Autors Tēma: ballīte ģimenes lokā  (Lasīts 3938 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies reno

ballīte ģimenes lokā
« : 2024. gada 18. jūlijs, 21:50:06 »
Apm. 12-14 cilvēki, brālēni māsīcas ar otrajām pusēm, bērni, mazbērns

uzdurtās uzkodas -brinza/arbūzs, vītināts šķiņķis/melone, marin. šampinjoni/kaut kas
mazie tomāti, mazsālīti gurķi (jāatceras rīt ietaisīt)

* Aukstā gurķu zupa ar garnelēm
sarīvēti, sablenderēti gurķi+grieķu jogurts+ kinza u.c. garšvielas
Garneles sest. no rīta nopirkšu jēlas, iemarinēšu, apcepšu, katrā bļodiņā porcija nomērīta 180 ml, 3 gab būs pietiekami
* Habas con morcilla -recepte no manas mīļās Moro restorāna pavārgrāmatas
  cūku pupas ar asinsdesu ķiploka/fenheļa sēklu mērcē
 tiem, kas negribēs asinsdesu, būs kaut kādas citas desas
* kliņģeris no Dukāta
* amerikānietes recepte -"šokolādes" kūka, ļoti vienkārša, klāt putukrējums un mellenes

Gurķu zupu un kūku taisīšu rīt, jo abām jāievelkas.
Sestdien atliek tikai saklāt galdus Boho stilā, izvārīt cūku pupas un izcept desas

Atslēdzies Leonāra

Atb: ballīte ģimenes lokā
« Atbilde #1 : 2024. gada 18. jūlijs, 22:17:45 »
Tu esi varone, tagad mājās diez vai kāds pats gatavo un vēl mājās viesus aicina  :?:  man bij balle pagājušogad, visu pasūtīju un ēdaam arī kafe, pirms tam bij organizēta izklaide turpat. Cilvēki bija tikpat cik Tev.
Lai es mājās šo darītu.. Ja nu vienīgi kāds cits gatavo...diez vai pati? un pienes.
Cepuri nost, bet man liekas, ka tad pašam svētku nav, tik klapatas. Pēc tam vēl māja jāvāc, trauki.
Vēl pluss, kad rīko restoranā - nebūs aizsēdējušos viesu  :talking:

Pieslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2024. gada 18. jūlijs, 22:28:03 »
Nē, man kategoriski nepatiktu restorānā vai kafe. Kad bija vairāk viesu, pasūtīju.
Meita, dēls, vīrs palīdzēs
Kūku varētu arī necept, bet ir tik vienkārša, ka ņemties ar kaut kādiem saldējumiem  -bija tāds variants-būtu ķēpīgāk

Un galu galā visi savējie

Ā, pareizi, aizmirsu ŽŪRI -aplēju auzu pārslas skābēties, tas joka pēc, jo pēdējā ballītē par to sāka runāt, bet es tādu pat nezināju

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2024. gada 18. jūlijs, 22:34:07 »
Nāra, vai tev bija arī habas con morcilla tajā kafe ?  :mrgr: 

Nesen asinsdesu sakarā uzzināju, ka ir putraimdesas un asinsdesas... līdz tam domāju, ka tie tā kā sinonīmi, izrādās ne, asinsdesās nav nekādu graudaugu...
Interesanti, kāds dzēriens tiks pasniegts pie pamatēdiena?

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4 : 2024. gada 18. jūlijs, 22:54:20 »
Manuprāt, Tev ir ļoti drosmīga ēdienkarte.

Gan karstai vasaras dienai, gan saturiski. Bet ja viesos ir ģimene, tad jau labi zini viņu gaumi un patikšanu.

Tev viss izdosies un ballīte būs forša!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2024. gada 18. jūlijs, 22:55:42 »
Burvīga ēdienkarte!  :nam:  Taisni žēl, ka neesmu rados ar reno :D

Pieslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2024. gada 18. jūlijs, 22:57:26 »
Mums  baigā nedzērāju kompānija. Un katrā pārī viens pie stūres. Tā kā īsti ieraut varēšu tikai es pati
Nekādi šampanieši un smalki vīni nebūs. Kā pēdējā ballītē izrādījās, sarkanvīnu vispār neviens nedzer.
Man liekas, ka nopirkšu tos pašus vienkāršos baltos Freschello, tas man tāds iemīļots vīns, ko piedevām labi var atšķaidīt ar minerāli, vēl kādus prosecco -kā vīrs teica, par daudz jau nenopirksi, gan jau izdzersi
Pie cūku pupām jau kefīrs piestāv :mrgr:

Pieslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2024. gada 18. jūlijs, 22:58:30 »
Burvīga ēdienkarte!  :nam:  Taisni žēl, ka neesmu rados ar reno :D

Man pašai patīk, ka lielu daļu var sagatavot iepriekšējā dienā

Pieslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2024. gada 18. jūlijs, 23:43:06 »
Sorry, bet mielasta rīkošana kafejnīcā man saistās tikai ar bērēm :?:

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #9 : 2024. gada 19. jūlijs, 08:39:47 »
Viesu namos arī. Es pēdējo 20 gadi laikā neatceros nevienas viesības, kuras notiktu mājās.  Tā ir aizgajušo laiku godība. Mēs pat ar draudzenēm 4tā svinam tikai kafejnīcās lielus vai mazus svētkus.
Ir forši, ja kāds tā uzņemas, bet man tas būtu liels čakars, ne svētki.
Protams, atkarīgs arī no platības un vai ir māja un dārzs. Vienīgi Tev laikā jābeidz,  cikos ir komandantstunda, 22os?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2024. gada 19. jūlijs, 09:25:06 »
Kas var būt nepatīkamāks, neomulīgāks, nomācošāks, bezpersoniskāks par tikšanos kaut kādā kafejnīcā?! Es vēl varu saprast, ka ēdamo no kaut kurienes pasūta un atved, bet sēdēt tajā aukstajā svešajā telpā?! Un ja vēl bērni uz turieni jāstiepj....
Bija manai māsīcai jubileja, sapulcējāmies sen neredzētie tuvinieki - mājās, terasē, dārzu apstaigājām, tuvāko gleznaino apkārtni... Ēdamais no kafejnīcas bija atvests un šis tas mājā papildināts. Mājīgi, omulīgi.
Mēs ar ilggadējām kolēģēm arī pie vienas mājās tusējam. Viņa kaut ko pagatavo, mēs kaut ko līdzi atvedam, iepriekš sarunājot, kas ko. Arī forši, mājās, terasē.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2024. gada 19. jūlijs, 10:23:31 »
Kāda komandstunda???

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #12 : 2024. gada 19. jūlijs, 10:30:53 »
Kāda komandstunda???

Atī nesapratu par ko Nāra runā. Varbūt viņai atmiņā, ka slavēju savu pašvaldību, kura pirms 23.00 mēdz braukt reidā un atgādināt, ka bērni, kuri nav sasnieguši 16 gadu vecumu, nevar uzturēties ārā pēc 22.00 bez pieaugušajiem?

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #13 : 2024. gada 19. jūlijs, 10:46:17 »
Tusiņi jau nedrīkst visu nakti notikt, vai tad Jūrmalā citi noteikumi  :?: 
Sauc pašvaldības policiju, ja troksnis pēc 22 vai 23, neatceros, vrb Tev saskaņots ar kaimiņiem.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #14 : 2024. gada 19. jūlijs, 10:58:30 »
kurš tad tik ilgi sēdēs, ja nedzer