Autors Tēma: kārtība, nevajadzīgo lietu izmešana  (Lasīts 2573 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

kārtība, nevajadzīgo lietu izmešana
« : 2023. gada 29. jūlijs, 19:18:02 »
Kā jums? Man grūti iet, tas nolādētais padomju taupīšanas "ja nu noder" sēž iekšā. Nupat saliku veselu maisu ar visādiem audumu atgriezumiem, atstāti nezināmiem "projektiem" -rotaļu lācīšiem, virtuves lupatiņām un taml.

Tad nākošā grupa -visādi papīra izstrādājumi, vecas, nederīgas, bet smukas notis, grāmatu lapas vecajā drukā, interesants papīrs kā tāds, uz kura "var kaut ko uzzīmēt"

Vēl -nu tās lielākoties ir neaizskaramas lietas -vēstules, ko mana vecmāmiņa ir rakstījusi maniem vecākiem, sīki stāstot, kā mazmeitiņai ( man) klājas. Vispār ir vēstuļu kaudze, šķiet, ka rakstīja katru nedēļu, ja ne biežāk. Bet jau pēc 90. gadiem sūtītas apsveikuma kartiņas? Pašlaik manās acīs tām nav nekāda vērtība, pat ne sentimentāla.

Man interesantas šķiet amatieru mākslinieku darinātas apsveikumu kartiņas, kas dāvinātas vecmāmiņai 40.-50. gados  -acīm redzot nopirkt neko piemērotu nevarēja

Vēl ir kaste ar padomju laikos izdotiem albumiņiem - pilsētu skatu kartiņām, diezgan pieklājīgā kvalitātē
Ar lidmašīnu modelīšiem (arī kaste, bet vidēji liela) lai dēls pats tiek galā. Un zinu jau, ko pateiks -vai tad tev baigi traucē tā kaste?

Pieslēdzies Spārka

Atb: kārtība, nevajadzīgo lietu izmešana
« Atbilde #1 : 2023. gada 29. jūlijs, 20:21:18 »
Palīgtelpas neskaitās, vai ne? :mrgr:
Tad man ir tikai koferis ar vecāku foto un vēstulēm.
Un lupatiņu atvilktne "varbūt noderēs".

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2023. gada 29. jūlijs, 20:30:38 »
Garaāža un šķūnītis?   Nu nē, tur tak var sagrūsti visu :smej:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2023. gada 29. jūlijs, 20:44:29 »
Dzīvoklī tā baigi neko nesakrāsi, bet mājā gan. Pirms vairākiem gadiem vīrenes mājai bēniņus tīrījām, tur bija sagrūsts viss, kas "kādreiz varētu noderēt" - noputējuši padomju laiku žurnāli, stikla atgriezumi, salauzti bērnu rati, čemodāns ar vīra bērnības drēbītēm, nobružāti krēsli, kaut kādi veci plaukti, vatētas segas u.tml. Stiklus un makulatūru nodevām bezmaksas savāktuvē, pēc pārējā atbrauca lielais atkritumu savācējs (maksas pakalpojums).

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2023. gada 29. jūlijs, 20:47:46 »
Ha, garāža un šķūnītis. Var domāt, ka tas šķīsti tukšs stāv. Tāpat hvz ar ko piebāzts no Mozus laikiem, ko rokas nrsniedzas šķirot, jo vispirms vajadzētu mājā esošo pāršķirot  :mrgr:

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #5 : 2023. gada 29. jūlijs, 21:06:47 »
Es pirms 2 gadiem noīrēju tukšu māju. Varat minēt, cik man visādas kastes sastumtas ankambarī un atviltknes pilnas ar ja-nu-kaut-kur-noder. Stūlba galīgi :D. Dārzā būdiņa pilna. Istabā gan cenšos neko lieku neturēt. Stulbums tāds, ka mantas, kurām garantija, jāatdod oriģinālajā kastē, tātad lofts pilns ar tukšām kastēm. Otrs stulbums- angļu birokrātija, kur arī pēc 50 gadiem var savajadzēties kādu papīru, tātad visa veida sarakstes, līgumi, u.t.t. man dažas kurpju kastes, bet esmu redzējusi mājas, kur kabinetistabā pilni plaukti.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #6 : 2023. gada 29. jūlijs, 21:32:42 »
Oi, šis man sāpīgs jautājums, jo dzīvoklī īsti nav vietas nekādai glabātuvei un liekas lietas rada bardaku.

Šis atvaļinājums ļoti vērtīgs, jo no daudz kā atbrīvojos bez žēlastības.

Pagājušā gadā izmetu visus žurnālus, atstāju tikai Illustrēto vēsturi, bet jūs jau zināt, ka man arī tā sen nav vajadzīga.
Pirms mēneša drēbju skapi tīrīju diezgan radikāli - 3 lieli maisi aizgāja piedzīvot otro dzīvi. Daļa nekad netika uzvilkta.
Cenšos iztīrīt visus plauktus un skapjus - bez žēlastības. Arī kaut kādas sentimentālās lietiņas - apsveikumi, mans portrets un citas figņas.

Atbrīvojos arī no sadzīves tehnikas, kas vēl ir ejoša, bet netiek lietota.

Ir lietas, ko nolieku pie konteineriem, bet vairumu aizvedu uz specializētām pieņemšanas vietām.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2023. gada 29. jūlijs, 22:45:33 »
Man pagrabu vajadzētu pārkrāmēt. Daudz kas ir nolikts nākotnes mazbērniem, bet ir arī šis tas ārā metams. Piemēram, ko iesākt ar jumta bagāžas stiprinājumiem (pirkti priekš velo), kas pēc auto nomaiņas vairs neder? :?:

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #8 : 2023. gada 29. jūlijs, 23:14:22 »
Pārdot vai atdot, kādam noteikti vajag. Bērnu sporta skolām varbūt var piedāvāt, piemēram, Kuldīgā.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #9 : 2023. gada 29. jūlijs, 23:26:15 »
Pagrabs ir sāpīgākais moments. Pat baidos tur iet!

Tur pirmajos gados tika salikts viss, ko drīzumā nevajadzēs. Un reāli - jau 16 gadus nevajag  :blushing: Bija plāns, ka šovasar jāiztīra viss un jāievieš plaukti, jālabiekārto.  Pagaidām tikai plāns.

« Atbilde #10 : 2023. gada 30. jūlijs, 09:04:14 »
Oi, šis ir sāpīgs jautājums - man tiešām vajadzētu no daudz kā atbrīvoties, tajā skaitā no visādām smalkām augstpapēdenēm, dažas no kurām ir vilktas vien pāris reizes, jo man ir skaidrs, ka savos gados (khm, khm) uz tām špiļkām vairs nekāpšu. Bet: mest ārā žēl, atdot nabagiem - nu ko viņi ar manām augstpapēdenēm iesāks  :?: , pārdot - čakars, krāpniecības risks un mūsdienu sievietēm reti vairs kurai ir 36.-37.izmērs. Bet vispār es briestu kārtīgai tīrīšanai - kad īsti nobriedīšu, nezinu   :blushing:   
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #11 : 2023. gada 30. jūlijs, 09:14:44 »
Mājā puslīdz tiekam galā - nupat no grāmatplaukta kādus 4 maisus nolikām pie konteinera, visi pazuda.
Sarežģītāk laukos, nav palīgtelpu. Istabās krājas visādas izjauktas mēbeles, dēļu atgriezumi, materiālu pārpalikumi.
Traucē remontam, visu laiku kaut kur jāpārbīda.
Trauku skapi iznesu ārā, pārklāju ar plēvi, droši vien paliks tur visu ziemu.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #12 : 2023. gada 30. jūlijs, 09:24:56 »
Ar drēbēm un apaviem vienkāršāk - tagad daudzviet ir speciālie konteineri, kuros var atstāt vēl valkājamas lietas.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2023. gada 30. jūlijs, 10:20:56 »
Tie konteineri ir riktīgs glābiņš. Es tā arī atbrīvojos no daļas nevalkājamo, bet vēl lietojamo mantu, ko roka neceļas gluži miskastē mest.

Atslēdzies reno

« Atbilde #14 : 2023. gada 30. jūlijs, 10:46:38 »
Tas, ka man konteineri sver, ar tekstilu galīgi neizdevīgi, smags.