Autors Tēma: Ja Tev vēl nav savas peonijas ...  (Lasīts 8357 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Daiquiri

Atb: Ja Tev vēl nav savas peonijas ...
« Atbilde #45 : 2025. gada 04. janvāris, 20:46:27 »
Domāju, ka daudzas peoniju kolekcionāres ir lasījušas vai dzirdējušas par Nīderlandes peoniju vairumtirgotāju R2 Flowers BV.
Ikviens var iepazīties ar piedāvājumu - minimālais pasūtījums - viena pilna kaste katrai šķirnei, minimālā summa € 500.

R2 ir izveidojuši publiski apskatāmu peoniju dārzu. Jau vairākus gadus dārzā ziedošo peoniju foto tiek publicēts Google foto albumā. Neesmu skaitījusi, cik foto šobrīd ir albumā, bet domāju, ka katrs tur varētu atrast sev kādu jaunu iekārojamu šķirni.

Lielākais pluss - uzklikšķinot uz "i" burtiņa (informācija), atveras info lodziņš ar šķirnes nosaukumu, fotografēšanas datumu u.c. Personīgi man ne mazāk svarīgs ir fakts, ka foto nav koriģēts ar dažādām foto apstrādes programmām.

Pielikumā - dažas bildes ieskatam.

saite uz Peony Showgarden Holand foto albumu

Atslēdzies NuclearBaby

« Atbilde #46 : 2025. gada 04. janvāris, 21:05:50 »
Paldies! Bilžu galerija tiešām ir ļoti noderīga (it īpaši, lai garajos ziemas vakaros tur pasērfotu bez īpaša riska kaut ko nopirkt, jo vairumtirdzniecība tomēr). Vienīgi tā King'  Day bilde man tur liekas aizdomīga, viņai ir jāizskatās kā Coral Sunset, tikai ziedi jau atplaukstot ir gaiši oranžā tonī nevis koraļļsarkanā. Redzējo to bildi pie King's Day piedāvājuma floksiaed.ee katalogā, bet manuprāt nav tomēr riktīgi... ir kāda redzējusi King's Day dzīvē? Ziņkārības pēc interesē.

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #47 : 2025. gada 04. janvāris, 21:58:04 »
... Redzējo to bildi pie King's Day piedāvājuma floksiaed.ee katalogā, bet manuprāt nav tomēr riktīgi ...
Kad skatījos pirmoreiz, pēc pāris pirmajām bildēm datorā citā logā bija jātver APS šķirņu reģistru - bija daudz nosaukumu, kurus redzēju pirmo reizi (vēlāk sapratu, tie bija https://futurepeonies.com jaunie sējeņi). Pēc mirkļa ievēroju, ka pāris bildēm pievienoti, manuprāt, kļūdaini nosaukumi (paraugs pielikumā), atkal meklēju APS reģistrā ...

Bet kopumā kā info avots ļoti OK, varbūt pat kādreiz sadūšošos un aizbraukšu aptaustīt, vajdzētu būt interesantāk ne kā braukt uz Saaremaa ...

Par 'King's Day' - iespējams, vecākiem peoniju stādiem (tā ir daudzām puspildītām peoniju šķirnēm) atsevišķi ziedi paliek pildītāki. Vēl daudz kas atkarīgs no zieda fotografēšanas rakursa, un arī laika, kad ziedu fotografē - cik daudz atvēries. Man kolekcijā nav šīs peonijas, cerēsim, ka kāds padalīsies ar foto un info.

Par foto Marikas Vartlas katalogā https://floksiaed.ee/pood/pojengid/kings-day-detail - manuprāt, tas būtu ļoti korekti, ja peoniju kolekcionāri un audzētāji savos katalogos izmantotu tikai bildes no sava dārza, ja bildes nav - atstājam tukšu vietu. Tā rīkojas Joshua un Ruud, arī mūsu https://www.stadijums.lv un https://alexflowers.lv
To pašu es gribētu teikt par FB koppasūtījumu organizatoriem - ja jūs piedāvājat kādas firmas preci, kāpēc jāizmanto citas firmas reklāma vai safotošopētas bildes no interneta??? Bet tā ir cita ļoti sāpīga tēma - arī par tomātu sēklām u.c.
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 05. janvāris, 13:46:00 no Daiquiri »

Atslēdzies NuclearBaby

« Atbilde #48 : 2025. gada 05. janvāris, 15:37:07 »
Jā, no Marikas Vartlas es arī būtu gaidījusi, ka pieliek ja  ne savu, tad vismaz pareizo bildi. Pie vairuma šķirņu viņai ir vai nu savas, Suleva Savisāra vai citu kolekcionāru (ar atsauci) bildes. Par FB koppasūtījumu organizatoriem, manuprāt ir ok, ja viņi ieliek bildi no sava piegādātāja kataloga ar atsauci. Cita lieta, ka Greenworks katalogā dažu šķirņu bildes ir tik ļoti apstrādātas, ka jau robežojas ar zīmējumu.

Skatos, ka nupat krievi ir arī izveidojuši līdzīgi kā ir rosebook.ru, arī peonybook.ru lapu. Bet pagaidām diemžēl tur nav lieltotāju fotogrāfiju un atsauksmju (iespējams lielā peresortu īpatsvara dēļ tas nav iespējams, jo ātri vien novestu pie haosa). Rožu lapā tieši lietotāju fotogrāfijas man šķiet visvērtīgākās. Peoniju bildes izskatās, ka ir salasītas internetā diemžēl, bet ir diezgan daudz informācijas par šķirnēm.

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #49 : 2025. gada 05. janvāris, 16:27:26 »
... Par FB koppasūtījumu organizatoriem, manuprāt ir ok, ja viņi ieliek bildi no sava piegādātāja kataloga ar atsauci ...
Atvainojos, ja neprecīzi formulēju domu par FB koppasūtījumiem - katrs preces piegādātājs (vairumtirgotājs) nodrošina izplatītāju-tālākpārdotāju ar savas produkcijas aprakstu, foto u.c. informatīviem materiāliem.
Ja pie vienas šķirnes FB koppasūtījumā no kāda vairumtirgotāja es ieraugu vairākus foto ar Warmerdam , Swensongardens un pazīstamāko Ukrainas peoniju kolekcionāru logo, tas manuprāt, ir tas pats, kas RIMI veikalā dalīt MAXIMA un LIDL bukletus ar flomasteri izlabotām cenām ...
Es nezinu, vai to drīkst saukt par maldināšanu, bet, manuprāt, tas nav OK.

Tie, kas audzē t.s. "kolekcionāru" tomātu šķirnes, ir histērijā par haosu, kas notiek FB - ne vien šķirnēm tiek izdomāti jauni nosaukumi, bet arī ar vienu nosaukumu tiek izplatītas dažādas šķirnes ...

Atslēdzies zmarina

« Atbilde #50 : 2025. gada 05. janvāris, 18:01:45 »
Paldies! Bilžu galerija tiešām ir ļoti noderīga (it īpaši, lai garajos ziemas vakaros tur pasērfotu bez īpaša riska kaut ko nopirkt, jo vairumtirdzniecība tomēr). Vienīgi tā King'  Day bilde man tur liekas aizdomīga, viņai ir jāizskatās kā Coral Sunset, tikai ziedi jau atplaukstot ir gaiši oranžā tonī nevis koraļļsarkanā. Redzējo to bildi pie King's Day piedāvājuma floksiaed.ee katalogā, bet manuprāt nav tomēr riktīgi... ir kāda redzējusi King's Day dzīvē? Ziņkārības pēc interesē.
  Mana King s Day

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #51 : 2025. gada 09. februāris, 20:37:00 »
Joshua šodien katalogam pievienoja vairākas "izpirktās" šķirnes: Lemon Chiffon, Little Darlin, Mackinac Grand, Mary E. Nicholls, Nosegay, Shirley Temple
Cenas uzrunā, īpaši 20+
  :smile: , piemēram, 'Nosegay' - tikai 5

« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 10. februāris, 12:24:12 no Daiquiri »

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #52 : 2025. gada 24. marts, 12:01:29 »
Mielis savā mājaslapā pievienojis vairākas jaunas peonijas https://www.paeoniamiely.com/produkt-kategorie/staudenpfingstrosen/zuechtungen-miely/
Cenulapa pagaidām nav atjaunota

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #53 : 2025. gada 27. marts, 10:12:05 »
Jaunais 2025.gada Miely katalogs ir klāt!  :b:
(skatīt pielikumu)

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #54 : 2025. gada 02. aprīlis, 08:35:20 »
Gießlers raksta, ka jaunais 2025.gada peoniju katalogs tiks atvērts aprīlī, šorīt dažām peonijām pievienotas cenas  :b:
Vairākām cena ievērojami augusi, piemēram, 'Aron' un 'Big Jhonny'

« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 03. aprīlis, 07:59:18 no Daiquiri »

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #55 : 2025. gada 24. aprīlis, 15:35:20 »
PPP pievienots jaunais Steffen Schulze 2025.gada katalogs (tiks atvērts tuvākajās dienās)
www.pfingstrosengaertnerei.de

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #56 : 2025. gada 30. aprīlis, 08:44:30 »
saņēmu vēstuli no Steffen Schulze - internetveikals vēl nav atvērts, bet vairākas peoniju šķirnes jau rezervētas un nebūs pieejamas

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #57 : 2025. gada 03. jūnijs, 15:19:49 »
Personīgi es šoziem, kad Joshua atvēra 2025.gada katalogu, neticēju, ka jūnija pirmajās dienās praktiski visas piedāvātās peonijas būs izpārdotas (šogad katalogā tika piedāvātas 189 šķirnes)...
https://www.peonyshop.com/peony-assortment/availability/available-for-sale/

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #58 : 2025. gada 23. augusts, 18:45:45 »
Laiks mosties  :go_go:  - Joshua sāk papildināt peoniju 2025.gada rudens katalogu!
Var redzēt atlikušo sakņu skaitu

Atslēdzies Traips

« Atbilde #59 : 2025. gada 08. septembris, 09:01:28 »
Man aizdomas, ka viņš ar lāpstu rok, nu ļooooti lēnām viss notiek.