Autors Tēma: Maksājumu karte tugriku zemē  (Lasīts 2803 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Maksājumu karte tugriku zemē
« : 2024. gada 01. novembris, 15:21:00 »
Riskēju pat neprast noformulēt jautājumu un problēmu  :mrgr:

Paredzēts būt valstī ārpus Eiropas un ES, kur sava nauda, pieņemsim, tugriki.
Man pie dvēseles debetkarte. Kas man tagad svarīgi?

Attiecīgajā valstī vnk lietot karti un neklapēt ar ausi, kamēr..... :bricks: ?
Samainīt eiro pret tugrikiem un visur maksāt skaidrā naudā (šķiet, ne īsti reāli  :scratch: )
Samainīt eiro pret visvareno dolāru?

Iet uz banku un noskaidrot, kādas ir komisijas maksas, konvertējot maksājumus uz tugrikiem, jo tādas taču gan jau ir, ne?  Ko vēl svarīgi būtu pajautāt bankā? Taisīt kredītkarti, bet kādēļ?

Domāt par kkādu paralēlo karti, a la izdevīgāku? Dzirdēts par Revolut priekšrocībām, bet man tāpat tumša bilde, tomēr par Revolut labprāt dzirdētu ko vairāk - kādēļ to tā slavē?

Atslēdzies lumbergs

Atb: Maksājumu karte tugriku zemē
« Atbilde #1 : 2024. gada 01. novembris, 15:25:15 »
Par Revolut, šķiet, tepat bija diskusija, bet principā Tev jāgriežas savā bankā un jānoskaidro, ko viņi saka par konkrētajiem tugrikiem. Es nedzīvoju ES , bet brīvi rīkojos ar parasto debetkarti visā ES. Tur atkarājas no konkrētās bankas.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2024. gada 01. novembris, 15:29:03 »
Nu, es kā oldskūls paļautos uz skaidru naudu, apgādājoties ar skaidriem eur vai dolāriem, kas nu attiecīgajā valstī populārāki, un mainītu pēc vajadzības uz tugrikiem. Neriskētu bāzt savu karti kaut kādos neEiropas bankomātos, ka nenorij. Vēl jau gadās, ka Eiropas banka var vienkārši nobloķēt tavu karti, jo tai liksies aizdomīgs pirkums kādā tugriku valstī. (Tā mana paziņa ar UK karti Latvijā palika bez naudas, jo banka vienkārši nobloķēja karti. A lai atbloķētu, jāierodas personīgi...)

[Protams, tāda stratēģija der nelielam tūrisma braucienam. Ja paredzēts dzīvot ilgi, jādomā ilglaicīgi ērtāks risinājums.
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 01. novembris, 15:34:06 no kvadra »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #3 : 2024. gada 01. novembris, 15:29:08 »
Neatradu šeit izsmeļošu infu par Revolut  :?:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2024. gada 01. novembris, 15:30:59 »
Ok, skaidrībai atklāšu, ka došos uz AAE, tur ir dirhami

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #5 : 2024. gada 01. novembris, 15:33:20 »
Skaidrībai aizčībo vai sazvanies ar savu banku  :) ! Varbūt nekas nav jādara.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2024. gada 01. novembris, 15:37:37 »
Skaidrībai aizčībo vai sazvanies ar savu banku  :) ! Varbūt nekas nav jādara.
Domā, baigi var paļauties uz kādas bankas meitenītes kompetenci, kura tur "uz telefona" sēdēs? Es nepaļautos. Sasolīs, ka viss būs kārtībā, a realitātē paliksi bez naudas. Vismaz uz vienu vienīgo karti nevar paļauties.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2024. gada 01. novembris, 16:02:41 »
AAE, manuprāt, ir normāla valsts. Savai bankai var pazvanīt, pajautāt, ko viņi saka - vai tava karte (VISA/MC) tur strādās, kāds būs konvertācijas uzcenojums u.c.  (lūdz lai savieno ar puisīti - tie po žizņi gudrāki ) :)

Slēgties pie Revolut - kamoon, ja līdz šim nav bijusi vajadzība, es neielaistos, tāpat ārzemēs stresa pietiek...

Skaidrinieks (eur) ir Ok, bet 2 lietas - jāzin no cik lielas summas jādeklarē, lai muita neatņem, jāsaprot konvertācijas uzcenojumi, apmaiņas pieejamība  u.c.     

rezerves variantam vienmēr jābūt!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2024. gada 01. novembris, 17:16:23 »
Par konvertāciju jau jāmaksā tiklab skaidrā, kā bezskaidrā naudā, vai tad ne?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2024. gada 01. novembris, 17:26:45 »
Par konvertāciju jau jāmaksā tiklab skaidrā, kā bezskaidrā naudā, vai tad ne?

Visādi gadās :)  karšu darījumiem parasti ir uzcenojums 2-4% + valūtas konvertācija pēc aizdomīga kursa...  mainot skaidro, kurss rakstīts "uz būdiņas", bet var gadīties, ka paņem 5-10-20 eur par pakalpojumu. Var gadīties, ka nepaņem neko, var būt kāds %. Katrā valstī savādāk, jāpēta! 

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2024. gada 01. novembris, 19:49:42 »
Es tagad sklerotiski murgošu, bet kaut kad, kad vēl kaut kur braucu, bija valstis, kur saprata tikai VISA, bet neņēma MasterCard, to mēs norakstījām uz to, ka konkrētais MasterCards bija debetkarte (ja nejaucu), bet bija valstis, kur ņēma pretī MasterCard, bet nesaprata VISA, lai cik tas neliktos dīvaini, jo VISA tak starptautiska ūtētē. Tieši kas un kur, es, protams, neatceros nekādi.

Gan jau to var noskaidrot, kas patīk AAE, iespējams, ka VISA iet rūkdama, ja vien tai apakšā nav kaut kādas dīvainības ar kontu.
Skaidru naudu es ņemtu gan, cik legāli var. Palikt ar plastmasu rokā nekurienes vidū nav jauka perspektīva.
Jautājums kādās mērvienībās, varbūt mainīt Rīgā eiro uz dirhamiem ir dārgāk nekā Rīgā uz dolāriem un AAE dolārus uz dirhamiem – ja vien viņiem nepatīk zaļi prezidenti, kā daudzās valstīs.

Par Revolut man nav info.

Daddy labi uzrakstīja.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2024. gada 01. novembris, 20:31:25 »
Rīgā pirkt kaut kādas eksotiskas, maz pieprasītas, valūtas ir ļoti neizdevīgi, un vēl jāatrod, kur tās vispār ir. Noteikti labāk ņemt līdzi $ vai eur, kas nu kurā valstī populārāks, un iemainīt vietējos tugrikus tur.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #12 : 2024. gada 02. novembris, 22:57:15 »
In general tugrikus mainīt skaudrā naudā ir lētāk , apstaigājot vairākus kantorus utt, kartes komisija un kurss būs neizdevīgāk, BET
1. jārēķina cik tugrikus mainīt un tā lai nepaliek pāri kas jāmaina atpakaļ
2. tas itmaksājas tikai pie lielām summām.

Vispārējam obivaķeļam pietiek ar karti un nelielu kešu prieks atejas

Atslēdzies daddy

« Atbilde #13 : 2024. gada 03. novembris, 08:49:17 »
In general tugrikus mainīt skaudrā naudā ir lētāk , apstaigājot vairākus kantorus utt, kartes komisija un kurss būs neizdevīgāk, BET
1. jārēķina cik tugrikus mainīt un tā lai nepaliek pāri kas jāmaina atpakaļ
2. tas itmaksājas tikai pie lielām summām.

Vispārējam obivaķeļam pietiek ar karti un nelielu kešu prieks atejas

pasaki - CIK reizes tugrikus esi mainījis atpakaļ, un cik reizes iztērējis visādos kurbāžņos  :mrgr: :smej:
jau teicu - pamatā karte + neliels keša buferis

reiz, senos laikos atpakaļ bija keiss, kad man komandējuma naudā iedeva 1000 NL guldeņus + sīceni (nu nekāds kosmoss nevarēja būt 200-300 latu robežās) tak to banknoti neviens negribēja ņemt - ne taxī, ne krogā... noņēmos līks, beigās atvedu mājās :(

Atslēdzies Minne

« Atbilde #14 : 2024. gada 25. novembris, 13:01:24 »
Rezumē 1.

Uztaisīju bankā kredītkarti. Uz gadu par brīvu. Par svešvalūtu komisija būšot 1,5 %. Klāt vēl visādas labas fīčas  :?: un, galvenais, ceļojumu apdrošināšana, kas man tā bezmaksas gada laikā būs izdevīgi, jo vasarā plānojas lielāks/tālāks ceļojums.
Līdzi vēl paņemšu € skaidrā naudā un tad uz vietas skatīšos par tā maiņām uz dirhamiem.

Paldies par idejām un viedokļiem!  :hi: