Autors Tēma: dvēseles  (Lasīts 9160 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Atb: dvēseles
« Atbilde #15 : 2024. gada 31. jūlijs, 10:49:48 »
Jā, par reinkarnāciju vēstošās. Bet eksistē arī citas
Pag, tēma taču ir par dvēselēm pēc nāves, to atdzimšanu?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #16 : 2024. gada 31. jūlijs, 11:01:12 »
ā, ok, uztvēru tēmu mazliet citādāk, arī kā paplašināmu vai Amālijas teoriju apstrīdošu.

Tad šeit var iesaistīties tikai reinkarnācijas ideju piekritēji, jo citiem var nebūt poņas par dvēselēm aizsaulē  :mrgr:  :?:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #17 : 2024. gada 31. jūlijs, 11:04:10 »
Manuprāt viss ir viekāršāk par vienkāršu: dzīves laikā nedarīt otram to ko negribi, lai dara Tev. Un viss.

Es kā introverts no tīras sirds otram neuzbāzīšos ar sarunām un uzmanību. Bet tas otrs būs līdz nāvei neapmierināts, jo ir ekstraverts, un viņam vajag nepārtrauktu tusiņu...
Es kā ekstraverts neļaušu cilvēkam justies vienam, iesaistīšu viņu sarunās un pievērsīšu uzmanību, bet viņš kā introverts no tā jutīsies vienkārši drausmīgi.

Tas tomēr tā nestrādā gan. Ne visiem vajag vienu un to pašu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #18 : 2024. gada 31. jūlijs, 11:06:04 »
ā, ok, uztvēru tēmu mazliet citādāk, arī kā paplašināmu vai Amālijas teoriju apstrīdošu.

Tad šeit var iesaistīties tikai reinkarnācijas ideju piekritēji, jo citiem var nebūt poņas par dvēselēm aizsaulē  :mrgr:  :?:
Tur maz kas atliek. Bet, protams, ikvienu tēmu var paplašināt vai noliegt.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #19 : 2024. gada 31. jūlijs, 11:13:53 »
Es kā introverts no tīras sirds otram neuzbāzīšos ar sarunām un uzmanību. Bet tas otrs būs līdz nāvei neapmierināts, jo ir ekstraverts, un viņam vajag nepārtrauktu tusiņu...
Es kā ekstraverts neļaušu cilvēkam justies vienam, iesaistīšu viņu sarunās un pievērsīšu uzmanību, bet viņš kā introverts no tā jutīsies vienkārši drausmīgi.

Ir tāds vārdiņš - NĒ. Tāpēc atļaušos teikt, ka strādā gan. Arī es esmu absolūti introverts cilvēks. Un nez kāpēc man neviens tā īsti neuzbāžas ar savu uzmanību, jo protu šiem cilvēkiem pateikt - nē. Ļoti vienkārši. Parasti tiem pārāk uzmācīgajiem saku: atvaino/jiet bet vēlos pabūt viena vai nevēlos runāt. Nekas personīgs, bet šobrīd nekomunicēšu...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #20 : 2024. gada 31. jūlijs, 11:17:51 »
Tur maz kas atliek. Bet, protams, ikvienu tēmu var paplašināt vai noliegt.

Neesmu noliegusi tēmu, bet dažas izskanējušās teorijas  :talking:
Man patiktu precīzāks formulējums, citādi jūtos tā, ka noliegtu manu viedokli  :mrgr:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #21 : 2024. gada 31. jūlijs, 11:21:10 »

Ir tāds vārdiņš - NĒ. Tāpēc atļaušos teikt, ka strādā gan. Arī es esmu absolūti introverts cilvēks. Un nez kāpēc man neviens tā īsti neuzbāžas ar savu uzmanību, jo protu šiem cilvēkiem pateikt - nē. Ļoti vienkārši. Parasti tiem pārāk uzmācīgajiem saku: atvaino/jiet bet vēlos pabūt viena vai nevēlos runāt. Nekas personīgs, bet šobrīd nekomunicēšu...

Un ar savu "nē" to tu nedari to, ko vajag tam ekstravertam. Viņam vajag komunikāciju, bet tu mierīgi klusē un sagādā viņam diskomfortu.
Bet tāds nav šī postulāta "nedari otram..." mērķis.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #22 : 2024. gada 31. jūlijs, 11:40:36 »
Citāts: Trix link=topic=10015.msg212825#armsg212825 date=1722413050
Es kā ekstraverts neļaušu cilvēkam justies vienam, iesaistīšu viņu sarunās un pievērsīšu uzmanību, bet viņš kā introverts no tā jutīsies vienkārši drausmīgi.

Nu nez, man šķiet, ka atšķirīgu raksturu un temperamentu izraisītas sīkas nesaprašanās nav kaut kā slikta nodarīšana otram, sevišķi vēl, ja tās gadījušās, tam otram pēc savas saprašanas labu vēlot un cenšoties attiecīgi izturēties. Cita lieta ir darīt apzinātas un tīšas riebeklības.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #23 : 2024. gada 31. jūlijs, 11:44:59 »

Un ar savu "nē" to tu nedari to, ko vajag tam ekstravertam. Viņam vajag komunikāciju, bet tu mierīgi klusē un sagādā viņam diskomfortu.
Bet tāds nav šī postulāta "nedari otram..." mērķis.

Jā.  :scratch:  Tas man nebija ienācis prātā. Tātad Tavs redzējums ir: ļaujam varmākām sev darīt pāri, jo ja neļausim, tad tad viņi (nu tie varmākas) nabadziņi baigi cietīs.. :smej:
Nesmu dzirdējusi par ļaundariem, kuriem pašiem ļoti gribētos, lai viņiem dara tā kā viņi dara..Protms, te nav runa par mazohistiem..

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2024. gada 31. jūlijs, 12:24:51 »
Tās robežas ļoti plānas... būt "labajam" jo tā ir pareizi un vajag, vai būt labajam nezinot ka tā ir pareizi, kā tie svaru kausi nosveras... Meklēt atbildes un neatrast, nebūt ar tādu iekšējo failu a'priori, neko nemeklēt, jo tas fails jau sākotnēji iekodēts... kuram tā patiesība... un tas meklētājs varbūt ne tur meklē, jo nezina kur jāmeklē... Un ja nezini ka dari sliktu, tas skaitās slikti vai tomēr neskaitās... saka, ar labiem nodomiem ceļš bruģēts uz elli, tad ej nu saproti...  :?:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #25 : 2024. gada 31. jūlijs, 12:48:24 »
Man bērnam bija teorija, ka viss sadalās pēc ģeogrāfiskā principa, kur budisms, tur pārdzimšana, kur kristietība, tur paradīze un elle... katram notiks pēc viņa ticības. Ne velti šumēri kur apmetās, to ticību un dievus godāja. Bet nu mūsdienās, ar šo teoriju, grūti teikt kā būs...  :mrgr:
Vai vispār satiksies tā budista dvēsele ar to kristieša dvēseli...  :ng:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #26 : 2024. gada 31. jūlijs, 13:06:26 »

Vai vispār satiksies tā budista dvēsele ar to kristieša dvēseli...  :ng:

nu nē tak!! budista dvēsele vislaik pārdzimst, kristiešu dvēseles uzkrājas debesīs, nu kloudā, saproti!! :)

es jau neko... Dieva mīlestība ir bezgalīga (teorētiski), cilvēku mīlestībai vienmēr kāds savtīguma draņķis piejaukts, et točna  :talking: :talking: 

ja runā par mūžību, tad ir svarīgs laika jēdziens - chronos un cairos...Chronos vs Kairos: izpratne par to, kā senie grieķi skatījās uz laiku, padarīs jūsu dzīvi bagātāku (thewhippet.org)

kristiešu laika jēdziens ir lineārs - sākums-beigas,
budistiem - ciklisks, 12, 60 u.c. gadi - tāpēc nav jēga vēsturi pierakstīt, jo viss iet pa riņķi, pārdzimst... 

Atslēdzies daddy

« Atbilde #27 : 2024. gada 31. jūlijs, 13:09:34 »
Tās robežas ļoti plānas... būt "labajam" jo tā ir pareizi un vajag, vai būt labajam nezinot ka tā ir pareizi, kā tie svaru kausi nosveras... Meklēt atbildes un neatrast, nebūt ar tādu iekšējo failu a'priori, neko nemeklēt, jo tas fails jau sākotnēji iekodēts... kuram tā patiesība... un tas meklētājs varbūt ne tur meklē, jo nezina kur jāmeklē... Un ja nezini ka dari sliktu, tas skaitās slikti vai tomēr neskaitās... saka, ar labiem nodomiem ceļš bruģēts uz elli, tad ej nu saproti...  :?:

bļin, darīt labu un nezināt, ka Tu dari labu, un nepalielīties feisītī... KĀDA NOLAIDĪBA... :)

bet - varbūt es daru sliktu, tomēr beigās izrādās, ka es daru labu (ķip nogalinu cilvēku, kurš izrādās Trampa šāvējs)... lasīju par lielāko gadsimta neveiksmi saistībā ar Trampu. Biju svēti pārliecināts, ka gadsimta neveiksme ir tam puikam ar brjuļikiem zobos. Nē, izrādās gadsimta neveiksme esot FIB, ka šo palaiduši garām...  :fp: :fp: [size=78%]   [/size]

Atslēdzies Minne

« Atbilde #28 : 2024. gada 31. jūlijs, 13:12:05 »
Tātad vairums tomēr te atzīst, ka nav lielas jēgas visādām samuhļītām teorijām  :?:

« Atbilde #29 : 2024. gada 31. jūlijs, 13:12:48 »
Par šo cenšos neprātot, jo tad ir taisns ceļš uz depresiju  :bricks: 

Šī nu ir tā retā reize, kad es piekrītu Nārai :)
Un par "nedari otram tā, kā negribi, lai darītu tev" - nu nevajag te matus skaldīt par introvertiem un ekstravertiem, ir elementāri ētikas principi, kurus vismaz man dzīvē pat neienāk prātā neievērot. Ir cilvēki, kas vieglu roku tādus pārkāpj un naktīs guļ kā zīdaiņi, bet es vienkārši tā nespēju - nezinu, vai tāda jau piedzimu, vai mani tā uzaudzināja, bet tas ir fakts.       
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!