Autors Tēma: Ja Tev vēl nav savas peonijas ...  (Lasīts 8333 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Atb: Ja Tev vēl nav savas peonijas ...
« Atbilde #15 : 2024. gada 13. novembris, 12:16:45 »
Man pilns dārzs ar pujenēm. Nelaime tamī, ka nevienai nosaukumu nezinu. Un vispār, kā jūs, ellē gaisā, tās šķirnes atšķirat?
Es varētu kadas 5-10 atšķirt pēc krāsas, tās, kuras šerpi atšķiras. Bet te taču simtiem!

Diletanta skaudīgs brēciens.
Visus sakost!

Atslēdzies sofačka

« Atbilde #16 : 2024. gada 13. novembris, 12:57:36 »
ak nu tas tak kā ar bērniem :D mēs viņas dievinām :D man ir datorā vesels fails ar nosaukumiem, vietām utt. es zinu, es mīlu :D  :go_go:

Atslēdzies NuclearBaby

« Atbilde #17 : 2024. gada 13. novembris, 13:08:43 »
Man pilns dārzs ar pujenēm. Nelaime tamī, ka nevienai nosaukumu nezinu. Un vispār, kā jūs, ellē gaisā, tās šķirnes atšķirat?
Es varētu kadas 5-10 atšķirt pēc krāsas, tās, kuras šerpi atšķiras. Bet te taču simtiem!

Diletanta skaudīgs brēciens.
Ir daudz šķirnes, kas ir gandrīz identiskas. Es arī nemācētu visas atšķirt. Ja neesi kolekcionārs, un ja nav plānu vēlāk saknes dalīt un pārdot, tad nav arī nepieciešams iespringt. Padomā, kur dārzā kādā tonī, kāda auguma, ar kādu ziedēšanas laiku un zieda formu peoniju vēlies, un tad jau vairs izvēle nebūs tik liela. Turklāt piedāvājumā liela daļa ir Šoltena sējeņi, kas ir pagaidām vēl par kosmiskām cenām (vismaz priekš manis, naftas magnāti varbūt domā citādāk). Ja dārzā nav nekā no koraļļiem, tiem var pievērst uzmanību (iegūglēt Coral Charm vai Coral Sunset), jo stipri atšķiras no tipiskajām 'pujenēm', bet nav dārgi.

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #18 : 2024. gada 13. novembris, 19:39:12 »
... Un vispār, kā jūs, ellē gaisā, tās šķirnes atšķirat?

Neliels piemērs - ir divas ļoti līdzīgas peonijas 'Salmon Dream' un 'Salmon Chiffon'.
Daudzi peoniju audzētāji tās jauc, par peoniju pārpircējiem un tirgotājiem vispār nav ko runāt - viņiem vienalga ...  :ou:
Uzreiz pamanāmā atšķirība - drīksnas galiņa krāsa - SD bāli rozīga, SCh - sarkana (salīdzināšanai pievienoju senus telefonfoto)

Manuprāt, arī šajā video nav SCh kā par šķirni stāsta kolekcionāre, bet ir SD ...  :thinking:

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #19 : 2024. gada 13. novembris, 22:10:46 »
'Nosegay'
(pielikumā krūma foto no Warmerdama peoniju audzētavas)

Atslēdzies Daiquiri

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #21 : 2024. gada 14. novembris, 14:19:10 »
'Joker'

P.S.
Iemācījos, kā YouTube "Shorts" iepostēt SF  :in-love:

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #22 : 2024. gada 14. novembris, 19:06:23 »
'Henry Bockstoce'
(Peonija, kurai klients uzvalkā ar šlipsi atbraucas pakaļ oktobra pēdējā sestdienā. Prožektora gaismā mēs kopīgi izrakām četrgadīgu krūmu, sadalījām 5 daļās, un viņš svētlaimē aizbrauca turpināt svinēt sievasmātes 50 gadu jubileju. Vasarā sievasmāte bija pie mums skatīties peonijas, jubilejā piegalda viesiem rādījuši bildes, viena ar 'Henry Bockstoce' esot izsaukusi ovācijas, nu un znots, būdams "fikss puika", uzreiz sēdās auto un brauca savus 40 km pie mums, lai sagādātu sievasmātei pārsteigumu  :brauc: . Labi, ka bija nobildējis ekrānu ar sievasmāti un peoniju, citādi nezinātu ko rakt. 'Henry Bockstoce' var atpazīt uzreiz, sajaukt nav iespējams - nav man dārzā otras tik varenas sarkanās peonijas )

Atslēdzies Trix

« Atbilde #23 : 2024. gada 14. novembris, 22:11:31 »
Jokers izskatās feins! Man ir pēc izskata kaut kas ļoooti attāli līdzīgs – rozā, ļoti kupli un pilni ziedi, un smaržo kā trakas pa visu dārzu. Šķirni nezinu, kad vasarā ziedēs, ielikšu te kaut kur bildes, varbūt uzzināšu. Manējām gan gadi vismaz 20 (no iepriekšējiem īpašniekiem, izmedītas no nezālēm un pārceļojušas pāris reizes pa dārzu, labāko vietu meklējot).

Bet jums te vispār ir fantastisks skaistums.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #24 : 2024. gada 15. novembris, 19:15:47 »
... Jokers izskatās feins! Man ir pēc izskata kaut kas ļoooti attāli līdzīgs – rozā ...
Jokers ir viena no nedaudzajām peoniju šķirnēm, kam ziedlapas pamazām izbalo nevis no ziedlapas ārājās malas uz vidu, bet otrādi - no iekšpuses uz āru
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 16. novembris, 09:42:05 no Daiquiri »

Atslēdzies sofačka

« Atbilde #26 : 2024. gada 16. novembris, 11:51:29 »
henrijs ir arī mana mīla. vnk dievinu to peoniju :in-love:

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #27 : 2024. gada 17. novembris, 23:38:32 »
'Paul Bunyan'
(Linsa meistardarbs!. Paul Bunyan ir milzis mežstrādnieks amerikāņu un kanādiešu folklorā, no tā arī šķirnes nosaukums)

Atslēdzies NuclearBaby

« Atbilde #29 : 2024. gada 18. novembris, 16:24:01 »
Jums kādai gadījumā Norma Volz bildes no sava dārza nav? Ideāli, ja iegādāta iepriekšējos gados PSH.  Voršilovas vienā video redzēju, un tur ir tik smuka...  :in-love:   Savukārt APS lapā tajā foto ir pilnīgi citādāka. Pēc PSH foto nevar īsti saprast, kurš variants tas ir.