Autors Tēma: maģiskie rituāli  (Lasīts 3749 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

maģiskie rituāli
« : 2024. gada 21. decembris, 21:46:34 »
Ienāca prātā doma par maģiju. Par (varbūt) burvestību.
Vai esat piekopuši kaut kādus rituālus? Maģiskus. Vai sev vien saprotamus.
Te nerunāju par vudu lellīšu bakstīšanu, sāls bēršanu kaimiņienes durvju priekšā, pulverīšu  bēršanu ciema Jankas alus kausā.

Atslēdzies reno

Atb: maģiskie rituāli
« Atbilde #1 : 2024. gada 21. decembris, 21:50:43 »
Notre Dame aizdedzināju svecīti. (pirms vēl pati Notre Dame dega) Nepalīdzēja...
Bet tas laikam nav tas...

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #2 : 2024. gada 21. decembris, 21:54:37 »
Notre Dame aizdedzināju svecīti. (pirms vēl pati Notre Dame dega) Nepalīdzēja...
Bet tas laikam nav tas...

Es domāju, ka tas ir tas.

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #3 : 2024. gada 21. decembris, 21:59:36 »
Vai esat piekopuši kaut kādus rituālus? Maģiskus
Es tad vēl mācījos pamatskolā. Mēs ar māsu, kad mājās jau bija Ziemassvētku eglīte, katru nakti vienu savu vēlēšanos uzrakstījām uz papīra, sarullējām, apsējām ar sarkanu lentīti un iekārām eglītē. Jaungada naktī lapiņas sadedzinājām. Dažas vēlēšanās piepildījās, māsai biežāk ...  :P

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #4 : 2024. gada 21. decembris, 22:03:07 »
Es ļoti bieži uzlieku sev aizsardzību domās.

Ieteiktos datumos uzrakstu vēlmi/es, sadedzinu, palaižu pa vējam.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5 : 2024. gada 21. decembris, 22:18:38 »
Nezinu vai tas kāds rituāls, bet Jauno gadu sagaidām to pulkā, ar ko to arī vēlamies kopā pavadīt...  :?:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #6 : 2024. gada 21. decembris, 22:28:03 »
Atbrīvojos no netīkamu cilvēku dāvanām/lietām. Tas laikam nav rituāls. Tā ir nevēlēšanās saistīt sevi ar šo lietu/cilvēku.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #7 : 2024. gada 21. decembris, 22:37:33 »
Nezinu, kas īsti būtu par rituālu uzskatāms.... Tādas tradicionālas lietas kā svecīšu aizdegšana baznīcās vai kapos, vecā Jāņu vainaga sadedzināšana,  pūpolsvētdienas pēršanās ar pūpolzariem, ceriņu "laimīšu" meklēšana, monētas iemešana strūklakā uttt., utml. - protams, esmu darījusi. Bet neesmu apzināti neko speciāli būrusies, jo ticu, maģija pastāv un diletantismam tajā nav vietas.

Vēl esmu tēvreizi skaitījusi un centusies kaut ko lūgt....

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #8 : 2024. gada 21. decembris, 22:44:03 »
Nez, vai Vienošanās arī skaitās maģiska darbība? Piemēram, ja notiks tas un tas, tad es NEMŪŽAM vairs nedarīšu  to un to.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2024. gada 21. decembris, 23:38:07 »
Bez maģijas vienoties nevar?  :mrgr:  Vienkārši nolemt un nedarīt vai ko darīt... obligāti jāpiepin klāt kāda/nezkāda maģija?  :rofl:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #10 : 2024. gada 22. decembris, 08:36:48 »
Bez maģijas vienoties nevar?  :mrgr:  Vienkārši nolemt un nedarīt vai ko darīt... obligāti jāpiepin klāt kāda/nezkāda maģija?  :rofl:
Kuri solījumi tiek vairāk pārkāpti - tie, kurus dodam sev, vai tie, kurus citiem?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2024. gada 22. decembris, 11:56:19 »
A pričom tur maģija?  :?:  Kā var nesolīt, Repši citējot... vairāk jau laikam tiek pārkāpti citiem dotie solījumi...  :?:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #12 : 2024. gada 22. decembris, 12:02:03 »
Maģija tāpēc, ka tāda dienas pļāpas tēma.

Tā padomāju - es vairāk pārkāpju sev dotos solījumus. Jo mainās apstākļi, mainās nezināmie, mainos es pati. Neesmu diža solītaja. Vienmēr atstāju atkāpšanās ceļu. Jo viss var notikt. Un man nepatīk nepildīt citiem dotos solījumus.

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2024. gada 22. decembris, 12:20:31 »
Es pārkāpju sev dotos solījumus.Citiem neko tik vieglprātīgi nesolu.  Un -jaunībā it sevišķi-mīļo Dieviņ, ja viss būs labi, tad nekad, nekad vairs! :mrgr:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #14 : 2024. gada 22. decembris, 13:24:17 »
Vēljoprojām garām braucošo automašīnu numuros meklēju savu "laimes" skaitli (dzimšanas datums+gada pēdējie 2 skaitļi) un, ja ieraugu, tad ticu, ka viss būs labi. Ir uz sarkana papīra uzrakstīts kādām būtu jābūt manam "sapņu" vīrietim. Tādu gan neesmu vēl satikusi.. :smej:
Sev neko nesolu un arī neko neapņemos, jo zinu, ka tāda "solīšana" ātri aizmirstas. Mana dzīves pieredze liecina, ka viss notiek tā kā tam jābūt. Varu pēc kaut kā "plēsties" un nedabūt..un tad paiet laiks. Citreiz pat gadi. Un izrādās, ka jāsaka paldies Dievam, ka nedabūju..
Citu "maģiju" nepiekopju.