Autors Tēma: Kapu svētki  (Lasīts 10662 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies sanda

Atb: Kapu svētki
« Atbilde #45 : 2025. gada 12. augusts, 04:08:41 »
Luīze - Nezinu, mamma zināja, bet tad aktuāls bija viņu znota, mammas tēva mantojums.
Glāzi atļaujos pacelt tāpēc, ka vecvectēva brālim piederēja  krogs/hostelis, ar to runāja, ar prastiem ļaudīm nerunāja un dēlam paziņoja, ka izslēgs no mantojuma, ja nabadzi precēs.
Toties pagastā (Rīgā veikals bija vēlāk) dzirnavu īpašnieks nerunājis ar viņu  :rofl:
Tāda  noslāņošanās esot bijusi.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #46 : 2025. gada 12. augusts, 06:20:32 »
Varbūt vēl neesat nokavējuši:

Kapusvētki 2025

Atslēdzies reno

« Atbilde #47 : 2025. gada 12. augusts, 08:32:21 »
Ui, iedomājos -Uz Jaunciema (tas, kas pie Talsiem) kapiem gan neviens nebrauc. Tur mana vecvecmamma. Mirusi 1. Pasaules kara laikā, kad vācieši lika atstāt piekrastes ciemus. Tēvs pirms gadiem 20 par jaunu iebetonēja čuguna krustu. Vajadzēs aizbraukt

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #48 : 2025. gada 12. augusts, 08:35:28 »
es baigi negribētu, ka ar manu aprakšanas vietu kāds vēl gadsimtu krāmējas. Tak ir labākas lietas, ko dzīviem darīt, - dzīve jādzīvo. Tāpēc teicu, lai mani izber mežā

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #49 : 2025. gada 12. augusts, 15:51:33 »
es baigi negribētu, ka ar manu aprakšanas vietu kāds vēl gadsimtu krāmējas. Tak ir labākas lietas, ko dzīviem darīt, - dzīve jādzīvo. Tāpēc teicu, lai mani izber mežā

Tieši tāpēc savam bērnam esmu noteikusi lai mani kremē un izkaisa...nu kaut kur...pie dabā.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #50 : 2025. gada 12. augusts, 16:03:08 »
Nesajūsmina ne aprakšana, ne kremēšana. Bet tā kā pie vecākiem pirstaigāju viena, tad otrais variants.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #51 : 2025. gada 12. augusts, 17:38:00 »
Neko neesmu pieteikusi, kā paši grib un var, tā arī lai dara, kāda man tam vairs nozīme...  :?: 

Atslēdzies Minne

« Atbilde #52 : 2025. gada 12. augusts, 17:58:28 »
Nesajūsmina ne aprakšana, ne kremēšana. Bet tā kā pie vecākiem pirstaigāju viena, tad otrais variants.

Kādas tad baigās alternatīvas ? Gribi, lai Tevi iebalzamē ?  :scratch:

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #53 : 2025. gada 12. augusts, 18:14:01 »
pārkausēties dimantā, sasaldēties un izkaisīties, pasūtīt biozārku un sapūt, dodot enerģiju kkam...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #54 : 2025. gada 12. augusts, 18:14:38 »
Kādas tad baigās alternatīvas ? Gribi, lai Tevi iebalzamē ?  :scratch:
Iesaldē. :)

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #55 : 2025. gada 12. augusts, 18:17:42 »
Iebalzamēties. Iekonjakoties.
Aprakt - viens gadu desmitiem un simtiem dalies un sadalies. A ja nu dzīvu aprok?
Kremēt - citi ēd karbonādes, es vēl palīgtelpā rindu gaidu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #56 : 2025. gada 12. augusts, 22:01:45 »
Kremēt - citi ēd karbonādes, es vēl palīgtelpā rindu gaidu.

Gan jau bēru mielastā arī tev vieta paredzēta.
Vēl vari novēlēt savu ķermeni anatomikumam...

Atslēdzies sanda

« Atbilde #57 : 2025. gada 13. augusts, 03:32:37 »
Varbūt vēl neesat nokavējuši:

Kapusvētki 2025
Katoļu kapusvētki? Ne visi ietilpst tieši šajā biznesa projektā.
Ezeres kapi Talsu novadā laikam luterāņu, tur atdusas vīrs, kurš NikolajaI uzdevumā pārdeva Aļasku ASV, bet vēlējās atkāpties no finanšu ministra amata pirms krievu-turku kara neatbalstīja to, cars nepieņēma atkāpšanos, lūdza nokārtot darījumu par Aļasku, vēl lūdza palikt par vismaz par finanšu padomnieku, atlaida brīvībā pēc kara.
Grēkus sūdzi, indulgences par naudu mūsdienās par naudu kautrējas tirgot :smile:
Man varb vairāk kā Tava grēku petpudeļu kaudze, atliek cerēt uz Visaugstākā bezgalīgo žēlsirdību un pa nullēm iziet cauri. Viņam taču jāredz - nožēloju.
Neizdodas tel iekopēt rakstu par Ezeres kapiem un fon Reiternu, bet tur labi par krievu imperiālismu, aktuāls šobrīd.

Mūsu dzimtā kapusvētku tradīciju nav, pat katoļiem un pareizticīgajiem. Katoļu baznīcā gan esmu bijusi krustmāte pieaugušiem cilvēkiem pirms kāzām.
Man tie šķiet diezgan pagāniska tradīcija, bet to katoļu baznīca labi māk - pagāniskas pārvērst par reliģiskām.
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 13. augusts, 04:03:09 no sanda »

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #58 : 2025. gada 13. augusts, 10:03:16 »
Ezeres kapi atrodas Ezerē, tātad Saldus novadā, man domāt.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #59 : 2025. gada 13. augusts, 10:39:00 »
Sanda, Aļasku pārdeva Aleksandra II laikā.