Autors Tēma: Kā palīdzēt draudzenei?  (Lasīts 6197 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Kā palīdzēt draudzenei?
« Atbilde #45 : 2025. gada 26. janvāris, 23:03:31 »
Vēl iedomājos, draudzenei būtu vērts "Straumi" noskatīties...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #46 : 2025. gada 27. janvāris, 08:54:51 »
Labrīt,
Paldies par viedokļiem. Paskatīšos, pavērošu ar kritisku aci..

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #47 : 2025. gada 27. janvāris, 14:12:07 »
Šo visu izlasot, man nezkāpēc radās sajūta, ka draudzene Tev piešķīrusi miskastes funkciju - izgāž visu uz Tevi, pašai varbūt īslaicīgs atveiglojums

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #48 : 2025. gada 27. janvāris, 14:40:12 »
izklausās pēc cietējas lomas, ko draudzene ieņēmusi uzmanības piesaistīšanas (no laulātā) nolūkā. Tas nav pareizais ceļš, tādēļ tas nestrādā un tādēļ tālāk tiek ietekmēti draugi/radinieki, lai caur tiem vērstos pret iedomāto pāridarītāju. Ieteikumu nebūs. Ignorēt cietēja manipulācijas.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #49 : 2025. gada 27. janvāris, 15:24:50 »
Gluži nepiekritīšu Bobam. Viena lieta ir apzināta aktierspēle manipulācijas nolūkā, pavisam cita, kad cilvēks  patiesi beidz sevi nost galvas tarakānu dēļ. Un attiecības ar tuviniekiem iestrēgst abpusējas nesaprašanās apburtajā lokā. Man izklausās pēc otrā varianta, kur cilvēkam noderētu palīdzība tarakānu izdzenāšanā. Gan pašai kļūs vieglāk, gan tuviniekiem.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #50 : 2025. gada 27. janvāris, 15:31:44 »
Vispār viņa tiek ar visu galā. Vēl ir pat rezervīte. Ja netiktu, sen jau būtu piebremzējusi. No mana skatu punkta izskatās, ka ļoti gaida savu veikumu cildināšanu. Atzīšanu. Lai citi to neuztver kā pašu par sevi saprotamu.
Pieļauju, ka Tev stāsta, lai Tu apjēgtu, kāda viņa darbspējīga.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #51 : 2025. gada 27. janvāris, 15:35:50 »
Un tagad godīgi: vai mēs katrs nesaskatām sevi kādā dzīves posmā? Es saskatu :mrgr:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #52 : 2025. gada 27. janvāris, 15:40:14 »
Šodien arī visu vēlreiz pārlasot un apdomājot to ko zinu (visu te neesmu uzrakstījusi, jo tomēr tā ir dziļi personiska informācija), šķiet, ka tā tiešām ir manipulatīva rīcība, lai pievērsu uzmanību un tieši, kā Bobs saka no laulātā - t.i. vīra puses. Un es, kā uzticamības persona esmu pa vidu. Jo kā jau rakstīju, viņa nemaz man tā nežēlojas, bet ciemojoties, kad visi aizbraukuši, ar vien biežāk esmu lieciniece pēcsvētku un nu jau arī pirmssvētku skandāliem. Un it kā tie skandāli nav jau no "gaisa grābti", it kā pamatoti. Un tai pašā laikā, manas dardzenes izprovocēti.
Es arī nenostājos ne viena pusē, jo labi redzu ko viņa dara nepareizi. Un ko vīrs dara nepareizi..
Tas, ka mana draudzene reāli slikti jūtas un ir depresijā, nav noliedzams. Tur būtu darbs jau psihoterapetam, bet viņa to pa īstam nevēlas. Pie psihologa pāris reizes aizgāja (paklausot manam ieteikumam), bet ar to arī viss beidzās. Neesot gatava risināt visas sasāpējušās bērnības problēmas, kas novedušas pie līdzšinējām.
Būs jāmaina draudzēšanās modelis.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #53 : 2025. gada 27. janvāris, 15:45:26 »
Gluži nepiekritīšu Bobam. Viena lieta ir apzināta aktierspēle manipulācijas nolūkā, pavisam cita, kad cilvēks  patiesi beidz sevi nost galvas tarakānu dēļ. Un attiecības ar tuviniekiem iestrēgst abpusējas nesaprašanās apburtajā lokā. Man izklausās pēc otrā varianta, kur cilvēkam noderētu palīdzība tarakānu izdzenāšanā. Gan pašai kļūs vieglāk, gan tuviniekiem.

Man šķiet, ka aktierspēle (viņa tiešām reāli ir spēlējusi amatierteātros) ir pāraugusi reālos tarakānos. Tur ir bērnības tarakāni. Cik noprotu, manī vēl vismaz ieklausās (tas nenozīmē, ka kausās).

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #54 : 2025. gada 27. janvāris, 16:04:02 »
Un tagad godīgi: vai mēs katrs nesaskatām sevi kādā dzīves posmā? Es saskatu :mrgr:

Godīgi. Nē. Nesaskatu.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #55 : 2025. gada 27. janvāris, 16:23:49 »
Vispār, sāku domāt: bērnībā bieži teicu, ka sāp galva. Tagad īsti neatceros vai tiešām sāpēja, bet pie dakteriem mani veda un kaut kādas vainas atrada, lai gan tagad man vairāk šķiet, ka tas bija kaut kāds uzmanības trūkums.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #56 : 2025. gada 27. janvāris, 16:24:22 »
Ja jau publiski skandalēties spējīga, tad gan jau spētu arī pateikt to "nē" vai palūgt palīdzēt aiznest galdu... Tur tomēr kādas varas spēlītes... kurš mājās saimnieks un noteicējs... kurš nenovērtētais labdaris un upuris.
Pieļauju, ka dāma ir arī pāra aktīvākā puse.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #57 : 2025. gada 27. janvāris, 16:30:21 »
Sakandalējas arī nepubliski, par tām uzzinu, ja pajautāju. Bet par varasspēlītēm piekrītu: galdu ienest, acīmredzot vajag "uz sitiena". Ja "uz sitiena nav', tad nes pati. Un tad "viss ir slikti".

Atslēdzies reno

« Atbilde #58 : 2025. gada 27. janvāris, 16:54:40 »
Tā turpinoties, šķiršanos var ierosināt vīrs. :mrgr:  Droši vien darba kolēģēm arī ir ko teikt

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #59 : 2025. gada 27. janvāris, 18:11:43 »
Nu lab, lab...man arī brīžam izlec šitas gļuks. Es itkā ar viņu tieku galā..bet tomēr brīziem gļuks ņem virsroku. Pēc tam jūtos slikti, es gļukus atpazīstu(trenēta un izglītota acs)  :mrgr: Tagag lasot, redzēju sevi situācijā pirms pāris mēnešiem...identiski.  :smoker: vienā sev un lumbim zināmā objektā biju norukājuies melnu muti un atstājusi tādus tīri veču darbiņus..Kad būs tie veči, tad palīdzēs.Pienāk tā diena ,kad ir tie veči un teorētiski arī palīdzība.Bet man raksturiņš(gļuki ),palīdzību prasu vienreiz(visbiežāk jau neprasu)... a večiem hihiņki hahiņķi,aliņš etc un mani noignorē. A es jau nedēļu  gaidījusi un man vajag tūlīt !! (tik pat labi, varēja stāvēt vēl nedēļu)
ibio... man iekšā viss uzvārījās...izdarīju pati(jā,zarnas raudama) Pēc tam nāk un prasa-nu ,kas tev tur bija. A es bļin- paldies, vairs nevajag !!!!
Kam no tā labāk ? Nevienam... bet tajā brīdī,kad iekšā viss uzvārās un uzsprāgsts ne vienmēr vari piespiest to bremzes pedāli (cenšos)..Labākais visā stāstā, ka viņiem ta pofig, pēc minūtes aizmirsa...bet es visu atlikušo deinu jutos slikti..un neviens no malas tur nebija vainīgs.

:smoker: :cnk:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega