Autors Tēma: avārijas pie Blīdenes  (Lasīts 6289 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Atb: avārijas pie Blīdenes
« Atbilde #30 : 2024. gada 25. jūlijs, 12:26:31 »

Tiem lieliskajiem bāņiem blakus ir arī "service road".

un par to jau ir stāsts. Ka jāatrod nauda, lai izbūvētu visur pļunduru celiņus "service road" līdz lielajiem mezgliam, kas nav tuvāk kā 10 km viens no otra. Un lai to izdarītu, ir jāatpērk pārsimt privātu zemes vienību katrā no posmiem. Tur slēpjas patiesība - tādas naudas vienkārši nav. Tikmēr gāzēsim pedāli grīdā un sitīsimies nost, jo tautai vajag ātrumu un visērtāko ceļu no ciemata uz Rīgu. Un pofig, ka ceļš jau bija tāds, kad viņi cēla savas mājas.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #31 : 2024. gada 25. jūlijs, 12:42:25 »
Ciematā ar 120 mājām ir, teiksim, 200 mašīnas... bet pa to posmu 200 mašīnas izbrauc pusstundas laikā... tad, ja jābalso - T veida krustojums uz 4 joslu ceļa (vislabāk ar luksoforu, lai arī sēņotāji tiek pāri), jeb 110 un 1-3km attālumā apgriešanās (pie 300 māju ciemata), tad es balsoju par pēdējo.

Atvaino Trix   

Atslēdzies Minne

« Atbilde #32 : 2024. gada 25. jūlijs, 12:45:25 »
Jebkurā gadījumā pilnīgi visi nekad netiks apmierināti  :mrgr:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #33 : 2024. gada 25. jūlijs, 12:47:00 »
Jebkurā gadījumā pilnīgi visi nekad netiks apmierināti  :mrgr:
Tas ir civilizācijas uzbūves pamatprincips

Atslēdzies daddy

« Atbilde #34 : 2024. gada 25. jūlijs, 14:10:30 »
Tas ir civilizācijas uzbūves pamatprincips

Eiropas, atļauj piezīmēt... autarķijās viena intereses var tikt apmierinātas uz 140 000 000 rēķina...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #35 : 2024. gada 26. jūlijs, 22:33:25 »
Ciematā ar 120 mājām ir, teiksim, 200 mašīnas... bet pa to posmu 200 mašīnas izbrauc pusstundas laikā... tad, ja jābalso - T veida krustojums uz 4 joslu ceļa (vislabāk ar luksoforu, lai arī sēņotāji tiek pāri), jeb 110 un 1-3km attālumā apgriešanās (pie 300 māju ciemata), tad es balsoju par pēdējo.

Atvaino Trix   

Protams, tu balso par abstraktu ideju – tikmēr, kamēr Tevi pašu neskar lieki 11 km katru dienu. Dažas dienas tie ir 17 vai 22 km. Papildus, nevis ceļš no skolas līdz mājām.

Slaveno frāzi, ka pati tādu vietu izvēlējies, drīkst paturēt klaviatūrā – kad es to vietu izvēlējos, tur bija normāls ceļš.
Es te dzīvoju gandrīz 20 gadus. Neesmu redzējusi nevienu avāriju tajā bijušajā apgriešanās vietā.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #36 : 2024. gada 27. jūlijs, 00:21:23 »
Nu bet tā jau tas pie mums notiek ik uz soļa - hipotētiskas drošības vārdā satiksmi čakarē it visur. Kreiso pagriezienu, apgriešanās vietu aizliegšana kļuvusi par sērgu. Rīgā, kur ātrums nav 110, bet 50 km, vai reālā satiksmē vēl mazāk, ir ļoti labi jāpārzin pilsēta ar visu krustojumu atļautajiem braukšanas virzieniem, lai izplānotu maršrutu tā, ka nokļūsti, kur tev vajag, nevis kaut kur, kurp ceļš aizved. Kā savulaik pēc tiesību iegūšanas mans tēvs - es, viņš stāstīja, braucu, braucu, līdz kamēr jau no Rīgas ārā izbraucu, tā arī neatradis, kā legāli nokļūt pa kreisi.... Un, ja pa kādu maršrutu kādu laiku nav braukts, tad jārēķinās, ka pēc atmiņas tur braukt vairs nevar, jo noteikti kādi jauni aizliegumi būs klāt nākuši, un nāksies risināt izmudžināšanās kvestu - bez kādas vienkāršas alternatīvas, kā tomēr nonākt tur, kur tev vajag... Pie mums var, piemēram, uzcelt tirdzniecības centru, piebraukšana pie kura ir tikai no vienas puses - elementāri. Kas uzskata, ka tā ir pareizi un savādāk jau nav iespējams, iesaku aizbraukt uz Viļņu, kur satiksme organizēta tā, lai cilvēks varētu nokļūt savā ceļamērķī pa taisnāko ceļu, neviņķelējoties pa pus pilsētu. Kur ir ne vien labā pagrieziena bultas pie sarkanās gaismas, bet arī kreisie pagriezieni gandrīz visur, pat starp krustojumiem, ja vien tajā pusē ir kāds braucējiem saistošs objekts - absolūti neiedomājama priekš mums situācija. Un nekas, nav avāriju uz katra stūra un pasaule nav bojā aizgājusi.
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 27. jūlijs, 00:30:23 no kvadra »

Pieslēdzies reno

« Atbilde #37 : 2024. gada 27. jūlijs, 12:56:39 »
Nu nezinu, varbūt esmu pieradusi, bet Rīga kreiso pagriezienu ziņā man liekas normāli izbraucama. Viens ir ātrums, otrs, kustības intensitāte

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #38 : 2024. gada 27. jūlijs, 14:44:59 »
Tur jau tā lieta, ka pierasts. Pie visa pierod, un sāk likties, ka ta ir normāli. Kamēr negadās, ar ko salīdzināt.
Bet par kustības intensitāti - man šķiet, jo ātrāk auto nokļūst savā galamērķī, jo ātrāk izstājas no satiksmes, jo mazāka satiksmes intensitāte. Nevis mākslīgi sabiezināt satiksmi, liekot riņķot ap nez cik kvartāliem ar labajiem pagriezieniem, tā vietā  nogriezties pa kreisi.
Piemēram, nesaprotu, kam traucēja kreisais pagrieziens, nobraucot no Zemitānu tilta uz Pērnavas ielu.  Pretējā virzienā no Čaka ielas nez kāpēc ir. Tad kāpēc nepalaist tos abus reizē pie vien luksofora signāla? Uz tilta ir 4 joslas, kāpēc kreiso nevar atvēlēt pagriezienam?!  Nē, vajag vai nu muģīties apkārt milzu kvartālam pa Ērglu un Barona ielu vai tālredzīgi braukt pa šauro Gaisa tiltu, biezinot tur satiksmi, un stāvēt rindā uz Brīvības ielas, kur brīnumainā kārtā vēl nav aizliegts pagrieziens.
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 27. jūlijs, 14:58:40 no kvadra »

Pieslēdzies reno

« Atbilde #39 : 2024. gada 27. jūlijs, 14:48:49 »
Un cik mums ir tādas ielas, kur nekavējot un netraucējot pārējos, var gaidīt kreiso? Visādi purčiki neskaitās.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #40 : 2024. gada 27. jūlijs, 15:00:42 »
Vienu piemēru jau minēju. Un arī "visādos purčikos" pilns ar aizliegumiem.
Piemēram, nevar izgriezt no Ilūkstes ielas uz Lubānas pa kreisi T veida krustojumā. Tā vietā jāaizbrauc un jāizmet goda aplis pa bieži sastrēgušo Slāvu apli, it kā tur satiksmes trūktu. Bet nē, nevar luksoforu tā pielāgot, lai uzreiz nogriezties varētu..
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 27. jūlijs, 15:07:52 no kvadra »

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #41 : 2024. gada 27. jūlijs, 17:26:24 »
Pagriezienam no Ilūkstes uz Lubānas ielu ir alternatīvas - pat 3 paralēlās ielas. Gan Waze parādītu ceļu.
Bet nu jāatzīst, ka satiksmes organizācija Rīgā var pamainīties, un ja konkrētajā maršrutā regulāri nebrauc, tad var gadīties kāds neplānots pārsteigums.

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #42 : 2024. gada 27. jūlijs, 18:05:15 »
... ja konkrētajā maršrutā regulāri nebrauc, tad var gadīties kāds neplānots pārsteigums ...
Covid laikā Rīgā bija pāris vietas, kur pēc ceļu policijai vien saprotama algoritma ceļazīmēm tika uzmaukti vai noņemti melni maisi ...  :f-palm:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #43 : 2024. gada 27. jūlijs, 19:47:55 »
Pagriezienam no Ilūkstes uz Lubānas ielu ir alternatīvas - pat 3 paralēlās ielas. Gan Waze parādītu ceļu.

Kad esi jau piebraucis pie krustojuma, ir stipri par vēlu nogriezties kaut kādās iepriekšējās ielās, kuras vispār ir "ielas" visai nosacīti - kaut kādas šauras caurbrauktuves starp daudzstāvenēm.5
Labi, tagad es zinu un atceros, ka tas krustojums ir izčakarēts, un tur vairs nebraucu, izvēlos citus ceļus. Tikai nav skaidrs, KĀPĒC katras nākamās satiksmes izmaiņas padara satiksmi nevis ērtāku, bet arvien vairāk apgrūtinātu....

Atslēdzies daddy

« Atbilde #44 : 2024. gada 29. jūlijs, 08:33:08 »
Bet nu jāatzīst, ka satiksmes organizācija Rīgā var pamainīties, un ja konkrētajā maršrutā regulāri nebrauc, tad var gadīties kāds neplānots pārsteigums.

Bērni!! Viss atkarīgs no politiskā krēslu sadalījuma Rīgas domē - gan 1 vai 2 velojoslas Čakenē, staķīši kur vajag un kur nevajag, pirms tam bruģēti krustojumi, ar inkrustācijām un 4 veidu bruģi, piecgades ielu remonti un desmitgades tiltu būves...utt... :) :)

PS. manuprāt dažu kreiso pagriezienu aizliegums uz Brīvībenes ir padarījis iebraukšanu Rīgā daudz ātrāku!! Atceros korķus līdz Berģu servisam...