Autors Tēma: laulības pārkāpšana vai stučīšana  (Lasīts 5989 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

laulības pārkāpšana vai stučīšana
« : 2025. gada 29. janvāris, 19:51:42 »
Tā mazliet aizdomājos. Kā vienmēr :smile:

Kas jums šķistu nelabāk, ja uzzinātu, ka pirms gadiem 5 (3, 7, 10) jūsu vīrs/sieva/dzīvesbiedrs:

1. ir pārkāpis laulību;
2. ir nodevis draugu,radu (ne jūs), kolēģi (piemēram, nostučījis, kā rezultātā - cietums,sačakarēta karjera, ģimene).

Neņemot vērā, ka a) viņu piedzirdīja un maukas pašas vainīgas; 2) viņu spīdzināja un viņš bija spiests.

Atslēdzies Minne

Atb: laulības pārkāpšana vai stučīšana
« Atbilde #1 : 2025. gada 29. janvāris, 20:16:18 »
Nav jau Tik balts vai Tik melns. Tādā nozīmē, ka var neņemt vērā apstākļus. Dzērums vai spīdzināšana IR vērā ņemami

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #2 : 2025. gada 29. janvāris, 20:22:21 »
Tāpēc jau piebildu, ka šie iemesli netiek apskatīti.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2025. gada 29. janvāris, 20:33:32 »
Kàpèc par to jàdomā, kamēr tas nav pienācis?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2025. gada 29. janvāris, 20:34:58 »
Bet protams, ka otrais. Tam nostučītajam sabojāta visa dzīve ja izsūtīts, vai karjeru tādēļ nevarēja veidot, vai vēl kas... Kamēr tas n-tos gadus nezināmais krāpšanas fakts nekādi nav ietekmējis "laimīgo" ģimenes dzīvi. Ietekmē vienīgi tad, kad par to uzzina.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #5 : 2025. gada 29. janvāris, 20:38:56 »
Man ir interesanti dzirdēt atbildes. Un nav jau pareizās vai nepareizās atbildes. Katrs atbild "no iekšām".

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2025. gada 29. janvāris, 20:46:23 »
Nu tā gluži nebūs, skatoties kurš tas vērtētājs. Subjektivitāti jau nevar izslēgt. Laulātais vērtēs no sava skatupunkta uzzinājis abus faktus un protams, sava āda katram tā tuvākā...

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2025. gada 29. janvāris, 20:58:25 »
Tieši man a) neko nemainītu, jo... nu tāpēc, ka jo. Ko tur vairs dalīt sen nosprāguša lāča ādu.
b) gan liktu aizdomāties, ka nākamais nostučītais varu būt es. Jo mazums, kas. Nepareizu zupu izvārīšu vai kotletes pārsālīšu. Lai gan arī te ir atkarīgs par ko tas nostučītais nostučīts. Safabricēta denunciācija ir liela garantija, ka var būt sūdi jebkuram tuvākajam. Ja nostučījis teroristu, kas taisās bumbu ielikt slimnīcā – nu tad, piedodiet, terorists pats vainīgs, ka sačakarēta viņa dzīve un nākotne, nevajadzēja sūdus taisīt.

Nav šāda veida filozofisku jautājumu, uz ko ir pilnīgi viennozīmīgas atbildes, ja nav zināma reālā situācija.

[Kā zināms – tiesnesis apsūdzētajam:
– Atbildiet ar "jā" vai "nē", nekādu "bet"!
– Uz visiem jautājumiem nevar atbildēt ar "jā" vai "nē"!
– Var atbildēt uz visiem!
– Nu tad atbildiet man: vai jūs jau esat beiguši sist ieslodzītos ar pletni?]
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #8 : 2025. gada 29. janvāris, 23:44:38 »
Nu, ja pavisam teorētiski (kas man bez konteksta gan parasti grūti padodas), tad smagāks variants man liekas 2.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2025. gada 29. janvāris, 23:46:02 »
Kā variācija - "vai jūs jau esat beidzis pa sestdienām ņemt priekšā mazos altārzēnus?"  :mrgr:

Bet par tēmu - nav viennozīmīgas atbildes. Sātans slēpjas detaļās un motivācijā.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2025. gada 30. janvāris, 00:39:30 »
Vispār, ja tā padomā tad stāsts par nodevību/nodevēju. Ja nodod laulāto, kur garantija, ka nenodos vēl kādu citu. Ja nodod kādu citu, kur garantija, ka nenodos laulāto... Ja personai tāda morāle, garantiju nav nekādu...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2025. gada 30. janvāris, 07:32:17 »
Garantiju nav vispār nekad nekam. Bet nodevība no nodevības atšķiras, un nav jājauc mušas ar kotletēm...

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #12 : 2025. gada 30. janvāris, 07:38:51 »
Garantiju nav vispār nekad nekam. Bet nodevība no nodevības atšķiras, un nav jājauc mušas ar kotletēm...
Un katram latiņa pacelta citā līmenī.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2025. gada 30. janvāris, 07:42:13 »
Garantiju nav, bet kalnos tomēr ar jebkuru nekāpj... nu, neko daudz jau tās nodevības neatšķiras, nu jā, ietekmē ko vairāk vai mazāk, sekas lielākas vai mazākas, bet nodošanas fakts jau nemainās. Tas nodevēja pleķis paliek.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #14 : 2025. gada 30. janvāris, 07:49:08 »
Aizdomājos, ar kuru es dotos izlūkos: ar vīru, kuram bijuši sakari ārpus, vai tādu, kurš pašlabuma dēļ nodevis draugu, paziņu, kādu.