad. Protams, protams, tas, ka trijās reizēs no trijām smaga "uzmetiena" autori ir šādu skaņu cilvēki, ir tikai sakritība.). Viss pārējais ir viņas viedokļa atspoguļojums.

Starp citu, pieminētais "Labāk maisiņā savākt to kaku, nekā mājās turēt kaku/čuru kasti" kā reizi kvalificējas par [suņinieka] pārākuma izrādīšanu. Tas tā, ja kādam gribas kašķi ieviest, nevis padalīties savās sajūtās, – ar ko tika iesākta tēma.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #28 : 2023. gada 10. janvāris, 23:42:46 »
Tēmas nosaukums "Par kaķiem"  :rofl:  tad kādā sakarā tur suņi  :rofl:  zaķi un jūrascūkas  :rofl:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #29 : 2023. gada 11. janvāris, 06:57:22 »
Tēmas nosaukums "Par kaķiem"  :rofl:  tad kādā sakarā tur suņi  :rofl:  zaķi un jūrascūkas  :rofl:

Pārsvarā forumiešiem ir kaķi. Tāpēc tie ieceļoja virsrakstā. Ja virsrakstā būtu minēts kāmis, lielākā daļa pat neielūkotos :mrgr: