Autors Tēma: Par starošanu Rīgā  (Lasīts 2359 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Par starošanu Rīgā
« : 2024. gada 18. novembris, 10:56:04 »
Nolēmām, ka jāaizbrauc, vismaz kaut kas par svētku tēmu. Vakar laiks labs (t.i., Rīgā nelīst), braucam.
Jau uz šosejas izskatījās, ka ideja nav laba, pasmējāmies, ka mēs rīdziniekiem atriebsimies par Zelta rudeni pie mums.

Pozitīvi, ka šogad visi objekti puslīdz vienā līnijā, var iziet vienā garā pastaigā un visu apskatīties. Tikai tas der tiem, kas var tālu staigāt, man vīrs ir gājējs tikai īsos pārskrējienos, citādi pēc gājiena ir uz kruķiem. Tātad pamēģināsim iebraukt Jēkaba kazarmās, iziesim pa Vecrīgu, atnāksim atpakaļ un pārbrauksim pāri Daugavai uz Uzvaras parku.

Ha. Ļaužu pūļi ir kosmiski. Ar puikām izkāpām pie Brīvības pieminekļa, vīrs apbrauca apli līdz kazarmām. Paskatījāmies apkārt, uzkāpām Bastejkalnā, sākām iet uz Vecrīgu. Piezvanīja vīrs – iebraukt nekur nevar, mainām plānus, nāciet cauri Vecrīgai, es pie akmens tilta kaut kur būšu, ja tik tālu tikšu.
Kaļķu ielas sākums tāds, ka cauri iziet nevar, apmēram kā sagaidot hokejistus. Klaustrofobija uz panikas robežas. Izspraucāmies. Tālāk mierīgāk, bet burzma ārprātīga. Doma laukumā izrāde bija laba, redzējām fragmentu (te varētu pakavēties, ja būtu mēs visi kopā). Izgājām uz krastmalu, trāpījām uz parādes ģenerālmēģinājumu un slēgtu krastmalu. Hmmm, vai to nevarēja dienā, kamēr ļaužu pūļi nemēģina šturmēt starošanu?

Mašīnu sagaidījām, līdz pārdaugavai tikām, izdevās redzēt dažus objektus un pārblīvētas ietves, kur cilvēki stāv viens pie otra un gaida, kad varēs paiet soli tālāk. Pie parka – vienkārši pūļi. Paskatījāmies uz visu, ko var redzēt pa logu un devāmies projām – pa perpendikulu, kur nekas nestaro, lai arī ar līkumu.

Lai man piedod tie, kas jau ir atvēruši muti kliedzienam, ka nav visur jālien ar mašīnu – ne visi dzīvo Rīgā, un ne visiem ir varēšana staigāt garus gabalus. Kur paliek svētā integrācija?  :sarcasm: Pat ja mēs vīru būtu iesēdinājuši invalīda ratiņos, ar tiem tur izspraukties bija nereāli. Sabiedriskā transporta pieturas – ar kaudzi. Saprotu, ka transports biežāk nebrauca. Tātad arī "atstāj mašīnu "park and ride" [ :sarcasm: ]" tā īsti nebija lietojams (nerunāsim par samaksu).

Ko redzējām, tas bija labs (vai ne tik labs, bet es šādā pasākumā priecājos par katru objektu). Piekļūšana – katastrofāla. Pieņemu, ka vajadzēja braukt pēc pusnakts, bet ne veselība ļauj, ne arī ir pārlieka vēlme puikas vazāt naktī, – vēl stunda turp, stunda atpakaļ...

Pasākums labs veseliem cilvēkiem, kas dzīvo Rīgā un kam neriebjas pūļi.

Ļoti pozitīvi, ka karte ar objektiem ir saslēgta ar GPS, un var redzēt kur tu atrodies.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Luīze

Atb: Par starošanu Rīgā
« Atbilde #1 : 2024. gada 18. novembris, 11:43:32 »
Starošana līdz 23:00, pēc pusnakts tur nekā nebūtu. :?:
Es vīram vakar tā kā piedāvāju uz gaismas objektiem palūkot, bet viņam negribējās nekur doties un man pašai arī nē. Un labi, ka tā.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #2 : 2024. gada 18. novembris, 12:17:24 »
Latvijas simtgadē gadījās braukt pāri vanšu tiltam - redzēju krastmalā tādu saspiestību, tādus pūļus, ģimenes ar maziem bērniem, ka aiz šausmām trīcēju - pa kurieni tur var evakuēties, ja tāda vajadzība  :confused:
Krastmalā un Vecrīgā, ja gaidāms liels cilvēku blīvums no tā laika nerādos.

Tikko uzzināju - neesmu vienīgā no drūzmām tramīgā:  https://jauns.lv/raksts/zinas/629736-darvas-piliens-medus-muca-parmet-haosu-un-dzivibai-bistamas-situacijas-festivala-staro-riga

« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 18. novembris, 15:38:37 no sanda »

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #3 : 2024. gada 18. novembris, 19:16:11 »
Jà, jà..Rìgà viss ir tieši tà kà Siguldà/Turaidà "zelta rudens" laikà vai vasarà Kalngale,Vecàķi. Ar auto pat nedomà braukt. Tàpat nebùs, kur nolikt.
Vilcienà neiespraukties..
Risinàjums? Katram pèc iespèjàm un spèjàm. Nebraucu ne uz zelta rudeni, ne Vecàķu pludmali.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4 : 2024. gada 20. novembris, 14:56:01 »
Loģiski, ka pūļi, loģiski ka sastrēgumi. Var jau teikt, - lai rada infrastruktūru, kas divreiz gadā spēj brīvi uzņemt 300 tūkstošus vienlaicīgi. Tāpat nesanāks. Jā, visi gribēja redzēt, jo tukšais laiks un pasākums iemīļots, pie kam nebijis 4 gadus. Ar bērniem un veciem cilvēkiem loģiski, ka visi izlīda līdz ar pirmo tumsu. Domāju, ka 22:30 Uzvarnieks būtu stipri patukšs. Ar mašīnu turp braukt man laikam neienāktu prātā par pēc murgiem pilnas negulētas nakts...
Pasākums foršs, iecere laba, bet sev par nelaimi, mums arī nebija pacietības nogaidīt vēlāku vakaru. Nu nekas, izstaigāties ar velosipēdiem pie rokas arī bija forši.

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2024. gada 20. novembris, 17:28:24 »
Apkārtējiem vēl bija papildus kaifs starojoši ar dubļainu riteni dabūt pa stilbiem :sarcasm:

Kur prāts pūlī vēl ar ričuku pie rokas līst :f-palm:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2024. gada 20. novembris, 20:02:46 »
Saklausījusies par milzu pūļiem un noparkošanās neiespējamību es tā arī neaizbraucu skatīties starošanu. Galīgi neiedvesmoja pa vēlu vakaru kājām apkārt klīst līdz/no kaut kāda sabiedriskā transporta. Un kur nu vēl pa tumsu ar velo mīties.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2024. gada 20. novembris, 21:45:52 »
Spešel infrastruktūru radīt reizei gadā, protams, nav vērts. Bet apdomāt, kur tos objektus izvietot lai tie pūļi daudzmaz sakarīgi tiek pie un no objekta, būtu vien loģiski...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2024. gada 21. novembris, 10:12:46 »
Es tā nodomāju, ka ja jau tas Uzvaras parks tika reanimēts kā cilvēku pulcēšanās un pasākumu rīkošanas vieta (ja nekļūdos), tad tomēr būtu bijis jāieplāno kur bāzt mašīnas. Cilvēki nedzīvo tikai Pārdaugavā, daži  :sarcasm:  dzīvo arī ārpus Rīgas. Nopirkt velosipēdus visai ģimenei, lai stūķētu mašīnai uz jumta, pēc tam mēģinātu nedabūt galu Rīgas ielās un beigās spraukties pūlī ar velosipēdu – apšaubāma izprieca. Sajutu tos velosipēdus cilvēku biežņā uz saviem stilbiem jau sīko pieprasītajā hokejistu sagaidīšanas pasākumā.

Bobam, kuram neienāktu prātā ar mašīnu braukt uz pasākumu – bet kā tad? Metro neuzbūvēja, trolejbuss ar kaudzi. Ar kājām – opcija visiem nav piejama. Atkal aroganto rīdzinieku atbilde – lauķiem un invalīdiem nav jālien galvaspilsētā?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2024. gada 21. novembris, 12:23:36 »
es šito paredzēju, tāpēc ar savējiem sīčiem aizbraucām sestdien. Bija OK, bet pēc 1. puslaika kafejnīcas, Uzvaras parkam neietika spēka :)  aiziesim citugad...  domas par objektiem... paklusēšu, lai kādam prieku nesabojātu... :)     

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #10 : 2024. gada 21. novembris, 13:01:09 »
mēs nometām mašīnu nomalē, tālāk aizminām. Divatā. Nevienu nenosmērēju, jo nelīdām gluži burzmas epicentrā. Jā, mašīna - bulkuvāģis, tāpēc jau salīdz divi ričuki kulbā

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #11 : 2024. gada 21. novembris, 19:59:43 »
Pēc Trix formulējuma - esmu arogantais rīdzinieks. Un bez auto. Dzīvoju Rīgā jau ntos gadus un esmu apguvusi zināmas patiesības. Rīga ir tik liela cik ir un, ja vēlos būt klāt kādos lielos vai ar nelielos pasākumos, tad zinu, ka būs neērtības. Būs pūlis un burzma un man tas riebjas. Būs pārpildīts sab.transports, it sevišķi pēc pasākuma,  un tas atkal man riebjas. Tātad ir jāpieņem lēmums: doties vai nedoties.
Ja dodos, tad neņaukstu, ka kā izrādās, arī citi mani līdzpilsoņi ir izlēmuši baudīt piedāvājumu un rezultātā "MAN" ir neērtības.
Par konkrēto pasākumu. Domāju, ka organizatori nebija domājuši, ka būs tik liels interesentu skaits. Tagad būs pieredze nākamajiem tādiem dažu dienu pasākumiem.
Pati nebiju. Skatijos TV. Un liels paldies organizatoriem un izpildītājiem. Pat pa TV bija ļoti krāšņi.
Paldies. Tik vienkārši.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2024. gada 21. novembris, 20:36:49 »
Nespēju tagad vairs īsti atcerēties, vai iepriekšējās reizes tos gaismas objektus nevarēja skatīt krietni ilgāku laiku?  :scratch:  Kādas pāris nedēļas? Iepriekš tik lielus pūļus neatceros, vienugadu vienu vakaru vienus apskatījām, citu citus... lēnā garā...  :?:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #13 : 2024. gada 23. novembris, 10:56:07 »
Nebija ilgāk, nē. Un pūļi bija lieli Vecrīgā un pie Brīv. pieminekļa, kur notika uzruna

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2024. gada 23. novembris, 13:05:37 »
Laikam būšu sajaukusi ar pasākumu Ziemassvētku egļu ceļš, tas bija ilgāk...