Autors Tēma: Mākslīgais Intelekts  (Lasīts 4491 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Aste Risks

Atb: Mākslīgais Intelekts
« Atbilde #15 : 2026. gada 06. marts, 12:16:24 »
es parasti tam intelektam kad viņš kautko pastāstījis , paprasu atsauces

Atslēdzies daddy

« Atbilde #16 : 2026. gada 06. marts, 14:10:47 »
Šādu jautājumu MI fb video uzdeva kkāds datorspecs (neatceros vārdu), kurš bieži sniedz derīgus padomus IT jomā. Tie, kuri pārbaudīja/atkārtoja, komentēja ļoti dažādi. Jā, gan blēņas, gan solīdas, normālas atbildes. Esot jautājums pareizā formā jāuzstāda  :?:

piemēram - kad jūs pārstāsiet sist savu sievu?? :d

Atslēdzies Trix

« Atbilde #17 : 2026. gada 06. marts, 15:05:17 »
es parasti tam intelektam kad viņš kautko pastāstījis , paprasu atsauces
Atsauces izskatās ticamas, bet ir feikas. Nav tādu rakstu, uz kuriem viņš atsaucas. Tik un tā katrs vārds jāpārbauda.

Līmenī "iedod idejas, par ko taisīt skolēna ZPD" - ok. Līmenī "nosauc Latvijas likumu un pantu, kurā ir noteikta mantošanas kārtība pirmās kārtas radiniekiem" - dabūsi likuma pantu par to, kā likvidē SIA.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #18 : 2026. gada 06. marts, 15:06:30 »

piemēram - kad jūs pārstāsiet sist savu sievu?? :d

"Vai jūs esat beidzis trešdienās sist sievu ar armatūras stieni?"

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #19 : 2026. gada 09. marts, 12:56:30 »
"Vai jūs esat beidzis trešdienās sist sievu ar armatūras stieni?"
MI:
Šis ir klasisks “uzlādēts jautājums” (loaded question) — tas jau pieņem kā faktu, ka es kādreiz būtu sitis sievu ar armatūras stieni, un tikai jautā, vai esmu to pārtraucis.

Bet realitātē:

- Man nav sievas
- Es nevaru darīt fiziskas darbības
- Un es noteikti neatbalstu vardarbību pret cilvēkiem 🙂

Atslēdzies daddy

« Atbilde #20 : 2026. gada 09. marts, 13:26:37 »
MI:
Šis ir klasisks “uzlādēts jautājums” (loaded question) — tas jau pieņem kā faktu, ka es kādreiz būtu sitis sievu ar armatūras stieni, un tikai jautā, vai esmu to pārtraucis.

Bet realitātē:

- Man nav sievas
- Es nevaru darīt fiziskas darbības
- Un es noteikti neatbalstu vardarbību pret cilvēkiem 🙂

MI Tev varētu ieteikt/pastāstīt, kā:
- dabūt sievu
- kā "iesist" morāli
- kādi cilvēki mēdz būt nelieši, ka reizēm vardarbība ir attaisnojama

:)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #21 : 2026. gada 09. marts, 13:46:37 »
Filozofēt jau var daudz un dikti, bet šitais ir no tā aņuka par to, ka uz visiem jautājumiem nevar atbildēt tikai ar "jā" vai "nē". :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #22 : 2026. gada 09. marts, 14:37:30 »
Filozofēt jau var daudz un dikti, bet šitais ir no tā aņuka par to, ka uz visiem jautājumiem nevar atbildēt tikai ar "jā" vai "nē". :mrgr:

Jā :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #23 : 2026. gada 02. septembris, 15:09:58 »
Sāk rasties nogurums visu laiku ķīķerējot kurš video īsts, kurš AL radīts. Neesmu arī droša vai vienmēr atšķiru  :?:  Ar bildēm, tekstu šķiet sokas vieglāk... Kā jums, esat spečuki?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #24 : 2026. gada 02. septembris, 15:15:28 »
Parasti varu noteikt. Pārlieku nerūp, jo manipulācijas ir visur klātesošas, ne jau tikai video.
Ja šķiet ļoti svarīgi, ir pārbaudes rīki.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #25 : 2026. gada 02. septembris, 15:34:57 »
Sāk rasties nogurums visu laiku ķīķerējot kurš video īsts, kurš AL radīts. Neesmu arī droša vai vienmēr atšķiru  :?:  Ar bildēm, tekstu šķiet sokas vieglāk... Kā jums, esat spečuki?

īzī, pīzī atšķiru.  šobrīd 80-90% video un attēlu ir AI radīti.
Cilvēka radītos var atšķirt pēc "nepilnībām" - gaismas, kadrējums, utt. AI radītie ir labi un ideāli :) Es dēļ šitā sāku apsvērt lietot internetu "tikai teksts" režīmā :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #26 : 2026. gada 02. septembris, 18:34:57 »

Daļu var atšķirt momentā, daļai – jāpacenšas. Bet es pieeju vienkārši. Ieslēdzu poh...figu un principā neko vairs neuztveru par īstu. Paši vainīgi...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #27 : 2026. gada 02. septembris, 20:49:16 »
Njā, jūtu ka arī pamazām no skeptiķa sāku pārvērsties par neticīgo Tomu...  :(

« Atbilde #28 : 2026. gada 06. oktobris, 14:33:47 »
Nū, es arī par tekstu autentiskumu nebūtu tik droša  :mrgr:  Man FB ik pa laikam mēdz uzmākties, lai piedraugoju vienu čali, kurš bija čoms vienam manam brūtgānam apm. ap 2000.gadu. Piedraugot viņu nepiedraugoju, bet pēdējo reizi, kad viņu man piedāvāja, apskatījos profilā, ka viņš atbraucis uz Rīgu (jau gadiem dzīvo ārzemēs) un apraksta savas sajūtas, un palasījos viņa postus  :just_popcorn:  Nu skaisti uzrakstīti - pirmā doma, ha, viņš nemaz nav tik stulbs, kā man toreiz likās. Otrā doma - johaidī, tas takš ar MI rakstīts!    :f-palm: :f-palm:   
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!