Autors Tēma: istabas augu  (Lasīts 1652 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

istabas augu
« : 2024. gada 13. novembris, 13:02:27 »
FB uztrāpiju uz jautājumu -cik jums ir istabas augu? Atbildes svārstījās no 50 līdz 200 un vairāk. :fp:

Man pašlaik ir 4, 3 uz palodzes, viena palmveidīgā liela, podā uz grīdas. Vēl viena ir laukā, un cīnos ar kārdinājumu tur to "aizmirst". nepatīk man tas augs.

Ja ir iespēja izkārtot kādu skaistu, saskanīgu telpu vai tās stūri, tad vēl saprotu, ka var būt daudz. Bet plaukti ar puķpodiem, kā tur varēja redzēt ieliktajos foto...

Atslēdzies Spārka

Atb: istabas augu
« Atbilde #1 : 2024. gada 13. novembris, 13:17:05 »
2 telpaugi, abi dāvināti. Vairāk nav vietas, jo palodzes jārezervē kaķiem :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2024. gada 13. novembris, 13:52:06 »
Kādi 15 būs. Vairāk vietas nav. Gaismas arī trūkst. Bijusi man tāda stiklota pusapaļa niša kā kaimiņu dzīvoklim, varētu smuki iekārtot, bet tā, pa palodzēm.. Pieteicu kolēģēm, lai man puķes vairāk nedāvina, nav kur likt.  :sad_smiley:

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2024. gada 13. novembris, 14:38:55 »
Tās, kas man ne visai patīk, ir hlorofits un efeja. Abas dāvinātas. Patīk Spatifila un kalateja. Dracēnai ir kādi 25 gadi.
Ā, un vēl Ziemassvētku kaktuss vienā stūrītī, kur tam tīri labi patīk, tas kārtējo reizi pavairots no 100gadīgā mātes auga

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2024. gada 13. novembris, 15:44:01 »
Kādi 10-12, no tiem 2-3 uz jautājuma zīmes, jo “jebkurā laikā pametami, ja neaugs, kā nākas”.

Man nepatīk, ja man dāvina podu puķes neapvaicājoties, tad nu sanāk, ka daļa nonīkst vrb aiz manas iekšējās nepatikas pret tiem, bet daļa nonāk augšminētajā pametamo kategorijā - ja nīkuļosi, pametīšu”. Bet vispār man grūti izmest dzīvību

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2024. gada 13. novembris, 16:26:25 »
ar aizmiegtām acīm esmu nesusi uz kompostkaudzi, kā tiešām kaut ko dzīvu

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2024. gada 13. novembris, 16:53:49 »
Kādreiz visas palodzes bija aizkrautas ar puķpodiem, bija vismaz 40 dažādi. Kaimiņiene pirka kā traka un dalījās ar mani. Viņas augus regulāri apēda suns, manējie auga griezdamies. :)
Šobrīd ir kādi 20 puķpodi, daļa no tiem ienesti iekšā pārziemošanai - dažādu krāsu pelargonijas un skaistnātre. No istabas augiem -  līdakastes, aspidistra, naudaskoks, sanpaulija, pāris sukulenti, ešinante, klīvija, ehmeja, antūrija. Augus regulāri atjaunoju un izretinu, nepatīk lieli un pilni podi.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #7 : 2024. gada 13. novembris, 17:42:08 »
Nu vot, man arī ir problēma ar dzīvo izmešanu. Naudas koks izaudzis milzīgs, pašam jau zari liecas un bērni taisās apsakņoties. Patiesībā vajadzētu ataudzēt par jaunu, bet kā lai to lielo veco izmet...  :(   Un vēl tāda māņticīga juška, ka tādējādi nauda no manis novērsīsies, jo tiešām man sāka labāk iet no tā laika, kad šito naudaskoku uzdāvināja, toreiz pavisam maziņu vēl...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2024. gada 13. novembris, 17:59:03 »
7.
Viens kaut kāds īriss, kas regulāri nomet lapas, ataug, kādreiz ziedēja, bet kaut kā apslincis. Šogad gandrīz uzziedēja, bet apkalta.

Viens milzīgs naudaskoks, kas vispār izskatās pēc grīdas birstes, nu, pēc tā mopa, jo saaudzis visos virzienos, nokāries, ataudzis, jaunās saknes karājas utt utjpr. Tāpat kā Kvadrai – vajadzētu izmest kompostā un ataudzēt jaunuli, bet kaut kā rokas neceļas.

Viens kaut kāds sukulents, kas ir bērnam dāvināts. Tas regulāri krīt no palodzes, tiek ievērts logā, dabū ar spilvenu un tiek aplauzts. Aplauzeņi vāzē sakņojas, bet, ticamākais, šiem Ļeņina liktenis – diez vai ieraudzīs zemi.

Četras orhidejas, oi pardon, falenopši. Tās aug un zied kā dullas, neskatoties uz pofigistisko attieksmi pret viņām (tāpat gan kā pret pārējo :D). Tās vīrs sadāvināja pirms gadiem 10, tā nu aug. Uz palodzes nav vairs vietas, tāpēc dāvināšana tika apsīcināta, ceturtā ir bērnam jubilejā dāvināta, arī aug tikpat ražīgi.

Vēl man ir istabas tomāti un sīpoli priekš lokiem.

Un mākslīgā tradeskancija tualetē. :D

50 istabas augus? O, nē, man māja ir paredzēta cilvēkiem, augi ir otršķirīgi. 50 ir tikai tad, kad tomātu un gurķu stādi ir sadīguši. :D
Es visu atceros, Ričard...

« Atbilde #9 : 2024. gada 13. novembris, 19:51:25 »
Nav neviena - agrāk dāvinātos pārsvarā vai nu nomērdēju ar sausumu, vai pārlēju un attiecīgi sapuvināju. Nu nav man zaļo īkšķīšu. Kaut kādas "istabas vizbulītes" pāris podi vēl turējās, bet iepriekšējais kaķis beigās piebeidza arī tās. Tagad man ir mākslīgo rožu stāds uz balkona. Citreiz tā gribētos kādas dzīvās puķes, bet zinu, ka daudzas ir kaķiem kaitīgas, un pat nekaitīgās jaunkundze apzelēs un izvems, apgāzīs, izlies... Nu nē, paldies!
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!