Autors Tēma: par rutīnu un labbūtību -hygge  (Lasīts 5834 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

par rutīnu un labbūtību -hygge
« : 2024. gada 22. janvāris, 08:24:01 »
Salikās kopā divas tēmas. FB esmu paskatījusies un tagad man lec ārā amerikāņu grupa un  izpratne par dāņu hygge, galvenokārt degošas sveces un adīti pledi.

Delfos tālāk gan lasīt bez naudas neļauj, bet šodien ir raksts par rutīnu, ka tā nemaz nav slikta.

Man patīk rutīna, ierastas lietas un gaitas. Protams, tas nāk ar vecumu. Negaidīti telefona zvani izraisa zināmu trauksmi -kas atkal?? Bieži ( kā vakar) ir sajūta -problēmas, atšujieties, es gribu neko nedarīt. Iznāk, ka mana hygge ir rutīna un lūdzu -bez degošām svecēm.

Atslēdzies Pifs

Atb: par rutīnu un labbūtību -hygge
« Atbilde #1 : 2024. gada 22. janvāris, 08:39:30 »
Es saku, ka rutīna ir labi sakārtota dzīve.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #2 : 2024. gada 22. janvāris, 09:14:47 »
It kā esmu rutīnas piekritēja. Nepatīk pārmaiņas. Nekur. Ne apģērbā, ne sadzīvē, ne paziņu lokā. Bet patīk pašas izveidoti pārmaiņu purkšķi. Patīk laiku pa laikam maaazliet noriskēt, pārkāpt pāri strīpai.
Un nepatīk krustceles/izvēles bez skaidrām ceļa norādēm. Esmu konservatīva.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #3 : 2024. gada 22. janvāris, 13:56:43 »
es ar. sevišķi niknumu uzdzen BEZJĒDZĪGAS pārmaiņas... šodien pat  uzliku telefonam atjauninājumu (jau ilgi piekasījās)... bet NAFIG pulkstenim fonts jāmaina??  nē es saprotu, kļūdas jālabo, jauni "brīnumi" jāizstrādā, lai "vēl ērtāk, vēl labāk", bet FONTS nafik jāaiztiek??  :fp: :fp: :fp:   

pirkstus apcirst tādiem programmētājiem  :evil:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2024. gada 22. janvāris, 14:06:23 »
Kā tas teiciens bija... Vajag lai datoriķi, no rīta iesēžoties autiņā,  konstatē, ka pedāļi ir samainīti vietām, tad varbūt sapratīs, kā jūtas datora jūzeris parastais pēc kārtējiem viņu programmu atjauninājumiem un "uzlabojumiem".  :mrgr:

Man patīk drošība un stabilitāte. Bet tās pārmaiņas un izpriecas visādas lai būtu manis izvēlētas un akceptētas, nevis uz galvas uzkritušas kā putna sveiciens  :mrgr:

Atslēdzies vellata

« Atbilde #5 : 2024. gada 22. janvāris, 23:28:31 »
Man patīk no visa pa druskai - rutīna nevis dienas plānojuma ziņā, bet konkrētu lietu darīšanas secībā. Ne tā, ka man rutīna patiktu pati par sevi, bet aiz inerces, jo tad mazāk jādomā, kā tieši darīt. Ja esmu enerģiskāka, tad arī vairāk jaunas lietas daru, bet lielākoties esmu tas balodis
Permanently Exhausted Pigeon by gemma correll

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2024. gada 23. janvāris, 08:15:32 »
Jo vairāk visādu "izaicinājumu", t.i., negaidītu problēmu, jo vairāk enerģijas tas paņem. To skaitā visi programmu apdeiti, regulāri mainītie likumi, transporta sarakstu izmaiņas un viss cits, kas pa sīkumam vai pa lielumam, bet prasa laiku un spēku, lai adaptētos. Tikmēr, kamēr ir pirmās divas stadijas, tikmēr to vēl var norīt, jo puslīdz pietiek enerģijas starp vajadzīgajām lietām apstrādāt arī bezjēdzīgos laika atņēmējus. Bet pēdējā stadijā, piedodiet, – man, lūdzu, nekādus izaicinājumus!

Man gan arī jaunībā nepatika izmaiņas. Kaut vai attiecībā uz datoru – piestrādāts, pierasts, visas programmas ir tur, kur vajag, dara to, ko vajag, un še tev – sāc no gala, jo Tavu pierasto sistēmu vairs nesaprot viena vai otra programma. Un ja Tu vari rakstīt .doc un tev ar to pietiek, tad citi tev nes .docx, un ar veco ofisu vairs nepietiek vis. Ja tava iestrādātā rutīna tev dod lieku laiku sev, darbam, mājai utt, tad izmaiņas šo laiku nežēlīgi atņem.

Rutīna principā ir stabilitāte. Zini, ko darīsi, kā darīsi, kāpēc un kad, lai uzturētos pie dzīvības un veselības, un par to nedomā. Pārējais, kas ārpus rutīnas, ir izvēles priekšmeti – lien Everestā vai kalnu upē, lec ar izpletni vai sēņo, bet tam apakšā tik un tā ir tava stabilitāte, pie kuras atgriezties. Ja to stabilitāti metodiski grauj, tad Tvaika iela nav tālu.

Attiecībā uz darbu un bieži piesaukto ļauno rutīnu, kuras dēļ pēc 7 gadiem kardināli jāmaina nodarbošanās, jo cilvēks sākot slikti strādāt – IMHO tas atkal ir kaut kāds metodisks t.s. rietumu sabiedrības iznīcināšanas paņēmiens. Tikko tu, cilvēks, esi reāli apguvis darba specifiku un vari strādāt ar maksimālu atdevi un kvalitāti, esot jāsāk kaut kas jauns? Jo beidzot esi iemācījies strādāt kvalitatīvi? Tad nav brīnums, ka vakardienas mākleris šodien cep maizi, un slikti cep, jo neprot.

Vispār šodien ir kaut kāds neprofesionāļu laikmets. Visās jomās. Kvalitatīvs pakalpojums ar uguni meklējams starp pašpasludinātajiem "protu, protu!" (c) balodis.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2024. gada 23. janvāris, 08:22:35 »
un tad vajag 65+, kur zirgs laimīgi vāļājas zālē :) :smoker: :w: :ng:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #8 : 2024. gada 23. janvāris, 09:06:31 »
Trix precīzi izteica to, ko domāju.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2024. gada 23. janvāris, 09:48:27 »
Alcheimera profilaksei gan iesaka izkāpt no komforta zonas un padarbināt smadzenes ar kā neierasta risināšanu.  :mrgr:
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 23. janvāris, 10:00:30 no tuk »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2024. gada 23. janvāris, 10:07:41 »
Vispirms tajā komforta zonā ir jānokļūst, lai būtu no kā izkāpt.

Un neviens neliedz smadzenes kustināt arī komforta zonā, lai kas ar to zonu nebūtu domāts. (IMHO komforta zona ir tikai zīdainībā ar tīru pakaļu un pilnu vēderu mammai uz rokām. Visa pārējā dzīve nevar būt nekāda komforta zona principā).

Kaut kā ļautiņiem ir pagrūti saprast atšķirību starp savu izvēli uz laiku nomainīt rutīnu ar kaut ko ekstrēmāku un to, ka tevi nonstopā baksta ar mietu.
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 23. janvāris, 10:12:53 no Trix »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2024. gada 23. janvāris, 11:09:20 »
Lai nebakstītu "ar mietu", tad jau dzīvei jāapstājas, nekāds progress, nekur un nekad. Komforta zonu jau katrs rada sev pats, par zīdainības komfortu šaubos, to nu neviens neatceras, kā tajā zīdainībā tur nu bija ar to komfortu. Tas tāds pieņēmums no malas, ka zīdainim komforts vien ar brēkšanu likt izprast savas vajadzības..

Atslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2024. gada 23. janvāris, 11:47:33 »
Katrā jaunā apdeitā mainīt vietām "jā" un "nē" pogas nav progress, bet imitacija burnoj dejateļnosti. Progresam ir jābūt tur, kur nepietiek vai nav ērti, vai varētu labāk, nevis tur, kur viss darbojas, nograut esošo un iedot vietā sliktāku versiju. Progress būtu pētīt un atklāt jaunas zāles, nevis mainīt esošajām iepakojuma krāsu un nosaukumu.

Kāds progress ir nomainīt "Pasažieru vilciens" ar "Vivi"? Nu, godīgi, – kur ir progress? Tajā, ka tiek apmaisīti esošie pelmeņi, pa ceļam iztvaiko krietni daudz zupas un tiek pārkrāsoti vilcieni un izdrukāti jauni bukleti? Jaunā viedtālruņa aplikācija IR sliktāka par iepriekšējo pilnīgi objektīvi. Piemēram, ja iepriekšējā (Pasažieru vilciens") varēja iegrāmatot savus maršrutus, lai katru reizi nebūtu jāmeklē pieturas no jauna, tad jaunajā to nevar. Vai tas ir tas progress? Iepriekšējā versijā biļeti varēja nopirkt jebkurš, ieejot no datora mājaslapā. Tagad tikai ar reģistrāciju, līdz ar to bez viedtālruņa biļeti internetā nopirkt nevar. Tantiņa, kura varētu mājās internetā biļeti nopirkt, izdrukāt un nespaidīties rindā, to izdarīt nevar, jo viņai nav glaudāmā tālruņa. Uzspiestā atkarība no viedierīces nav progress, lai kā neskalotu smadzenes.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2024. gada 23. janvāris, 12:10:20 »
Tie vi-vi jau ir uz jaunajiem vilcieniem, vecos jau nepārkrāso, bet nu sapratu, sapratu, visam jābūt kā tev pierasts...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2024. gada 23. janvāris, 12:45:12 »
Vecie vilcieni arī tagad ir ViVi, nevis Pasažieru vilciens. Un es runāju par aplikāciju Vivi, kura ir jauna un atšķiras no iepriekšējās. Galvenokārt, ar to, ka jaunajā nav to fīču, kuras bija iepriekšējā. Nevis pierasts, ka ir citur, bet NAV. Nevar izdzēst izlietotās biļetes. Nu nevar un viss. Nav paredzēts. Kāds tam sakars ar pieradumu?

Bet attiecībā uz to, ka "ja visiem būs labi, tad progresa nebūs", es klusiņām piebildīšu, ka jūs paši metodiski iznīcināt Dullos Daukas jau bērnībā. Un tad brīnāties, ka progresa nav (nākas imitēt kaut kādu kustību un nosaukt to par progresu).

Starp citu – ja jau par vilcieniem – tas, ka jaunajā vilcienā nav vietas velosipēdiem, kaut gan vecajos bija, – tas arī ir tas progress, ja? :D

Veikalos "mārketinga nolūkos" (lai lohi nopirktu vairāk) regulāri maina preces vietām. Tā vietā, lai cilvēks ieietu, nopirktu nepieciešamo un ietu izgudrot mūžīgo dzinēju, viņam jāmaldās pa veikalu, meklējot maizi. Tas arī ir tas krutais progress?
Ja tev apnīk, ka veikalā vari atrast preces, ej uz citu veikalu, nevis tērē laiku tiem, kuriem nav terpentīns pakaļā.