Autors Tēma: kā uzsākt šūšanu  (Lasīts 1044 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

kā uzsākt šūšanu
« : 2023. gada 11. novembris, 19:42:23 »
Tulkojums no pamācības pie šujmašīnas. Neatceros, no kādiem laikiem -varētu būt arī 40. -50tie
Sagatavo šūšanai savu prātu.
Izdomā, ko gatavojies darīt. Nekad nesāc darbu ar nepatiku. Nekad nemēģini sākt šūšanu, ja izlietnē netīri trauki vai gultas neklātas. Ja ir neatliekami mājas darbi, izdari tos pa priekšu, lai prāts ir brīvs šūšanai.

Kad šuj, uzposies. Uzvelc tīru kleitu. Turi pie šujmašīnas nelielu maisiņu ar franču krītu, lai ik pa laikam vari sausināt pirkstus (??). Sakārtoti mati, pūderis, lūpu krāsa. Šūšana neizdosies un nesagādās prieku, ja  tev visu laiku būtu jāuztraucas par nejaušiem apmeklētājiem vai nelaikā pārnākuša vīra, bet būtu neuzposusies

Atslēdzies Amālija

Atb: kā uzsākt šūšanu
« Atbilde #1 : 2023. gada 11. novembris, 19:47:45 »
Ka nesanāk kā ar gumijas laivu. :mrgr:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2023. gada 11. novembris, 19:52:05 »
 :smej: Tagad saprotu, kāpēc neesmu šuvusi un nešuju - tik daudz priekšdarbu izveikt un tik daudz nosacījumiem atbilst nav manos spēkos!  :mrgr: :mrgr: :mrgr:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #3 : 2023. gada 11. novembris, 20:08:17 »
Bet bieži vajag kaut ko vienkāršu uzšūt. Maisu, velo pārvalku, apvīlēt malas.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2023. gada 11. novembris, 20:29:54 »
Saklāj gultu, uzkrāso lūpas un ej, šuj maisu

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5 : 2023. gada 11. novembris, 20:30:16 »
Cik burvīgi!  :)  Noskaņoties vajag radošām nodarbēm.  :ng: 

Minne, nemaz nesmej, es pirms iecerētas ģenerāltīrīšanas allaž iedvesmojos uzcērtoties un lūpas uzkrāsojot un tad uzlieku kādu rockandroll un aiziet, kā tāds majors Viesulis!  :smej:

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2023. gada 11. novembris, 21:35:41 »
Pamācība tik pareiza, bet tas franču krīts gan mani mulsina! Pēc sevis zinu -nevar ar steigu un nepacietību, beigsies ar ārdīšanu. Adīšana man kaut kā nav atgriezusies, tādēļ relaksējoties pie tv nodarbojos ar t.s. "slow stitching", man beigās sanāk tāds štruntiņš, ko var uztaisīt par mazu bildīti

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2023. gada 11. novembris, 21:42:50 »
Franču krīts ir talks, talka pulveris kuru izmanto drēbnieki.

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2023. gada 11. novembris, 21:58:31 »
OK, bet kāpēc -vai tad rokas tik mitras ar šujmašīnu šujot

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2023. gada 11. novembris, 22:01:23 »
Ļoti loģisks padoms - ja šujamais nokrīt zemē netīrumos, pieskaras nošmulētai vai putekļainai virsmai, tad ej nu pilnīgi jaunu šujamgabalu mazgāt. Lūpukrāsa gan ir par traku, var atstāt riebīgus traipus (īpaši jau tolaik - lūpukrāsas bija baisi treknas, spilgtas).
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2023. gada 11. novembris, 22:15:12 »
vislabākais -ja nu vīrs pārnāk mājās  "but you will not look neatly put together"

Atslēdzies Minne

« Atbilde #11 : 2023. gada 11. novembris, 22:18:44 »
OK, bet kāpēc -vai tad rokas tik mitras ar šujmašīnu šujot

Ar ko svarcēlāji un vingrotāji "iepūderē" rokas? Laikam lai neslīdētu? Šujot arī svarīgs ciešs satvēriens
 :?:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2023. gada 11. novembris, 22:32:38 »
Es domāju, talks lai uzsūc sviedrus no pirkstu galiem, šajā gadījumā. Plaukstas svīst, kaut nemanāmi un var atstāt traipus uz smalkāka auduma. Uz zīda īpaši.
Agrāk drēbnieki talku izmantoja piegrieznes zīmēšanai uz auduma krīta vietā, tādēļ arī saucas par franču krītu.