Autors Tēma: Par ēšanu un klusēšanu  (Lasīts 5966 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Par ēšanu un klusēšanu
« Atbilde #15 : 2024. gada 13. jūlijs, 16:39:22 »
Mūsdienu jaunā paaudze, cik apkārt manu, tiešām vīrieši prot gatavot ēdienu un neuzskata to par nezkādu apkaunojumu vai vienīgi sieviešu nodarbi.

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #16 : 2024. gada 13. jūlijs, 17:39:38 »
Kuram jāmazgā grīda? Jāvanno bērns? Jāmaina gultasveļa? Jāsūc putekļi? Jāmazgā trauki? Jāaplaista puķes, galu galā. Stāsts jau nav par to, kas kuram jādara. Man vismaz tā šķiet.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #17 : 2024. gada 13. jūlijs, 17:55:17 »
Tagad, kopš var edienu pasūtīt mājās, vispār nav problēmu.
Es savā vecumā uz veselīgumu vairs neiespringstu, ēdu to, kas garšo. Un man garšo ediens, ko gatavojis kāds cits  :?:
Kur man nav jādomā, ko gatavot un kur nu vēl pirkt produktus.
Šad tad jau kko ātri uztaisu.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #18 : 2024. gada 13. jūlijs, 18:11:44 »
Tagad, kopš var edienu pasūtīt mājās...

Ne visiem šis pakalpojums ir pieejams tā izmaksu un/vai dzīvesvietas atrašanās dēļ.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #19 : 2024. gada 13. jūlijs, 18:16:48 »
Varbūt jums nav pagadījusies grāmata Mājas un sadzīves kultūra, 50pēdējie vai 60 pirmie gadi. Tur bija aprakstīts, ka mājās ēst ir mietpilsoniski :mrgr:
Manuprāt, mājās ēst ir lieliski, tikai vajag, lai kādam patīk gatavot :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #20 : 2024. gada 13. jūlijs, 18:43:43 »
Ja būtu tā, ka varētu gatavot vien tad, kad iedvesma piemeklē un sagribas, tad pat man patiktu  :mrgr:  ... Bet kad tas kļūst par ikdienas rutīnas pienākumu, jo vienkārši ģimene grib ēst, kāda vairs patikšana... 
Pasūtīšana... Nu piedodiet, cik tas maksā?!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #21 : 2024. gada 13. jūlijs, 19:41:40 »
Jūs nesabieziniet krāsas? Varētu padomāt, ka mūsdienās pirms maltītes pagatavošanas vista jānokauj un govs jāizslauc... cik tad ikdienā tā ēst gatavošana laika aizņem, kādas minūtes 40.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #22 : 2024. gada 14. jūlijs, 10:51:20 »
var taču pusdienot restorānā:
1. izvēlēties ēdienu a-la-carte
2. gānīt šefpavāru visiem zināmajiem un nezināmajiem lamuvārdieim...
3. un miers & saskaņa ģimenē!
:)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #23 : 2024. gada 14. jūlijs, 11:12:34 »
cik tad ikdienā tā ēst gatavošana laika aizņem, kādas minūtes 40.

Kartupeļi tikai vārās "minūtes 40". Pirms tam vēl jāuznes, jāmazgā, jāmizo, jāgriež... Un vasaras beigās – vēl jāsarok dārzā.
Liellops zupai arī pa 40 minūtēm nav un nevar būt gatavs.
Bet nu jā, visas receptes kliedz "tikai 15 minūtēs lieliskas pusdienas", tas nekas, ka jau pirmajā rindiņā aprakstītais aizņem 10 no tām. :D
Es visu atceros, Ričard...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #24 : 2024. gada 14. jūlijs, 11:14:16 »
Mazliet saprāta un loģiskas plānošanas un būs tās pusdienas 40 minūtēs. Pat ātrāk

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #25 : 2024. gada 14. jūlijs, 11:35:47 »
Mazliet saprāta un loģiskas plānošanas un būs tās pusdienas 40 minūtēs. Pat ātrāk

Lūk, šī ēstgatavošanas daļa ir viss neciešamākā. Nopietni. Nomizot, sagriezt, pēc tam katlā vai cepeškrāsnī - cik tur tā darba. Bet izdomāt KO gatavot un tā 365 dienas gadā un visu dzīvi!!!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #26 : 2024. gada 14. jūlijs, 12:07:39 »
Nu nav gatavošana ne tik traka, ne ilga. Bet varbūt esam baigie īpatņi, jo visiem patīk gatavot. Pie pannas un katla ilgi nestāvam, jo ļoti daudz izmantojam cepeškrāsni, bet zupām spiedienkatlu.
Ja man būtu cita dzīvesvieta, tad man noteikti būtu arī forša vasaras virtuve.
Un nē, mums nav nekādu ūber gadžetu - kartupeļus pankūkām rīvējam uz rīves, gaļu maļam vecajā gaļas mašīnā.
Picai mīklu vīrs raudzē pats un tomātu mērci arī taisa pats.

Par to, ka ir grūti izdomāt, ko gatavot, vairs tā nav. Pilns internets ar lieliskām idejām. Galu galā, tieši tā šeit radās Inešuka radīta tēma par vakariņām, lai varam apmainīties ar idejām.

Jā, mēs arī apspriežam ēdiena garšu un ja šķiet, ka citreiz kaut kas būtu jādara citādāk, tad to arī sakam. Mēs negatavojam izcili un kritiku uzklausām. Ğimenē tā visi darām.
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 14. jūlijs, 12:29:45 no baaciens »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #27 : 2024. gada 14. jūlijs, 19:33:20 »
Ja kā bācienam, kad visi labprāt piedalās procesā, tas ir foršākais variants. Kā kopīga nodarbe, teju hobijs kopīgs.

Nez, kad izremontēšu savu virtuvi,  būs viss tāds jauns, tīrs, smuks un ērts  :mrgr:  , varbūt iedvesmošos arī kaut ko vairāk gatavot.
Bet tagad...Kā vakar - pārvilkos mājās  nogurusi un neēdusi, it kā vajadzētu kaut ko... A ko? Sākt kaut ko taisīt? Negribu, neko negribu, nogurums un slinkums. Apēdu vienu sviestmaizi un ceturtdaļarbūzu, tās sanāca brokastis, pusdienas un vakariņas :mrgr:
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 14. jūlijs, 19:43:45 no kvadra »

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #28 : 2024. gada 14. jūlijs, 20:29:39 »

Nez, kad izremontēšu savu virtuvi,  būs viss tāds jauns, tīrs, smuks un ērts  :mrgr:  , varbūt iedvesmošos arī kaut ko vairāk gatavot.

Nelīdz. Izremontēju. Ir jauna smuka virtuves iekārta ar visvisādiem gadžetiem. Domāju - atvērsies ēst gatavošanas čakra, bet nekā...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #29 : 2024. gada 14. jūlijs, 21:58:58 »

Nelīdz. Izremontēju. Ir jauna smuka virtuves iekārta ar visvisādiem gadžetiem. Domāju - atvērsies ēst gatavošanas čakra, bet nekā...
Nu es jau arī tam īsti neticu, bet kaut kādu attaisnojumu savai negribēšanai tak jāatrod - re, normālas virtuves nav  :mrgr: