Autors Tēma: Pensijas 2.līmenis  (Lasīts 4031 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies Trix

Atb: Pensijas 2.līmenis
« Atbilde #45 : 2026. gada 07. maijs, 14:38:00 »
Alkšņa mizas negraužu, jo kaut kā pietiek. Bet aģitēt par neizņemšanu gan neaģitēju.

Tas ne par Tevi. Par tām ziņām, kas man skrien garām, kur tie, kam tiešām ir diezgan, jūtami nervozi stāsta, cik slikti būs, ja tauta izņems pensiju 2. līmeni. Ātrumā atceros Līdaku, pārējos pat nemēģinu atcerēties, bet tas ir slānis, kam nudien nav pele ledusskapī pakārusies.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #46 : 2026. gada 07. maijs, 15:17:17 »
tas tāpēc, ka "viņiem" pašreiz ir labi, ēšanai pietiek, veselību polise uztur, viss čikeniekā, neko extra nevajag. Kad ieplūdīs daži ļardi, tad a)palielināsies inflācija, jo visi pirks visu, b)pieaugs īpašumu cenas, ja daļa gribēs ieguldīt, c)būs rindas pie ārstiem, jo nu visiem būs nauda, ne tikai "izredzētajiem"... karoč, vai  "viņiem" to vajag??  :alt:       

Atslēdzies daddy

« Atbilde #47 : 2026. gada 08. maijs, 08:42:41 »
Nuss... :lv:

Šobrīd ir izsludināta parakstu vākšana Parakstu vākšana - Grozījumi Valsts fondēto pensiju likumā | Centrālā vēlēšanu komisija
Norises laiks: 2026. gada 7. maija— 2027. gada 6. maijam
Iniciatīvas apraksts: Parakstu vākšana notiek par ierosinājumu noteikt fondēto pensiju shēmas dalībnieka fondētās pensijas kapitāla izmantošanas izvēles iespējas.

AKTĪVI PIEDALAMIES! 
/man vajag manus 100 tūkstošus  :evil: , nopirkšu sev un sievai TESLU  :brauc:  /

vienīgi iniciatīvā ar gadiem sasipušies:
"3. Papildināt likuma Pārejas noteikumus ar 44. un 45. punktu šādā redakcijā:
44. Šā likuma 3.2 panta redakcija attiecas uz visiem fondēto pensiju shēmas
dalībniekiem, neatkarīgi no fondētās pensijas kapitāla uzkrāšanas uzsākšanas laika.
45. Ministru kabinets izdod šā likuma 3.2 panta trešajā daļā un 3.3 panta
otrajā daļā  minētos noteikumus līdz 2026. gada 1. septembrim.

Naivie cer, ka vēl šī Saeima spēs lemt... iniciatīva ilgst līdz 2027. gada 6. maijam, tāpēc datumam vajadzēja būt 2027., vai drošāk (ja tomēr nonāk līdz referendumam) 2028.g. ...

...man jau neviens nepajautāja :sad_smiley:

« Pēdējās izmaiņas: 2026. gada 08. maijs, 09:04:03 no daddy »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #48 : 2026. gada 11. maijs, 15:37:38 »
Vakar iegāju un ar e-paraksta autorizāciju smuki parakstījos.Jau 37638. (gandrīz 1/4 daļa :(  ) 

NEJAUKT ar manaBalss iniciatīvu Nodrošināt iespēju brīvprātīgi izņemt 2. pensiju līmeņa uzkrāto kapitālu - ManaBalss.lv tur kautkādi 22K parakstījušies, bet tas ir nekas...

Īstā saite ir te Parakstu vākšana - Grozījumi Valsts fondēto pensiju likumā | Centrālā vēlēšanu komisija

..sīkie (nu tie, kam ir e-paraksts) baigi pasīvi, jo viņiem tai uzkrājumā ņikuja nav :(   es saku - izņemam, kas ir un tad krājam tālāk... būs jāpiedāvā nauda!! :D   mazdēlam (18) - eID, paraksts ir, lai balso!! :D

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #49 : 2026. gada 11. maijs, 15:47:39 »
Var jau balsot par principu - cilvēkam ir tiesības rīkoties ar savu uzkrājumu, bet par izņemšanu vēl padomāt.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #50 : 2026. gada 11. maijs, 16:05:27 »
jautājums būtībā ir KONSTITUCIONĀLS, kā Lietuvā - Tā ir mūsu nauda vai nav?? PAT ja obligātā kārtā atņemta (ok, ieturēta, nākotnei)...

JA NAV, taisam to bodīti ciet! Valdībai (ko pašu ievēlētā Saeima ieceļ) brīv rīkoties ar to pēc saviem ieskatiem - virzīt tur pāris procentus šurp turp, izņemt, lai segtu budžeta deficītu, uzdāvināt kādām nac. minoritātēm utt. Tā ir POLITIKA, kāda nu kurā gadījumā izdevīgāka.

JA IR - Atdodiet man manu naudu!! Kāpēc tagad? tāpēc, ka tā jau gana liela un pasaulē viss brūk& mainās!!Kur es tērēšu? - a kāda jums daļa?! Nauda ta mana!! Rēķinot gram-gradusi/rilo-časi alus bamslis ir izdevīgāks nekā Hennesy, socializācijas ziņā noteikti!! :) ))

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #51 : 2026. gada 11. maijs, 17:46:51 »
Saskaņā ar Satversmi , budžeta lietas nevar likt uz referendumu. Šī gan laikam nav budžeta lieta

Atslēdzies tuk

« Atbilde #52 : 2026. gada 12. maijs, 08:04:18 »
Nez' ka tur beigsies tā tiesāšanās par to 2. līmenim nosperto peļņu nesošo %, kam tās algas jēdzīgas, tur jau krietna summiņa tomēr sanāk...