Autors Tēma: Skaistākais laiks mūžā. Vai laimīgākais laiks  (Lasīts 1959 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Skaistākais laiks mūžā. Vai laimīgākais laiks
« : 2024. gada 06. augusts, 10:34:10 »
Šis sarunas pavediens no vakardienas čata man šķita tēmas vērts.
 Laimīgā bērnība?  :n-: Ļoti nevēlos reinkarnējoties (kurš nu tam tic, kurš ne ;) ) atkal pārdzīvot bērnību, kad tevi dricelē un pamāca visi, kam vien nav slinkums, un tu tur neko nevari padarīt, jo esi nepatstāvīgs, materiāli atkarīgs un bez balstiesībām. Un tādu tevi ieliek skolā=cietumā uz gariem 11 gadiem... Laimīgākais laiks bija vasaras brīvlaiks, kad savos padsmit gados piestrādāju darbu, kas man ļoti, ļoti patika, bet tam diemžēl vienmēr sekoja neizbēgamais 1.septembris ar nākamo ieslodzījuma termiņu uz 9 mēnešiem. Un, nē, man nekad nav bijušas problēmas ar mācībām, es staigāju pa olimpiādēm un pabeidzu skolu ar ļoti labu atestātu. Bet vēl šodien atceros to fantastisko brīvlaišanas laimes sajūtu, beidzot skolu.
Laimīgā jaunība? Noteikti laimīgāka kā bērnība, jo man bija darbs un sava nauda, un, attiecīgi, patstāvība. Bija studijas. Bija attiecības, bija kāzas. Bet jaunība ir smags laiks ar daudzām atbildīgām izvēlēm, no kurām atkarīga tālākā dzīve. Tāds smags skaistums un smags laimīgums ar daudziem darbības vārdiem vajadzības izteiksmē  - JĀdara, JĀdara, vajag, vajag...

Tagad jūtos, ka dzīvoju sev. Man, paldies Dievam, pietiek gan veselības, gan iespēju nopelnīt samērīgiem saviem gribuļiem. Skaists un laimīgs laiks. Ja tik vēl gadus varētu apturēt :mrgr:

Atslēdzies Bobs

Atb: Skaistākais laiks mūžā. Vai laimīgākais laiks
« Atbilde #1 : 2024. gada 06. augusts, 10:40:40 »
Bībelē ir teikts, ka ceļš pie Dieva ved caur daudzām ciešanām. Tur laikam taisnība. Vai ciešanas ir skaistas? Vai varētu ieraudzīt skaisto, ja nebūtu ciešanu? Un kas vispār ir laime - process vai rezultāts?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #2 : 2024. gada 06. augusts, 10:56:34 »

Bībelē ir teikts, ka ceļš pie Dieva ved caur daudzām ciešanām. Tur laikam taisnība. Vai ciešanas ir skaistas? Vai varētu ieraudzīt skaisto, ja nebūtu ciešanu? Un kas vispār ir laime - process vai rezultāts?

IMHO laime = process, kas sastāv no daudzām mazām laimītēm, katru dienu katru stundu... piem. es - paspēju gan jūrā izpeldēties (Saulkrastos fantastisks ūdens)i, gan basīti noskatīties, gan ...nu trāpīju tieši mērķī  :blushing: , karoč 3x laime!!

ciešanas... laikam ir tāpēc, lai mēs cienītu to, ko tāpēc iegūstam - ciešam no skolas, iegūstam izglītību, ciešat dzemdību sāpes - iegūstat bērnu... nu kaukā tā...     

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2024. gada 06. augusts, 11:07:44 »
Laimīgākais laiks man laikam tomēr bērnība, pirmsskolas bērnība. Pusaudža gadi pārāk dulli bija. Pēc tam atbildības laiki sākās.
Neviļus iznāk, ka man laime nozīmē bezrūpību.

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2024. gada 06. augusts, 11:28:49 »
Ceļam pie Dieva jāved caur ciešanām, citādi neviens Dieviņu nemeklētu, visi dzīvotu laimīgi tāpat. :D
(Nazis nevar pats sev iegriezt. Nīče)

Joprojām laimīgākais laiks – pirms skolas trīs vasaras pa mēnesim laukos pie vecmāmiņas. Praktiski pilnīga brīvība (nelīst vircas bedrē, neēst kodinātos graudus, neiet aiz kalna un nebāzties pie ķēdes suņa ir normāli noteikumi, nevis ierobežojumi :D ), lopiņi, dārzs, pļava, ogas, bēniņi, siena šķūnis, ratnīca... Kaut ko palīdzēju, ļoti daudz iemācījos, viss interesēja, izpētīju visu, ko atradu. Pat lietu neatceros kā traucēkli. Nu, jā, tur mani nedricelēja. Vecmāmiņa mierīgi dzīvoja, un es tā paralēli.

Pārējā bērnības daļa – paldies, nē. Bērnudārzs ar agro celšanos (man kā pūcei...), dricelēšana, "audzināšana"...
Pēc tam – līdz 18 gadiem neko laimīgu neatceros. Skola – sekmes no labā gala, bet apcēla par fizisku īpatnību (dabūja bietē pretī), "tev jāuzvedas un jādomā tā kā es gribu". Nekāda skolas laiku pirmā mīlestība arī man nebija, tas džeks, kurā biju samīlējusies, mani ignorēja, toties manī bija iemīlējies tas, kurš man riebās. Diskotēkas maz interesēja (baigā jēga stutēt sienas). "Lotoss" bija foršs laiks.

Augstskolā, ja nebūtu sesiju un eksāmenu un otrās nelaimīgās mīlestības, varētu teikt, ka fragmentāri laimīgs laiks. Kojas, brīvība, neatkarība (agri sāku paralēli strādāt, sapelnīju, ieviesu datoru, pelnīju vēl vairāk), teātri, izstādes, sarunas, tusiņi ar ģitārām un Kalniņa dziesmām. Prakses visādās interesantās vietās. Fantastiski cilvēki.

Pēc tam visādi. Labāk, sliktāk. Gribēju ģimeni, nebija ar ko. Darbs mani vienmēr ir mīlējis (un izmīlējis arī ne vienu vien reizi).
Par laimīgu var uzskatīt laiku divos ārzemju braucienos (aptuveni mēnesis un tālu). Nu, jā, tur nevienam no manis neko nevajadzēja.

Pārējais – nu vienkārši dzīvoju. Ar sīkiem laimīgiem mirklīšiem šad tad. Mācījos meklēt laimi katrā sūdiņā, jo taču pats par savu laimi esi atbildīgs blablabla. Kad apmēram piespiedu sevi skatīties pozitīvāk, dzīve izsita ķeblīti no kājapakšas kārtējo reizi.
Mazohistisko uzskatu, ka obligāti jābūt kaut kādām ciešanām, nesaprotu. Tad sanāk, ka vispirms tev izēd bļodiņu, bet pēc tam iedod karotīti ēdamā atpakaļ. Un tev jābūt par to laimīgam. A NH?

Tagad ne veselības, ne naudas. Toties pienākumu pāri galvai.
Varbūt laimīgs būs laiks pensijas gados, kad visi būs mani atstājuši mierā vienu pašu. Visi.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2024. gada 06. augusts, 11:46:19 »
Laimīgākais laiks man laikam tomēr bērnība, pirmsskolas bērnība. Pusaudža gadi pārāk dulli bija. Pēc tam atbildības laiki sākās.
Neviļus iznāk, ka man laime nozīmē bezrūpību.
Apdomāju. Bezrūpība, it kā jā. Bet par to sanāk maksāt ar nepieciešamību pakļauties tam, kas šīs rūpes uzņemas. Kas maksā, tas pasūta mūziku. Pat agrajā pirmsskolas vecumā, kad it kā to izjūt vismazāk, kāds cits nosaka, kad un ko ēst, kad ar ko spēlēties un kad gulēt iet.  Vienmēr esmu  ļoti asi izjutusi citu varu pār sevi, varbūt pat slimīgi, nezinu. Tāpēc centos max agri pelnīt savu naudu. Patstāvība, neatkarība, lemšanas tiesības pāri visam...

Atceros, kā "Smalkā stila" Hiacintes vīrs sacīja, ka viņam ir viegli - visu izlemj viņa vietā, nekas nav jālemj pašam. Varbūt kāds arī tā var labi justies. Bet man tas būtu ļaunākais murgs.
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 06. augusts, 11:53:05 no kvadra »

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #6 : 2024. gada 06. augusts, 11:55:09 »
Bībelē ir teikts, ka ceļš pie Dieva ved caur daudzām ciešanām.
Atceries stāstu par Ēdenes dārzu -  tur nebija ciešanu, pat darba tur nebija :mrgr:
Un cilvēces apziņā paradīze ir laimīgas dzīves simbols.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2024. gada 06. augusts, 12:08:09 »
man laime tomēr nozīmē kaut drusciņ pašam izlemt, kuru augli ēst un kuru ne... nevis to, kurš pats krīt mutē :)
nez, es laikam kā sangviniķis un optimists esmu laimīgs visu laiku - gan bērnībā, gan jaunībā, gan tagad... OK ir kautkādi traucēkļi visu laiku, bet labā tomēr ir vairāk.

no "pensijas laika" neko daudz neceru... bet šogad vienu lietu nolēmu "cieti" - ābeles, plūmes un ķiršus vairāk nepotēšu un nestādīšu!!  jau ar esošajiem netiekam galā. Nu, varbūt sīkajiem ierādīt to skunsti??! :D 

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2024. gada 06. augusts, 12:09:39 »
Es teiktu, ka ciešanas, vai, pareizāk sacīt, grūtības ir lai pārdomātu, salīdzinātu, izvērtātu, novērtētu. Vai mēs zinātu, kas ir balta krāsa, ja nebūtu citu? Ja sūdzies, ka šodien tev grūti, TTA piemetīs vēl kādu nepatikšanu klāt, lai tu saprastu, ka pirmīt nemaz tik slikti nebija. Kā tajā anekdotē par veci, kurš sūdzējās, ka viņam bērni trokšņo, sieva zāģē un sievasmāte burkšķ, un kam PT lika ieviest mājās kazu.  :mrgr:
Bet bezrūpīgā, bezdarbīgā paradīze - nu cik ilgi? Tak iznīktu aiz garlaicības  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2024. gada 06. augusts, 12:11:17 »

Bet bezrūpīgā, bezdarbīgā paradīze - nu cik ilgi? Tak iznīktu aiz garlaicības  :mrgr:

saderam, ka, ja būtu internets, facebuks, jūtubs, tad neiznīktu vis!! :D :D ...tur tak bezgalīgi var sēdēt...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2024. gada 06. augusts, 12:18:19 »

saderam, ka, ja būtu internets, facebuks, jūtubs, tad neiznīktu vis!! :D :D ...tur tak bezgalīgi var sēdēt...

:n+:  Nevar vis! Pat man, diezgan internetatkarīgai, piegriežas. Jau tagad, kur nu vēl, ja nakā cita, ko darīt, nebūtu  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2024. gada 06. augusts, 12:21:35 »

:n+:  Nevar vis! Pat man, diezgan internetatkarīgai, piegriežas. Jau tagad, kur nu vēl, ja nakā cita, ko darīt, nebūtu  :mrgr:

nē, nu vajag apmierināt pamatvajadzības - ēst, dzert, čurāt, kakāt, sexiņu, pagulēt... bet pārējos piramīdas līmeņus internets var aizpildīt tā tikai!! vajag tikai būt pietiekami aktīvai!! ;)

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #12 : 2024. gada 06. augusts, 12:36:42 »
Man laimīgākais laiks ir TAGAD. Nekad neesmu tik labi jutusies un dzīvojusi kā tagad 50+. Ja kā žēl, tad vienīgi tā, ka laiks skrien ātri un arvien mazāk paliek šis "labi" laiks.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2024. gada 06. augusts, 12:58:53 »
Bībelē ir teikts, ka ceļš pie Dieva ved caur daudzām ciešanām. Tur laikam taisnība. Vai ciešanas ir skaistas? Vai varētu ieraudzīt skaisto, ja nebūtu ciešanu?

Nav līdz šim nav bijis nekādu drausmīgo ciešanu.  :?:  Grūtības, protams, ir bijušas, bet tad jau nevis cieš, bet tās pārvar... Bērnība bija burvīga, skolas un studiju gadi interesanti, atbildība par bērniem sagādāja prieku, tagad kad izauguši, arī jauki, vairāk laika savām nodarbēm un vēlmēm, viss ok. Uztrauc, kā lielāko daļu, vecums ar kaitēm un nevarību, bet jēgas cepties jau nav, kā būs, tā būs...
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 06. augusts, 13:11:05 no tuk »

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #14 : 2024. gada 06. augusts, 13:22:13 »
no "pensijas laika" neko daudz neceru... bet šogad vienu lietu nolēmu "cieti" - ābeles, plūmes un ķiršus vairāk nepotēšu un nestādīšu!!  :D

nuja, citādi visa pensija paies ar mīkstu vēderu - plūmes + āboļi