Autors Tēma: dvēseles  (Lasīts 9132 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: dvēseles
« Atbilde #45 : 2024. gada 12. septembris, 23:15:35 »
Manās rokās tikusi neparasta grāmata Džons Donns Cilvēks nav sala
 kur ietilpst sacerējums "Lūgšanas un apceres ārkārtas gadījumos un manas slimības posmi"  daļas saucas "stacijas" un pati slavenākā esot 17. stacija -Nu zvans, dobji skanēdams citam, saka man -tev jāmirst.
Katra stacija sastāv no Pārdomām,  Ekspostulācijas   un Lūgšanas

Tad nu tur ir tāds teikums:
visai cilvēcei ir viens autors, un tā ir viens sējums, un kad kāds mirst, tad viena nodaļa netiek izrauta no grāmatas, bet iztulkota labākā valodā; un katrai nodaļai jātop tā iztulkotai.

Donns dzimis 1572. gadā

Atslēdzies Minne

« Atbilde #46 : 2024. gada 13. septembris, 19:15:43 »
olguča versija varētu būt skaista un daudzsološa, bet man tomēr viens šaubu moments. Par cilvēku dzīvības dzirksti, enerģiju skaidrs, bet amēbai, baobabam un tam pašam sunītim nemaz nav iespēju sasniegt kkādu vajadzīgo kondīciju, jo tiem nav apziņas, kas ļautu dzīvi pēc dzīves sasniegt augstāku līmeni. Kā baobabs var spēt censties kļūt labāks, uzlabot karmu, attīstīties utml.? Bet, ja Dievs katru dzīvību automātiski paaugstina par vienu līmeni (jo baobabs to pats apzināti nespēj), tad mēs tomēr nākam no mērkaķiem, vai ne? ;)

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #47 : 2024. gada 13. septembris, 21:20:21 »
Kašmars! Baobabs dzīvo pat 6000 gadu!!! Nojūgties var! Internetā paskatījos. Jūs gribētu dzīvot 6000... kaut kur tuksnesī, nekustīgi? Iedomājaties, un pa šo laiku tuvumā neviena veča ar zāģi... Starp citu augiem ari ir auras. :faint:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #48 : 2025. gada 10. marts, 08:22:52 »
Vakar sēdēju jūras malā un aizdomājos. Mamma, paps, draugs jau viņsaulē. Tātad būs kam pievienoties, būs savējie. Un tad sasmējos par kādu citu savu domu - kāpēc gan es iedomājos, ka TUR VIŅIEM esmu baigi vajadzīga. Un tad ienāca prātā doma par paralēlajām pasaulēm. Es ļoti bieži apmaldos. Pieļauju varbūtību, ka kārtējo reizi esmu saputrojusi pasaules.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #49 : 2025. gada 10. marts, 08:39:14 »
Par šo nu reiz katrs var domāt, kā patīk.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #50 : 2025. gada 10. marts, 10:28:52 »
Kā izpaužas Tava saputrošanās un apmaldīšanās pasaulēs, Amālij?

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #51 : 2025. gada 10. marts, 10:37:32 »
Kā izpaužas Tava saputrošanās un apmaldīšanās pasaulēs, Amālij?
Piemēram, ir 3,5,25 paralēlās pasaules. Visas it kā līdzīgas, bet ar būtiskām niansēm. Mans uzdevums ierasties pasaulē nr.4. Es apmaldos, un ierodos citā. Pasaule ir pasaule, ko nu pētīs nianses  :mrgr:  Tas ir kā ierasties noteiktā laikā. Pasaulē, notikumā.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #52 : 2025. gada 10. marts, 10:53:44 »
Mana doma - kā Tu saproti, sajūti, zini to, ka esi kkādā paralēlajā?

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #53 : 2025. gada 10. marts, 10:59:12 »
Mana doma - kā Tu saproti, sajūti, zini to, ka esi kkādā paralēlajā?
Es nezinu un nesaprotu. Sajūtu līmenī laiku pa laikam pavīd doma. Par neiederību, par kļūdainu galamērķi. Bet galu galā - kādas tik domas man nepavīd :mrgr:
Un vai to maz var zināt.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #54 : 2025. gada 10. marts, 12:01:33 »
Tā kā Kafka, tā kā Kamī :)

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #55 : 2025. gada 10. marts, 12:17:23 »
Tā arī neesmu lasījusi ne Kafku, ne Kamī.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #56 : 2025. gada 10. marts, 12:36:28 »
Mani vairāk urda doma par to, ka ''tur'' satiksies gan jauni aizgājēji, gan viņu tuvinieki, kas vēl 20-30-50 gadus dzīvojuši. Un tad nu tāds 80 gadīgs omis kritīs ap kaklu savam bijušajam mīļotajam, kurš jauns būdams kritis karā.

Un tad vēl bars sīku dvēselīšu....

Nē, kristietība nav priekš manis. Pie tam, tajā nekas netiek teikts par kaķiem-suņiem-vārnām.
Visus sakost!

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #57 : 2025. gada 10. marts, 12:55:49 »
Man kaut kā šķiet, ka ar kristietību te maz sakara.
Un "laikam" tur ir  savādāka atskaite.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #58 : 2025. gada 10. marts, 13:02:30 »
Man kaut kā šķiet, ka ar kristietību te maz sakara.
Man šķiet, galvenokārt kristietībā un islamā ir doma par atkalredzēšanos pēc nāves.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #59 : 2025. gada 10. marts, 13:05:16 »
Tad, pēc loģikas, jāsatiekas visiem ar visiem, bet tad tā būtu elle  :mrgr: