Autors Tēma: pukstu... publiski  (Lasīts 27714 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Atb: pukstu... publiski
« Atbilde #360 : 2025. gada 01. oktobris, 12:07:45 »
aizlieguši to ceļošanu mācību laikā lai netiktu izjaukts mācību process un neceļotājiem nav jāgaida puse ceļotāju.

A šito es nesaprotu. Neesi skolā? Pats vainīgs, viela iet uz priekšu. Gribi ceļot? Mācies pats, nevienam nav tevi jāgaida. Tāpat kā neieradies uz vilcienu? Nu tad nekliedz, ka tas bez tevis aizbrauca.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #361 : 2025. gada 01. oktobris, 12:12:53 »
A šito es nesaprotu. Neesi skolā? Pats vainīgs, viela iet uz priekšu. Gribi ceļot? Mācies pats, nevienam nav tevi jāgaida. Tāpat kā neieradies uz vilcienu? Nu tad nekliedz, ka tas bez tevis aizbrauca.

Tāda attieksme bija "mūslaikos", kad mēs gājām skolā. Tagad visā tiek vainotas "augšas". Kavēju skolu - skola vainīga, jo netika aizliegts kavēt.  Sliktas atzīmes - skolotāji vainīgi utt

Atslēdzies tuk

« Atbilde #362 : 2025. gada 01. oktobris, 12:22:01 »

Ideāliste. Realitātē jaunā viela netiek ņemta uz priekšu pie tik liela kavētāju skaita.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #363 : 2025. gada 01. oktobris, 12:49:32 »
Nu tad varbūt ar šito arī sākt? "Vecās" pieejas ieviešanu. Nebiji skolā - tavas problēmas. Viela iet uz priekšu. Manuprāt, tikai loģiski. Nevis vienus padarīt par bezjēdzīgi solus deldējošiem, otrus vainot, ka nav pietiekami apzinīgi skolas vergi.

Es savulaik videnē daudz kavēju, jo man bija interesantākas lietas ko darīt. Pati skatījos, kad var kavēt, kad ne. Biju uz visiem kontroldarbiem un sev būtiskām.stundām. Tupi atsēdamās dienas "bastoju". Klases audzinātāja pukstēja, pukstēja, bet īsti neko padarīt arī nevarēja, jo uz olimpiādēm ko sūtīs,  tāpat tak mani. Nu, samazināja uzvedības atzīmi ceturksnī,  un tad, kam par to kāda bēda.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #364 : 2025. gada 01. oktobris, 13:04:44 »
Runa jau par 7-9 gadniekiem nevis vidusskolu. Šaubos vai tā ceļošana uz ollinkluziv ir viņu nevis vecāku izvēle. Reiz ar tādu meitas klases ceļotāju parunājos. Kur biji? Turcijā. Kādās pilsētās? Turcijā. Ko darīji, ko interesantu redzēji? Peldējām baseinā, ēdām. :) Tāds tas bērnam tas ceļojums. Varbūt Akvaparks tepat būtu pat interesantāks un bez mācību kavēšanas.

Vergot skolai skan interesanti. Man nelikās ka es vergotu...  :?:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #365 : 2025. gada 01. oktobris, 13:18:07 »
Jā, es arī neesmu tādas kūrortu-viesnīcu-baseinu atpūtas cienītāja. Nesaista un neinteresē. Bet citi tā atpūšas. Un, ja reiz vecāki brauc atpūsties, tad viņiem bērnu vienu mājās atstāt vai kā?  Cik cilvēku, tik variantu.  Manuprāt, būtiskais ir, lai bērnam nav problēmu ar mācībām, lai neatpaliek. Un, ja par 7-8-9 gadniekiem runa,  tad tik daudz kā pirmo klasīšu vielu arī vecāki var iemācīt, tā nav ne ķīmija, ne fizika. Un nekas pa to Turcijā kavēto nedēļu briesmīgs nenotiks.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #366 : 2025. gada 01. oktobris, 13:39:34 »
kas tie par vecākiem, un ko grasās darīt, ja no bērniem "jāatpūšas" :))  ceļošana kopā taču ir ģimenes saliedēšana...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #367 : 2025. gada 01. oktobris, 13:44:23 »
Saki, brīvlaikus skolās nafig, ceļot un pūsties var mācību laikā? Tad varbūt vecākiem atvalinājumus ar nevajag, lai ceļo un atpūšas darba laikā...  :mrgr:  Darbs jau nav zaķis, neaizbēgs. Un tā tas pohujisms un attieksme tiek ieaudzināts no mazām dienām un tad nu šķendējas par jaunās paaudzes kolēģiem, arī SF lasīts, atbildības trūkstot...  :?:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #368 : 2025. gada 01. oktobris, 14:37:42 »
Jā, es arī neesmu tādas kūrortu-viesnīcu-baseinu atpūtas cienītāja. Nesaista un neinteresē. Bet citi tā atpūšas. Un, ja reiz vecāki brauc atpūsties, tad viņiem bērnu vienu mājās atstāt vai kā?  Cik cilvēku, tik variantu.  Manuprāt, būtiskais ir, lai bērnam nav problēmu ar mācībām, lai neatpaliek. Un, ja par 7-8-9 gadniekiem runa,  tad tik daudz kā pirmo klasīšu vielu arī vecāki var iemācīt, tā nav ne ķīmija, ne fizika. Un nekas pa to Turcijā kavēto nedēļu briesmīgs nenotiks.

Tad vēl jo vairāk neizprotu kāda veidā "augšas" atrauj bērnu no ģimenes :?:
[size=78%] [/size]
Bet lūk "vecajā Eiropā', konkrēti Briselē - tur gan ne vecākiem, ne bērniem pat prātā neienāk skolas laikā ceļot.. Un mobilo telefonu lietošana sen ir aizliegta

Atslēdzies tuk

« Atbilde #369 : 2025. gada 01. oktobris, 15:21:09 »
Holandē, zinu, arī. Pie mums vēl tāds padomijas atavisms, ka dažs labs sīcis dabū nevis vienu, bet divas nedēļas garu brīvlaiku. Un tad vēl pukst, ka bērniņu brīvlaikā nav kas pieskata...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #370 : 2025. gada 01. oktobris, 16:20:28 »
Patiesi nesaprotu, vai man ir problēmas ar izteikšanos vai dažam labam ar lasītā saprašanu  :?:
Skaidroju vēlreiz. Personīgi MAN nav nekādu pretenziju pret to, ka bērniem ir brīvlaiki un vasaras brīvlaiks jo sevišķi. Bērniem vajag izbaudīt vasaru (cik nu mums tās vispār ir), nevis visu cauru gadu dirnēt skolas solā. Un MAN nav žēl, ka kādi vecāki aizved bērnu ceļojumā arī mācību laikā - kad tiek, tad arī brauc!  Un MAN nav žēl, ka kādam bērnam brīvlaika nedēļas vietā sanākušas ir divas. Kaut kur Briselē, Holandē vai vēl kādā papuasijā tā nevar?  Nu, jūtu viņiem līdzi, un, paldies Dievam, ka es tur nedzīvoju. Viņiem ir skrūves jau piegrieztas, mums vēl pagaidām tikai taisās. Un gan jau piegriezīs pēc "darbaļaužu vēlēšanās", jo vecākiem bērnus "nav kur likt" un aizbildinoties ar vislabākajiem vēlējumiem, lai bērni "matemātiku mācās". Tad varēsiet priecāties, kad bērns būs valsts īpašums, kuru drīkstēs izņemt no ģimenes par kopā ar vecākiem pavadītu mācību dienu.

Tiešām nesaprotu, no kurienes tāds vergu sindroms, kad balso, stāv un krīt par verdzību jau pat bērniem? Patiešām ir tik grūti pašam uzņemties kaut drusciņu brīvības un tiesību par savu un savu bērnu dzīvi? Vai arī stingri noteiktā režīmā ir vieglāk, jādomā nav nekas, tikai jāpakļaujas noteikumiem? Un jūtaties pazaudējušies, kad nav stingra elektriskā gana? Vai arī skauž, ja kāds atļaujas dzīvot brīvāk?
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 01. oktobris, 16:27:42 no kvadra »

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #371 : 2025. gada 01. oktobris, 16:43:34 »
Tātad, Kvadras prāt, iet uz skolu, piedevām valsts apmaksātu, izglītoties  - tas ir vergu sindroms.  :scratch:  Normāla domāšana :sarcasm:

Tiešām nesaprotu, no kurienes tāds vergu sindroms, kad balso, stāv un krīt par verdzību jau pat bērniem? Patiešām ir tik grūti pašam uzņemties kaut drusciņu brīvības un tiesību par savu un savu bērnu dzīvi? Vai arī stingri noteiktā režīmā ir vieglāk, jādomā nav nekas, tikai jāpakļaujas noteikumiem? Un jūtaties pazaudējušies, kad nav stingra elektriskā gana? Vai arī skauž, ja kāds atļaujas dzīvot brīvāk?

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #372 : 2025. gada 01. oktobris, 16:48:20 »
Kavadras domu vēl varētu saprast, ja vecāki algo skolotājus privāti. Tad - OK. Mācies kad gribi un kā gribi.
Tas, ka ne tikai sekmju līmenis, līdz ar to izglītības līmenis un iespējas darba tirgū krīt, tas jau Kadrasprāt "pie kājas". Nebūsim taču vergi :sarcasm:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #373 : 2025. gada 01. oktobris, 17:16:04 »
Darbs ir tāpēc, lai nopelnītu tik daudz naudas, cik tev pietiek. Un nevis tāpēc, lai atrastos darbā no–līdz, nevis darbs darba pēc. Arbeit macht frei.

Uzskats, ka tev ir jābūt darbā tāpēc, ka tā vajag, ir totāls verdzisms. Jā, pilnīgi piekrītu Kvadrai, Pifa sarkasms absolūti nevietā, liekot Kvadrai mutē to, ko viņa neteica.
Un nē, nav vienādības zīme liekama starp "es protu menedžēt savu laiku tā, lai man nebūtu jāvergo no saules lidz saulei" un "es darbu izdaru pa roku galam", kā te Pifs aizvilka šķērsām, turklāt galīgi ne to Kvadra teica.
Lielākā daļa no tiem, kas ne jēdz, ne grib strādāt, kāreiz atrodas tajās vietās, kur jāatrodas 8-17. Un ir pofig par darba kvalitāti. Toties piemīt māksla pareizi atbildēt uz darba intervijas pastulbajiem jautājumiem.

Un jā, māka sevi organizēt sākas jau skolā. Īstenībā jau pirms, tikai tad to vairāk menedžē vecāki. Ja prot. Atsēdēšana stundās norāda tikai uz spēju izpildīt noteikumus, bet negarantē zināšanas (kaut vai lai atceramies, kā 9.klases matemātikas eksāmenā 10% nebija spējīgi iegūt nesamērīgi liela daļa atsēdējušo. Un uzdevumi nebija grūti.)
Tieši tie, kuri prot savākties, izdarīt darāmo ātri un kvalitatīvi, paspējot arī atpūsties, sasniedz kaut ko vairāk par skrūvītes, kaut arī apzeltītas, statusu.
Un neliec arī man mutē to, ko es te nerakstīju. Ne visi veiksmīgie ir teicamnieki, bet ne visi divnieku karaļi ir kaut ko sasnieguši. Viens otru negarantē. Un nejauc zināšanas ar atrašanos skolā. Tas nav viens un tas pats.

Ja zināšanu (nejauc ar atzīmēm!) līmenis atļauj neatsēdēt bezjēdzīgi pavadāmajās* stundās, tas ir apsveicami, nevis peļami. Idealizētie Rietumi nu nemaz nav etalons, ja vien par etalonu neuzskatām visus rāmīšos, pēc šablona klanot galvas laimē par katru jauno Prokrusta gultu.

__
*   Man bija tā jaukā laime kovida laikā redzēt attālināto skolu un mācību materiālus uzņemtajos video. No divdesmit minūšu video pirmās 7 minūtes aizņem "Labdieeen, mēēs esam skolotāājas Tāda un Šitāda, skolotājas mēs esam, jā, šī priekšmeta skolotājas..." un tamlīdzīgs pilnīgi neauglīgs ūdens. No atlikušā apmēram puse tikpat bezjēdzīga. Es saprotu, ka jaunākā skolas vecuma bērniem nepieciešami rotaļu elementi un ne didaktisks konspekts, bet no tās stundas viņi saprata tā skaidri neko. Atsēdēja dienu pie ekrāniem, pēc tam es viņiem skaidroju par ko bija stāsts vienā, otrā un trešajā mācību priekšmetā.

Plus pie visa, es šobrīd redzu mācību procesu ģimnāzijā. Tik daudz tukšu stundu (dienā var nenotikt pat trīs. Līdz piektajai – viss notiek, un pēc tam tiekamies devītajā stundā). A pa vidu – dariet ko gribat. Baisajā padomijā "logu" nebija. Ja kāds skolotājs saslima, klasē ielaida blakusklases skolotāju, kas iedeva uzdevumu, un visi tupēja un kaut ko darīja, nevis blazarēja pa skolu trīs stundas, gaidot pēdējo.
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 01. oktobris, 17:21:23 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #374 : 2025. gada 01. oktobris, 17:28:16 »
Īpaši apdāvinātajiem skaidroju vēlreiz (šoreiz pēdējo, jo man apnika. Kas nesapratīs, nav mana vaina) - verdzība ir nevis skolā iet un mācīties, bet par skolas kavējumu tikt pakļautam represijām. Verdzība ir izglītības līmeņa vērtēšana nevis pēc zināšanām, kontroldarbu un eksāmenu rezultātiem, bet apmeklētības. Verga izglītības līmenis ir atsēdēt tos 12 gadus un izšļūkt caur eksāmeniem ar 10 (vai cik tur tagad skaitās sekmīgi, 10 vai 15)%  pareizi atrisinātu matemātikas uzdevumu. Varena konkurētspēja, vai ne   :mrgr:  Tā latiņa būtu ļoti stipri jāceļ, lai izglītības līmenis nozīmētu arī zināšanas, nevis tikai ķeksīša pēc bikšu dibena pulēšanu skolas solā bez kavējumiem
Totāla verdzība ir sēdēt skolas solā nonstopā bez iespējas nodarboties da ar jebko citu, jo nekam citam nav vairs ne laika, ne spēka - par to, kā es saprotu, iestājas brīvlaiku nīdēji. Un, jā, tas paceltu sekmju līmeni vēl nebijušos augstumos  :wtf: