Autors Tēma: Desas, DESAS!  (Lasīts 4476 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Atb: Desas, DESAS!
« Atbilde #30 : 2023. gada 10. novembris, 15:17:52 »
man vsp naff gaļas maļamās mašīnas  :?:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #31 : 2023. gada 10. novembris, 15:20:05 »
Bet desas tev ir?  :rofl:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #32 : 2023. gada 10. novembris, 15:25:38 »
man vsp naff gaļas maļamās mašīnas  :?:

Tu no karbonādēm, vai vispār no fast-food pārtiec?? :) gaļasmašīna ir neatņemama virtuves sastāvdaļa!  :talking:  ...
āa - varbūt arī virtuves Tev nav? ;)

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #33 : 2023. gada 10. novembris, 15:41:38 »
Jā, bet tik smalkas desas netaisīja gan. Tagad skračoju pauri, kā tur bija. Ielika vītni, tad nažus vai tādus neasus,kuri negriež?,tad lielais sietiņš, ar lieliem caurumiem un tad tam virsējam uzgrieznim ielika plānu ne ta piltuvi ne ta taurīti (pribambasu), viņš iegūlās kaut kā vītnē un skrūvēja ciet. Zini, man vajadzētu tagad priekšā to aparātu, lai aprakstītu :D. Tad bija jau gatavā desu mīkla, to ņēma un pakāja iekšā gaļasmašīnā, piltuves tievgalim bija uzstumta zarna, ar sērkociņu aizsprausts gals, viens grieza kloķi, viens turēja desu, lai nav ne par daudz ne par maz. Skurstenī kādas nedēļas, kamēr nogatavojās, karsti kūpinātās kā jau tāds- ātri, man labāk garšoja fiksās, toties tagad- ilgās.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #34 : 2023. gada 10. novembris, 15:51:41 »

Jā, bet tik smalkas desas netaisīja gan. Tagad skračoju pauri, kā tur bija. Ielika vītni, tad nažus vai tādus neasus,kuri negriež?,tad lielais sietiņš, ar lieliem caurumiem un tad tam virsējam uzgrieznim ielika plānu ne ta piltuvi ne ta taurīti (pribambasu), viņš iegūlās kaut kā vītnē un skrūvēja ciet. Zini, man vajadzētu tagad priekšā to aparātu, lai aprakstītu :D . Tad bija jau gatavā desu mīkla, to ņēma un pakāja iekšā gaļasmašīnā, piltuves tievgalim bija uzstumta zarna, ar sērkociņu aizsprausts gals, viens grieza kloķi, viens turēja desu, lai nav ne par daudz ne par maz. Skurstenī kādas nedēļas, kamēr nogatavojās, karsti kūpinātās kā jau tāds- ātri, man labāk garšoja fiksās, toties tagad- ilgās.

paldies!
Vot ar šito es noņēmos LĪKS... skaidrs, ka vītni/skrūvi vajag, kas ta to gaļu stums uz priekšu??! Sietiņu (rupjo) arī vajag, tas balsta skrūves brīvo galu...ja neliek nazi, tad viss nakuj aizķep... ja liek nazi - viņš papildus griež/maļ... nu tā slikti un šitā ... "pribambass" arī ir desu uzgalis!!  :talking:   

mačkāt ar pirkstiem caur to uzgali (kā Zviedru Lennebergas Emīla filmā) vispār ņeaļlo, tur 1 desu 3 dienas būtu jāpilda...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #35 : 2023. gada 10. novembris, 17:31:30 »
Masu ielikt polietilēna maisā, nogriezt stūri un saspiest zarnās? Nu tā kā tie, kam nav smalko pribambasu, piparkūkas dekorē?

Gaļu sagriezt gabaliņos, sajaukt ar garšvielām un tad 1x izdzīt caur gaļasmašīnu pa taisno zarnā? Vai izmalt bļodā, apmaisīt, lai vienmērīgāk, un sk. 1. punktu??
Es visu atceros, Ričard...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #36 : 2023. gada 10. novembris, 18:19:21 »
Masu ielikt polietilēna maisā, nogriezt stūri un saspiest zarnās? Nu tā kā tie, kam nav smalko pribambasu, piparkūkas dekorē?

Gaļu sagriezt gabaliņos, sajaukt ar garšvielām un tad 1x izdzīt caur gaļasmašīnu pa taisno zarnā? Vai izmalt bļodā, apmaisīt, lai vienmērīgāk, un sk. 1. punktu??

Šito man vīrs noskaitīja, kad ziņoju, ka gribu desas taisīt. Un piparkūku pribambasi mums esot. Lai tik tās zarnas un gaļu sagādājot

Atslēdzies tuk

« Atbilde #37 : 2023. gada 10. novembris, 18:20:33 »
Es tā cannelloni mēģināju piepildīt, tāpat bija ar karoti jāspiež uz priekšu tā gaļas masa ik pa brīdim.

Atslēdzies Ēna

« Atbilde #38 : 2023. gada 10. novembris, 21:10:42 »
Mūsu gaļasmašīnai līdzi bija tāds plastmasas apaļš štruntiņš ar trim "rādiusiem", kas pēc skata, kā Mercedes logo, ko liek sietiņa vietā pirms desu uzgaļa. Skriemelis tikai stumj uz priekšu un nekas netiek atkārtoti smalcināts.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #39 : 2023. gada 14. novembris, 10:29:22 »
Mūsu gaļasmašīnai līdzi bija tāds plastmasas apaļš štruntiņš ar trim "rādiusiem", kas pēc skata, kā Mercedes logo, ko liek sietiņa vietā pirms desu uzgaļa. Skriemelis tikai stumj uz priekšu un nekas netiek atkārtoti smalcināts.

Ja, man ar tāds bija, bet pēc ~piektā metra (kopā ~15m) visi tie "rādiusi" ar gaļu bija aizķepuši... neforši, ja jātīra...