Autors Tēma: Vai uzbrukt sukulentam?  (Lasīts 1909 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Vai uzbrukt sukulentam?
« : 2025. gada 28. janvāris, 19:50:25 »
Ir sukulents. Sugu nezinu, nekas specifisks, kaut kad sen iedāvināts bērnam. Izdzīvojis visa veida lidojumus no galda, no palodzes, triecienus ar spilvenu un lidojošas čības, ievērts logā un iekaltēts. Aplauzts un apdauzīts, bet dzīvelīgs. Sekojoši – kompostā pagaidām nesūtīšu, ir pelnījis dzīvot. :D

[Piedodiet, pie manis izdzīvo tikai spītīgākie...  :?: ]

Bet, neskatoties uz visu apdauzīšanu un aplauzīšanu, šis ir izpleties neganti plakans un izgāzis savas sešas lapas pa pāris kvadrātmetriem. Rīt viņš dabūs lielāku podu, kur principiāli sabakstīšu arī aplauztos zarus, (kas sakņojas burkā ka tik jau ne gadu), lai vismaz ir kaut kas vertikāls, un sataisīšu viņam kaut kādu rāmi, lai stāvāks.

Kā redzams bildē [bildē gan ir burka ar atlikumiem, nevis plakansukulents], viņam gali laiž saknītes un turpina augt plašumā, bet man teritorija līdzi neaug vis. Jautājums –  kas būs, ja es garos galus apgriezīšu, lai ir kompaktāks? Nenosprāgs?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

Atb: Vai uzbrukt sukulentam?
« Atbilde #1 : 2025. gada 28. janvāris, 21:07:16 »
Nebūs Cmuki, jo tie gali brūci dziedējot apžūs, apkaltīs un tāda apkaltusi josla tur tā arī būs redzama.
Ja godīgi, es stādītu tos apsakņotos zarus atsevišķos podos un sāktu auga dzīvi no jauna, cerībā ka puiši vairs neapskādēs.
Ja mātes augs zaudējis savu dekorivitāti, neko darīt - visam savs mūžs...
Tos bērnus ar saknītēm jau var regulāri ņemt nost, augs pamatlapas druknākas.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2025. gada 28. janvāris, 21:24:58 »
Nu, nē, tad man būs 5 podi ar sukulentiem! :D :D :D Pietiek ar vienu podu un aplejamo atlauzumu burku! :D

Tur jau tas joks, ka tie galiņi nemanāmi pāriet saknītēs un jaunā lapā. Tur tādas vietas kur atdalīt nemaz nav. Tikai tik, cik var nošņikāt šaurākajā vietā. Laikam tā arī izdarīšu. Ja nenosprāga, kad aplūza saskarsmē ar grīdu, gan jau izturēs.

Tā īsti izmest nevar, bērns apbižosies. Ja būtu galīgi nokaltis, tad jā, bet tagad vēl tīri tā nekas, tikai platumā izlaidies. Sīks man regulāri stiepj aplauztos galus, lai ielieku apsakņoties (jau tā štruntīgākos atgrauzumus izmetu). Labsirdīgs... :D

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2025. gada 28. janvāris, 21:28:41 »
Šitam no sākta gala, kamēr lapas vēl jauniņas un sulīgas, lapu galiņus jāapgriež, lai dzen dzinumus uz sāniem, nevis garumgaras mēles. Kad lapas vecas, vairs nebūs smuki, griezuma vietā paliks tāda sakaltusi josla. Labāk ataudzēt šo no jaunajiem dzinumiem, nekā turēt tos pārkoksnējušos. Ir tiešām izturīgs un audzelīgs, un ļoti skaisti un bagātīgi zied. Man ir ar sarkaniem ziediem, bet mēdz būt arī gaiši sārti, ļoti skaisti.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2025. gada 28. janvāris, 21:35:11 »
Ā, tiešām, šķiet, vienreiz ziedēja. Bet negalvoju, ka nemurgoju. :D

OK, tātad bakstīsim lielākā podā un lieko šņak.
Paldies par "izturīgs un audzelīgs", mazliet nobijos, ka nenobeidzu pavisam.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2025. gada 28. janvāris, 21:54:25 »
Toč zied. Pat novārtā pamests izdzen pa ziedam, bet apkopts zied kā traks.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2025. gada 28. janvāris, 22:30:44 »
Lapu kaktuss. Aug liels un varens, kā arī bagātīgi zied, ja vasarā dabū sauli. Dievina saulainu palodzi. :) Platās "lapas" nav jāapgriež, bet apgriezt var, ja aug tādas tievas pīckas, jo uz tām ziedi neveidosies.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2025. gada 28. janvāris, 22:43:38 »

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #8 : 2025. gada 28. janvāris, 22:55:32 »
Jautājums –  kas būs, ja es garos galus apgriezīšu, lai ir kompaktāks? Nenosprāgs?
Šitie nemēdz būt "kompakti"  :mrgr:  Var vienīgi kādu rāmi uzveidot, lai negāžas uz visām pusēm, bet turas puslīdz stāvus.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #9 : 2025. gada 28. janvāris, 22:59:55 »
reno- neizskatās pēc šitā  :n+:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2025. gada 28. janvāris, 23:29:24 »
Reno, pēc bildes nav tas.
Man ir kaut kāds banāls, visos padomju dzīvokļos redzēts.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2025. gada 28. janvāris, 23:31:20 »
Kad paskatās goglē tās epiphyllum bildes, tad pārsvarā iekārtos podos pie griestiem un tad nekas tur neplājas uz visām pusēm, bet glīŠi aug uz leju... bet nu tad vajag augstus griestus.