Autors Tēma: Atvainošanās un piedošana  (Lasīts 7849 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Atvainošanās un piedošana
« Atbilde #30 : 2023. gada 01. februāris, 13:02:09 »
Nu diez vai tie miljoni ir vispār Dostojevski lasījuši...

Atslēdzies reno

« Atbilde #31 : 2023. gada 01. februāris, 13:19:29 »
Gan jau pa visiem gadiem un augstskolām salasītos

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #32 : 2023. gada 02. februāris, 16:57:56 »
Gan jau pa visiem gadiem un augstskolām salasītos
...es nespēju saprast...reno ir lasījusi Dostojevski vai nav? ...no vienas puses viņa daudz lasa, bet pašai viedoklis, ka Dostojevska lasītājiem sačakarēts prāts..bet viņai tak nav sačakarēts!.....tad laikam nav lasījusi :scratch:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #33 : 2023. gada 02. februāris, 17:05:37 »
Es vēl tikai pie šī piebildīšu
Citāts: SNor
Kaut vai lieliskais tēls Soņa Marmeladova. Saldumiņš. :)
Nav nekāds lieliskais tēls. Un ar piedošanu maz sakara tam, ka (aptuvens citāts) "viņai varēja darīt pāri visi, kam nav slinkums."
Tur bija rakstura vājums, neizglītotība un "mauka ar zelta sirdi".

Atslēdzies reno

« Atbilde #34 : 2023. gada 02. februāris, 18:39:40 »
Es Dostojevski  un Tolstoju nekad neesmu ņēmusi pa pilnu

Atslēdzies tuk

« Atbilde #35 : 2023. gada 02. februāris, 20:52:16 »
"Idiotu" izlasīju 8/9 klasē, precīzi vairs neatceros...

Atslēdzies reno

« Atbilde #36 : 2023. gada 02. februāris, 21:49:31 »
T.i. lasīt vajag, bet nepakļauties

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #37 : 2023. gada 02. februāris, 22:59:11 »
Idiotu lasīju vidusskolas laikā. Pāris naktīs "izrāvu" un man patika. Neatceros gan neko, bet atceros, ka patika.

Kaut kādā filozofiskā zarā esat "ierāvuši"!

Daudzreiz ir situācijas, kad kaut kas sagājis šķērsām un klusējot piedodu, jo zinu, ka atvainošanās nebūs.

"Bieži/dažreiz apvainojamies. Un turam aizvainojumu." ( no Amālijas).  - Nē, vairs tā nav! Bet ir bijis, kad arī gadu un pusotru nerunāju ar cilvēku. Un tas ir abpusēji, līdz atrodu iemeslu komunikācijai un ļauju cilvēkam pavērst situāciju viņam vēlamajā virzienā. Ja vēlēsies - runās, ja nē - ļoti labprāt pieņemu!

Mēs taču visi augam un maināmies.  Cik reizes es te esmu uzšvirkstējusi un skaļi aizcirtusi duvis! Cik reizes klusi aizgājusi! Tagad? Jā, paburkšķu vai pasaku skaļi ko domāju, bet nu jau ir vienalga.

Ja jūtos vainīga, tad vienmēr atvainojos, dažkārt cilvēki brīnās - par ko?

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #38 : 2023. gada 03. februāris, 03:41:18 »
Kaija Skujiņa   @KaijaSkujina 7h
Vakar darbā bija departamenta pasākums. Saliedēšanās 18 cilvēkiem, no kuriem 7 latvieši pārējie krievi/krievvalodīgie. Labākais saliedēšanās veids ir galda spēle. Bija krieviski. Kaut kas līdzīgs Alias. Jautājums spēlē: Dostojevska romāns. Dīvainākais: neviens krievs nezināja

Izskatās ka par postpadomju cilvēks vispār neko nezin, tā sakot, "plūst kur straume nes". Varbūt tas ir pašsaglabāšanās instinkts, jo mazāk zini, jo lielākas iespējas izdzīvot. Un pēc tāda veida loģikas domājot vispār nekad nav atvainojas, jo tu jau neko nezini, un tev par nojausmas nav, kam un kad esi izdarījis kādam pāri.   :wt:
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #39 : 2023. gada 03. februāris, 08:35:05 »
Kāda saistība starp pirmo un otro rindkopu?

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #40 : 2023. gada 03. februāris, 10:37:30 »
Kāda saistība starp pirmo un otro rindkopu?
Vai Tev vajag skaidrojumu? Ka lumpenizēti intiliģenti neatkarīgi no tautības nezin Fjodoru, kura vārdā nosauktā robota roka, kas veica manipulācijas kosmosā, bet mums jau būtu jāzin, kā tas ir Dostojevskis.
Savādāk, mūsu pašu Apsišu Jēkabs raksta par samierināšanos. Process, notiek tikai tad ja ļaunuma iemesls atrisināts, tad tas var notikt jebkurā sīkuma dēļ. Protams, lielāki notikumi samierināšanos pastiprina, vai izgaismo neatrisināto pamatproblēmu.
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #41 : 2023. gada 03. februāris, 11:04:37 »
Vai Tev vajag skaidrojumu? Ka lumpenizēti intiliģenti neatkarīgi no tautības nezin Fjodoru, kura vārdā nosauktā robota roka, kas veica manipulācijas kosmosā, bet mums jau būtu jāzin, kā tas ir Dostojevskis.
Savādāk, mūsu pašu Apsišu Jēkabs raksta par samierināšanos. Process, notiek tikai tad ja ļaunuma iemesls atrisināts, tad tas var notikt jebkurā sīkuma dēļ. Protams, lielāki notikumi samierināšanos pastiprina, vai izgaismo neatrisināto pamatproblēmu.

Vari paskaidrot tā, lai visi saprotam?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #42 : 2023. gada 03. februāris, 11:21:05 »
bez 100gr (lielākiem rumpīšiem 200gr) tāpat nesapratīsi...

...lai Snoris atbild uz 2 jautājumiem:
1. Vai viņš mūs ciena?
2. Kam pieder Krima?

pēc tam parunāsim...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #43 : 2023. gada 03. februāris, 11:27:33 »
par samierināšanos. Process, notiek tikai tad ja ļaunuma iemesls atrisināts, tad tas var notikt jebkurā sīkuma dēļ. Protams, lielāki notikumi samierināšanos pastiprina, vai izgaismo neatrisināto pamatproblēmu.
1) Samierināties - Būt mierā, apmierināties (ar esošo stāvokli); izturēties iecietīgi, neprotestēt, necīnīties (parasti pret ko nevēlamu).
2) Piedot - Izlīdzinot konflikta attiecības (ar kādu), vairs neļaunoties, nedusmoties. Pieņemt atvainošanos. (c) Tezaurs.lv
Tātad tās ir dažādas situācijas - pirmā pasīva (darbība nenotiek), otrā aktīva (darbība notiek).
3) " Process, notiek tikai tad ja ļaunuma iemesls atrisināts, tad tas var notikt jebkurā sīkuma dēļ. Protams, lielāki notikumi samierināšanos pastiprina, vai izgaismo neatrisināto pamatproblēmu."  - ir pilnīgas muļķības, jo samierināšanās nav process, bet tā trūkums. Samierināšanās otra nozīme ir, kad strīdnieki viens otram paspiež roku, bet tā ka tiek piesaukts Dostojevskis un Apsīšu J., tad domāta pirmā nozīme.
Galvu vajag sakārtot un kādu loģikas pamatkursu palasīt.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #44 : 2023. gada 03. februāris, 13:19:09 »
Es kkā sapratu SNor domu. Vai domāju, ka sapratu. “Samierināties” uztverot kā pārinodarījuma izlīdzināšanu, notikušā izrunāšanu, a la rokas paspiešanu - apmēram tā, kā Spārka raksta. Iespējams, nav pēc vārdnīcām vai definīcijās, bet sajūtu līmenī uztvēru