Autors Tēma: Kafijas automāts.  (Lasīts 5067 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Kafijas automāts.
« : 2024. gada 12. oktobris, 15:20:20 »
Priecāšos, ja ieteiksiet, kas jāņem vērā, izvēloties kafijas automātu/aparātu.
Noteikti ne kapsulu aparāts. Lietošanai mājās, kafijas pupiņām.
4ciparu cena nav aktuāla  :blushing:

Atslēdzies tuk

Atb: Kafijas automāts.
« Atbilde #1 : 2024. gada 12. oktobris, 15:39:29 »
Es raudzītos lai ērti uzpildīt, tīrīt un man nekādi nav nepieciešamas 100+1 pagatavošanas veidu funkcijas.  :?:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #2 : 2024. gada 13. oktobris, 17:22:02 »
Ņem DeLonghi Magnifica. Vai jebkuru no šīs sērijas. Atšķirsies tikai cena un podziņu/displeja lielums un izvietojums. Droši vari ņemt arī lētāko. Man kalpo jau nezcik gadus. Daudz labāks par dārgo Saeco

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #3 : 2024. gada 13. oktobris, 18:08:38 »
Man patīk, ka manam Philipsam ir ūdens filtrs. Nav jāņemas ar atkaļķošanu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4 : 2024. gada 13. oktobris, 18:52:28 »
nafik?? Tev, ko darbā nav??
man visgaršīgākā liekas vnk malta-aplieta....ja vēl svaigas maltas pupiņas, es ģīpstu...

ok, aparātā var late, šmate, u.c. dabūt... BET man vislabākā ir in-cup :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2024. gada 13. oktobris, 20:49:10 »
Tas taču šausmīgi individuāli, atkarībā no tā, kādas kafijas Tev vajag iegūt. Pliku melnu, espreso, latte un/vai visi baltās kafijas atvasinājumi, piena tvaicēšana un kas tik vēl tur nav dabūjams, ieskaitot karstās šokolādes iztecināšanu no pulvera.

Tad pēc tā arī jāskatās.
Plus papildfīčas – kādu ūdeni liesi, vai vajag filtru (kā Pifam), cik ērti sabērt pupiņas, iztīrīt biezumus utt. Galu galā arī displeja krāsa var vai nu padarīt kafiju garšīgāku vai iznest smadzenes ilgtermiņā.
Noteikti būtiski ir tīrīšanas ērtums – vai nav jālien ar roku kaut kādā šaurajā bezizejā, kur ne redzēt, ne sataustīt, kā jau zaļas aļģes iemetušās, vai var visādas piena caurulītes izņemt un iztīrīt utt.
Apkalpošanas izmaksas ilgtermiņā – iztīrāms sietiņš vai maināmi filtri, kas savu artavu tēriņos ienesīs (te es aptuveni idejiskā līmenī domāju, kas man būtu būtiski, iespējams, ka murgoju un nekā tāda nav vispār).

Ideālajā variantā vajag apstaigāt pazīstamos, kam darbā vai mājās ir apmēram Tev vajadzīgās klases automāts un pašai pamēģināt un aprunāties par plusiem/mīnusiem.

Man tāpat kā daddy – krūzīte (pareizajā krāsā un formā), iebērums un uzlējums. Uzliet obligāti vārošu, jo "pareizais" deviņdesmitciktur grādu ūdens dod nepareizu garšu. Un viss. Es nezinu kāpēc man negaršo neviena automāta kafija, pat no it kā smalka un dārga aparāta.
Nutak katram cilvēkam savi tarakāni! Kas der vienam, tas otram ir pret spalvu!  :?:
Es visu atceros, Ričard...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2024. gada 13. oktobris, 22:58:59 »
Es arī esmu krūzē aplējēju klubā. Ar kanēli, kripsīti cukuru un pienu no rīta, melnu pēcpusdienā

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #7 : 2024. gada 14. oktobris, 06:55:14 »
Neko pretīgāku ka krūzē uzlietu kafiju nevaru iedomāties :bricks: Dzeru tikai bezizejā. Biezumi nepatīk. Pienu tur neieliesi. Visvairāk pārsteidz, ka bieži tā kafiju pasniedz arī tusiņos.
Neesmu liela kafijas gurmāne, man tas ir tikai dzēriens, ko iedzert no rītiem.
Pēc vairāku kafijas automātu bezjēdzīgas stāvēšanas virtuvē tik un tā jau vismaz 30 gadus lietojam to automātu ar filtru un krūzi, tipa ziemeļnieku variantu. Nez cik jau nomainīti pa šiem gadiem un neko ērtāku nezinu.

Vēl ir tas aparāts ar kafijas spilventiņim, bet to arī reti lietoju - tikai tad, ja vajag ļoti ātri mazu krūzīti.
Droši vien tāpēc, ka kafija man ir vienkārši dzēriens bez īpašām prasībām, tāpēc ieteikt neko nevaru, ka arī, lietojot visādus smalkus aparātus ciemos, neredzu milzīgu atšķirību garšā.
Labprāt gan dzeru ielas vai kafejnīcas vai narvesen lidzņemamo, bet tas tik tā, lai izkrāsot dzīvi un stilu  :rofl:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #8 : 2024. gada 14. oktobris, 07:20:08 »
Uzlejamās kafijas piekritēja esmu. Manā krūzē. Ar vārošu ūdeni. Bez cukura, piena. Reti kur ir pasniegta kafija manā gaumē. Ielu automātos pļeckājos ar visādām latē, kapučino, šokolādēm.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #9 : 2024. gada 14. oktobris, 07:34:11 »
Nez tā uzliešana krūzē ir tāda bijušo padvalstu fīča?  :scratch:
Saprotu to uzliešanu nospiezamajā kannā, bet vai tik krūzes nav no tiem laikiem, kad nekā nebija :scratch:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #10 : 2024. gada 14. oktobris, 08:22:36 »

Man tāpat kā daddy – krūzīte (pareizajā krāsā un formā), iebērums un uzlējums. Uzliet obligāti vārošu, jo "pareizais" deviņdesmitciktur grādu ūdens dod nepareizu garšu. Un viss. Es nezinu kāpēc man negaršo neviena automāta kafija, pat no it kā smalka un dārga aparāta.
Nutak katram cilvēkam savi tarakāni! Kas der vienam, tas otram ir pret spalvu!  :?:

piemetināšu - arī tilpumā!!! kas te mums no bērniem sadāvināja krūzes, kkādas 300-350ml, nu nafik - nevaru izdzert, ta ir kaukādi piņģeroti 120-150ml, tur par stipru sanāk... TĀS TAK IR NORMĀLA KAFIJDZĒRĀJA TIESĪBAS DZERT KAFIJU NO GARŠĪGĀS KRŪZĪTES?? :)

PS Nārai - normāla In-cup kafija nosēžas, nav tur nekādu biezumu, kā padlaiku cigoriņiem :)   vnk ražotāji, ievēroja ka 50% dzer kafiju tieši šādi!! Visādi tur nospiedēji, perkelētāji, aparāti, kapsulas, maisiņi ir papildus peļņas iespēja :)

KĀ ES Vācijā savulaik cietu... :evil: :fryingpan: :banhead:   tur smalkais aparāts ar 4 veidu kapsulām... pa 2 darba grupas dienām biju atradis ciešamu kombināciju (īstā kapsula un krūzītes izmērs... bet cik reizes nācās vilties??  :f-palm:  )  un pēc  pusgada, nākamā darba grupa - domājat es atceros īsto kombināciju?? fig, visa izpēte no gala... AI :(
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 14. oktobris, 08:28:32 no daddy »

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #11 : 2024. gada 14. oktobris, 08:25:28 »
Nez tā uzliešana krūzē ir tāda bijušo padvalstu fīča?  :scratch:
Saprotu to uzliešanu nospiezamajā kannā, bet vai tik krūzes nav no tiem laikiem, kad nekā nebija :scratch:

Nāra, svarīga ir garša. MAN. Līdz ar to izvēlos to veidu, kas mani apmierina. Pat nospiežot nav tas. Kāpēc, nesaprotu.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #12 : 2024. gada 14. oktobris, 10:30:56 »
Es domāju, ja cilvēks prasa, kas jāskatās, pērkot kafijas automātu, tad viņš jau ir izlēmis, ka tādu viņam vajag un nav ko te mēģināt atrunāt ar aplejamām krūzītēm.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #13 : 2024. gada 14. oktobris, 11:45:50 »
Vrb no iepriekš apspriestas tēmas vēl var kko izmantot

https://www.sarunuforums.lv/index.php?topic=8872.msg171484;topicseen#msg171484

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #14 : 2024. gada 14. oktobris, 13:38:41 »
Par to, bez kā var iztikt (varbūt):
Man kafijas automāts ir gan ar pupiņu maļamo opciju, gan  ar malto kafiju.
Maltās kafijas opciju 5,5 gadu laikā esmu lietojusi tieši 0 reizes.