Kā runāt un ko teikt draudzenei (labākajai no pašas bērnības), kurai (manuprāt) jau ir diezgan nopietnas emocionāli mentālas problēmas? Draudzene ir no tām - mīļajām, gādīgajām, uzmanīgajām, lai visiem būtu labi - sievietēm. Citiem palīdzēs ar pēdējiem spēkiem, nepasakot, ka tie tiešām ir viņas "pēdējie" spēki. Un kaut kāds pārmērīgais lepnums - "es pati". Visu - "es pati"- samaksāšu, nopirkšu, "man neko nevajag"+ kā pati saka : esot ļaunatminīga. Tas viss rezultējas ar absolūto izdegšanu darbā, bezspēku un Krīzi laulībā. Jo vīrs, protams, eot neatbalstošs un skops. Viņa visu pērk, gādā, naudu un atbalstu neprasīdama, jo ir taču - "es pati" visu varu.
Kad viņai saku, lai maina attieksmi pati pret sevi, ka lepnums "es pati" dzen viņu postā, viņa vispār nesaprot par ko runāju.
Jau par pašnāvību sāka runāt, tad gan sacēlu "kājās" tuviniekus. Tagad dzerot antidepresantus un "strādājot" ar sevi, bet īsti pārliecības man nav. Tagad sarunās tāda kā nolemtība - ..."būs jau labi"..
Pie ārstiem neiet, jo "neesot jau nekādas jēgas". Viņa ir aptiekāre, tāpēc ar medikamentiem nav problēmu. Nezinu kā runat. Teikšu skarbi, jutīsies sāpināta un apvainosies. Vienkārši uzklausīt? Nezinu