Autors Tēma: izmirkusi zeme  (Lasīts 3293 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies reno

izmirkusi zeme
« : 2024. gada 30. jūlijs, 13:23:53 »
Pēc pirmdienas lietus daļa dārza vēl ir ūdenī. Arī tur, kur nosacīti sauss, patiesībā zeme ir kā slapja putra. Pieņemot, ka to kaut kā krūmi un puķes pārdzīvos, kas notiks ziemā, ja piem. gadās kailsals?

Parasti pie manis sasalst labi ja 5-10 cm, iedur lāpstu un dziļāk sausas smiltis. Cerēt, ka līdz novembrim cik necik izžūs? Iedomājos, ka varētu uzrušināt, lai ātrāk žūst

Atslēdzies kvadra

Atb: izmirkusi zeme
« Atbilde #1 : 2024. gada 30. jūlijs, 13:48:22 »
Es domāju, vēl jau vismaz mēnesis vasaras ir priekšā, vai tad neizžūs saulītē? Kaut ko zeme uzsūks, kaut kas iztvaikos. Līdz saliem vēl ilgi.

Bet vispār Jūrmala smagi skārta, šodien paskatījos. Daudz smagāk, kā "mana" otrpus Rīga.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2024. gada 30. jūlijs, 14:12:20 »
Es arī liktu uz to, ka izžūs.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3 : 2024. gada 30. jūlijs, 15:27:31 »
Kailsals augusta sākumā? Salnas ir bijušas, bet tā, ka sals? Mūsu platuma grādos neesmu dzirdējusi.
Viss līdz ziemai izžūs - augusts, septembris, oktobris. It kā kādreiz ir varēts piesūcināt "5-10 cm" zemes un pēc tam mēnesi vai divus nelaistīt dārzu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4 : 2024. gada 30. jūlijs, 15:50:17 »
Piejūrā taču viss momentā filtrējas gruntī. Uzsūksies 100%. Bet es nerautu kreņķi, ja arī kāda krizdole nosaltu ziemas spelgonī. Būs par ko runāt.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #5 : 2024. gada 30. jūlijs, 16:06:25 »
Paskatīju prognozes, tur rāda lietu katru dienu vismaz nedēļu uz priekšu. Kaut kā žūšanu neveicina. No otras puses - mums te viss jau sauss, izņemot vietas ar regulārajām peļķēm.
Visus sakost!

Pieslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2024. gada 30. jūlijs, 16:16:33 »
Trix, kur es runāju par kailsalu augustā??  Ūdens joprojām stāv visur, vismaz 10 cm virs zemes, krītās, bet ļoti lēni.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2024. gada 30. jūlijs, 17:06:44 »
Nu tak līdz salam izžūs, ja vien sals nebūs parīt vai pēc nedēļas!

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #8 : 2024. gada 30. jūlijs, 17:38:49 »
Ūdens joprojām stāv visur, vismaz 10 cm virs zemes, krītās, bet ļoti lēni.

grāvji kā dekoratīvs dārza elements, mums ne visur iespējams izrakt taisnā līnijā, mūsējie met lokus, kā strautiņi ...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2024. gada 30. jūlijs, 19:05:07 »
Mūsu dekoratīvie elementi ir pilni līdz malām un iet pāri, tādēļ visi zemesgabali  un daudzviet arī ielas joprojām ir ūdenī un tā būs ilgi.
Jums ( un arī man līdz šim) nav priekšstats, kas ir piemirkusi zeme. Kad atbalsta miets ieiet zemē kā sviestā 50 cm dziļumā. un ietu vēl dziļāk -līdz orgšteinam. Kad iespiežot papēdi zālē, bedrīte uzreiz piepildās ar ūdeni

Par sačakarēto un patiesībā neesošo meliorācijas sistēmu vispār nav vērts runāt

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #10 : 2024. gada 18. augusts, 09:57:00 »
Vakar bijām aizbraukuši pie draugiem - kaut kas līdzīgs kartupeļu talkai.
Nevarēju iedomāties, ka situācija tik bezcerīga, praktiski 4/5 bojātie...
Un tā nav Jelgava ...

dziesmiņa tikai noskaņai, lai sirds mierīgāka

Pieslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2024. gada 18. augusts, 11:11:09 »
Kad es 30. jūlijā žēlojos par izmirkušo zemi, mani gandrīz vai apsmēja -izžūs, uzsūksies... kā tad, iesūcās kartupeļos :?:

Daudzi koki un krūmi tikai tagad demonstrē, ka beigti

Atslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2024. gada 18. augusts, 12:56:38 »
Pārlasīju sākuma postu. Vispār Tu par zemes izžūšanu un esošā slapjuma sasalšanu bažījies, nevis par kartupeļu sapūšanu.
Vai tad joprojām stāv ūdens uz lauka?

Par ražu neviens neapsmēja, nevajag atkal visu sagrozīt.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2024. gada 18. augusts, 13:27:17 »
Kartupeļi, gurķi, tomāti, puķu dobes -piem. kaimiņiem visa garā astilbju dobe brūna -tas ir pašreiz. Jā, es bažījos, kas būs ziemā. Tur tev taisnība. Neticu, ka tur, kur vēl tagad stāv ūdens, kaut kas baigi uzsūksies. Manā dārzā tā nav, savu smilšu kalniņu jau tagad laistu. Bet daudzi ir iebūvējušies praktiski purvā

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #14 : 2024. gada 18. augusts, 13:49:47 »
Vai tad joprojām stāv ūdens uz lauka?
Jā, tikai tas nav no jūlija lietusgāzēm. Vakar kādu pusotru stundu lija, tajā laikā nerakām, pēc lietus, kad izgājām ārā, vagas bija ūdenī - zeme nespēj uzsūkt. Smilšmāls.
Ja par ražu - pietiek pāris dienas kartupelim atrasties zem ūdens, lai tas sāktu smakt un sāktu bojāties. Uzglabāšanai tādi kartupeļi nav piemēroti. Jānotirgo cik ātri vien var.