Autors Tēma: Paaudzes  (Lasīts 7441 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Atb: Paaudzes
« Atbilde #90 : 2025. gada 10. janvāris, 10:11:20 »
Skābputru nedzer ziemā :rofl:

skaidrs, kāpēc!!  :talking: :smej:

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #91 : 2025. gada 10. janvāris, 11:23:33 »
Man vīram arī čupa ar albumiem simtgadīgu bilžu, viņš tur skenē utt,  , es neredzu jēgu skenēšanai, bet katram savas izpriecas.
Es savas privātās (ne 100gadīgās), fotkas izšķiroju un no vairākiem albumiem palika 1.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #92 : 2025. gada 10. janvāris, 11:29:47 »
Kur radās doma, ka iepriekšējās paaudzes prāta ziņā apdalītas  :fp: , ka vajag šodienas prātu tiem, kuri vēlas tur atgriesties...  :?:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #93 : 2025. gada 10. janvāris, 11:34:07 »
Kur radās doma, ka iepriekšējās paaudzes prāta ziņā apdalītas  :fp: , ka vajag šodienas prātu tiem, kuri vēlas tur atgriesties...  :?:
Patiesībā otrādi - nav mums vairs elementāru izdzīvošanas iemaņu, jo visur viss gatavs.
Par prātu - viena arheoloģe - antropoloģe teica, ka tas ir muļķīgs stereotips, jau no "alu cilvēkiem" sākot. Intelektuālās spējas un praktiskās iemaņas bija labākas, nekā mēs mēdzam uzskatīt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #94 : 2025. gada 10. janvāris, 11:40:33 »
Tur jau tas āķis. Kad tīņa gados vasarās strādāju arheoloģiskajos izrakumos, vienā 16.gs kapulaukā tika konstatēts, ka ir veiktas pat galvaskausa trepanācijas operācijas.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #95 : 2025. gada 10. janvāris, 11:44:41 »
Tāpēc jau saku, ka būtu pakaļā ar savu prātu.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #96 : 2025. gada 10. janvāris, 11:50:57 »
Tāpēc jau saku, ka būtu pakaļā ar savu prātu.
Tas atkarīgs, kur fantastiskais laika lēciens mūs aiznestu. Pirms 100 gadiem Latvija bija tīri jauka valsts, radio jau raidīja :) Lauku darbos es droši vien nobeigtos, bet par kādu skolmeistarieni varētu būt.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #97 : 2025. gada 10. janvāris, 12:14:11 »
Pirms 100 gadiem. Šajā vecumā? Lauku darbi atkrīt. Prieka mājai par vecu. Fabrikā diez vai ņemtu. Sēņot, ogot par tizlu. Burties par švaku. Saimniekpapu savaldzināt arī par vecu. Kādi vēl varianti? 

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #98 : 2025. gada 10. janvāris, 12:16:39 »
Es neatmestu domu par kādu fabrīķa īpašnieku :) Bet nu tad - sekretāre, mašīnrakstītāja...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #99 : 2025. gada 10. janvāris, 12:23:58 »
Es neatmestu domu par kādu fabrīķa īpašnieku :) Bet nu tad - sekretāre, mašīnrakstītāja...
Tu būtu autā izbesījusies par tā laika tumsonību un aprobežotību visās jomās.. Ilgi neizvilktu, rautos atpakaļ pie savas Mēmeles vai kur tur..  :rofl:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #100 : 2025. gada 10. janvāris, 12:33:47 »

prāta ziņā, pēdējos 20 gados noteikti ir notikusi degradācija :)  kaut salīdziniet savu un savu bērnu/mazbērnu dzimtās valodas vārdu krājumu līdzīgā vecumā :) (īpaši izpaužas spēlējot scrabble) :D  šolaiku spējas un prasmes atšķiras no "tiem laikiem", loģiski... vai tās būtu noderīgas "tad", šaubos, neliela daļa varbūt...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #101 : 2025. gada 10. janvāris, 12:41:36 »
Tu būtu autā izbesījusies par tā laika tumsonību un aprobežotību visās jomās.. Ilgi neizvilktu
Tas ļoti atkarājas no spēles nosacījumiem. Ja nomet ar to kas mugurā uz ielas 100 gadus atpakaļ, tad švaki. Bet ja iemet turīgā vidē, nekā man netrūktu. Bez interneta esmu dzīvojusi dzīves labākos gadus. Veļu kalpones mazgātu un gludinātu. Gatavotu virtuvene. Es vāļātos pa zofā un lasītu grāmatas :mrgr:
UPD:
Var arī mazāk mietpilsoniski, piemēram, iepazītos ar Aspaziju, kandidētu uz Satversmes sapulci/ Saeimu, piedalītos politikā :mrgr:
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 10. janvāris, 13:43:34 no Spārka »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #102 : 2025. gada 10. janvāris, 12:44:03 »
Valodā varbūt, daļai... man grūti spriest, manējie ir lasītāji. Arī angļu valodā. Tur viņu vārdu krājums krietni atšķiras no manējā gan kad biju viņu vecumā, gan, domāju, arī tagadējā. Bet nedomāju ka dumjāki, zināšanas ir vienkārši citādas un tas ir vien normāli.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #103 : 2025. gada 10. janvāris, 12:53:59 »
Tas ļoti atkarājas no spēles nosacījumiem. Ja nomet ar to kas mugurā uz ielas 100 gadus atpakaļ, tad švaki. Bet ja iemet turīgā vidē, nekā man netrūktu. Bez interneta esmu dzīvojusi dzīves labākos gadus. Veļu kalpones mazgātu un gludinātu. Gatavotu virtuvene. Es vāļātos pa zofā un lasītu grāmatas :mrgr:

Nebūtu tik traki, šis jau pavisam nesenā pagātnē ir bijis, kad no labiem apstākļiem tika izrauti un lopu vagonos izsūtīti... cilvēkam ir neiedomājamas spējas adaptēties un cilvēkam ar intelektu nav nekā neiespējama, var pat raškas apmācīt kā mājas būvēt...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #104 : 2025. gada 10. janvāris, 13:45:27 »
Mans veconkulis esot iemācījis raškenēm, ka kartupeļus nevajag  urķēt ar rokām un izgatavojis tehnoloģisko brīnumu -kašelīti