Kā es tvaika nosūcēju pirku. Tvaika nosūcējs jau labu laiku ir manā sarakstā. Iepriekšējais bija pamatīga izgāšanās, tāpēc šoreiz nolēmu lietas nesasteigt. Braucot garām stratēģiski svarīgai bodei, pamanīju brīvu stāvvietu pie pašas ieejai un nolēmu, ka tā ir laba zīme lai tvaika nosūcēja (TN) iegādi izsvītrot no darāmo darbiņu saraksta. Bodē neatradu nevienu TN kas daudz maz līdzinājās manās fantāzijās tēlam. Tāpēc es nopirku televizoru (1,08 m. platumā), kas vēl nebija manā sarakstā, bet kaut kur tuvu tam lai ierakstītu. Kad TV tika uzstādīts, atcerējos par TN un pasūtīju to internetā. Pēc pāris dienām arī tas bija mājā. Sazvanīju meistaru, kas parasti glābj šādās situācijās. Tas bija 15 maijā. Džeks teica, ka darbā ļoti noslogots, bet kad brauks garām noteikti iebrauks un visu nokārtos. Pāris reizes vēl zvaniju, uzzināju, ka viss notiek, šams vēl mani atceras un kas, protams, patīkami, arī manu TN. 20 jūnijā, es sapratu, ka mums tomēr nav pa ceļam un tāpēc sazvanīju kādu pensionāru, kas nekad no haltūrām neatsakās. Tas solījās palīgos paņema dēlu un ieradās pēc pusstundas. Divi veči, abi 2 metru augstumā un metru plati, aizņēma visu virtuves platību. Vienīgais, ko paspēju, glābu kaķi, lai nesabradā, jo tas, kā pierasts, sāka večiem uzbāzties ar savu mīlestību. Protams, arī pati netraucēju. Un tā bija mana kļūda. Kad veči paziņoja, ka gatavi saņemt atlīdzību, ieraudzīju, ka TN šamie piestiprināja atbilstoši savam (2m) garumam, nevis manējam (1,5m). Nu labi, dievs ar viņu, pogas varu sasniegt. Kad veči bija prom, ieslēdzu nosūcēju... Ak, Kungs! Tas nevilka gaisu iekšā, bet gan pūta ārā... karstu. Pārbaudīju ar sveci, tā nodzisa 15 sek. Tā, zvanīju pavadzīmē norādītam garantijas remontam, tie mani pasūtīja tālāk... firmai, kas labo konkrēti manu modeli. Zvanīju – nosēdās telefons. Pulkstenis jau 15:00, tūlīt Jāņi, man to meistaru, kā ēst jādabū. Nu vismaz garantijas EKA čeku jāsagatavo. Skatos uz pavadzīmi un čeku, izrādās, ka tas ir par veļas mašīnas pirkšanu. Galva riņķī, klusi ceru, ka skuķis tai pus klausules saprata, ka runa ir par tvaika nosūcēju. Sāku meklēt TN čeku, kaut kā atceros, ka noliku drošā vietā, bet M un Ž!!! manā mājā ir 1000 drošās vietas! Divas stundas ņemos ap čekiem, procesā konstatēju, ka šogad vēl neesmu nosūtījusi IIN deklarāciju VIDam. Beidzot, atradu... nejautājat kur. Ap 16:30 sazvanīju firmu. Man solīja, ka meistars sazvanīs. Kaut kur ap astoņiem atskanēja zvans. Teica, ka būs rīt (šodien) ap deviņiem no rīta. Uzliku modinātāju un gāju krāmēt no sienas skapīšiem traukus, gadījumam, ja tos būs jānoceļ. Šorīt ieradās divi veči. Standarta izmēra. Garantijas čeku neprasīja, konstatēja, ka iepriekšējie divi piestiprinot gofru pie nosūcēja izmantoja nevis savilcēju, bet divas sīkas skrūvītes, kuras veiksmīgi nosprostoja gaisa plūsmai vaļā veramās plāksnītes. Goda vārds, es vairs nekad nepirkšu tvaika nosūcējus!!! Un tam džekam, kas joprojām ir ceļā uz TN uzstādīšanu arī nezvanīju, lai viņu moka sirdsapziņa!
Gribās jautāt, ar mani kaut kas nav kārtībā???!