Autors Tēma: vistas gaļas-kartupeļu kroketes  (Lasīts 1174 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

vistas gaļas-kartupeļu kroketes
« : 2014. gada 06. decembris, 17:14:26 »
Tikka nopirkta 1/2 kg maltā vistas gaļa, bet sanāca tā,ka mājās bija beigušās olas un nācās likt lietā izdomu, lai kotletes, cepot,  turētos kopā.
Tātad 1/2 kg vistas (vai citas!) maltās gaļas, 1 paliels sv.kartupelis, 1 neliels sīpols, maltās gaļas garšviela, sāls, pipari. Pusi kartupeļa sarīvē uz rupjās rīves skaidiņās, otru pusi kartupeļa uz smalkās rīves tādā kā putriņā, sajauc kopā ar gaļu un pārējām sastāvdaļām, labi izmīca un uzcep, cepot brīžiem uzliekot vāku, lai nedaudz pasutinās.
Sanāk zeltainā krāsā, kopā turas labāk nekā ar olu un arī brīnumainā kārtā garšīgas. Sanāk 10 vidēja lieluma kroketes.
(vrb kādam noder).

Atslēdzies Luīze

Re: vistas gaļas-kartupeļu kroketes
« Atbilde #1 : 2014. gada 06. decembris, 17:56:21 »
Es nekad nelieku olu klāt ne kotletēm, ne frikadelēm, un viss vienmēr ir turējies kopā un cepot vai vārot nav izjucis.

Atslēdzies rutta

« Atbilde #2 : 2014. gada 06. decembris, 18:09:40 »
Arī olas nelieku.
Pieberu 2 ēdamkarotes rīvmaizi.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #3 : 2014. gada 06. decembris, 19:24:07 »
Man ar rīvmaizi liekas pasausas (tāpēc pat nepanēju tajā, bet miltos), bet bez olām goda vārds, jūk laukā. :) Bet ar kartupeli kādreiz varat izmēģināt kaut vai pārmaiņas pēc- cepamās masas arī būs vairāk.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2014. gada 06. decembris, 20:47:39 »
es arī ar olām

Atslēdzies ragana

« Atbilde #5 : 2014. gada 06. decembris, 21:19:43 »
Es lieku, jo tā man patīk. Taču ir receptes, kurās neprasās, pietiek tikai KĀRTĪGI samīcīt.