Autors Tēma: Jaunais panorāmas rats - gribēsiet izbraukt?  (Lasīts 2514 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Jaunais panorāmas rats - gribēsiet izbraukt?
« : 2025. gada 05. februāris, 13:31:57 »
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/05.02.2025-foto-ar-18-tonnu-smagam-udens-pudelem-parbaudita-rigas-panoramas-rata-izturiba.a586552/
Panorāmas rats drīz sākšot darboties. Kad braucu uz pilsētu (pardon, Rīgas centru, kaut kā iegājies, ka mans guļamrajons nav ĪSTA pilsēta :) ), braucu tam ratam garām, ir liels un iespaidīgs. Bet viens ir skaidrs, es tajā iekšā nekāpšu  :rofl:  Man ir dīvainas attiecības ar augstumu - ja zem kājām ciets pamats, ir forši, bet nekādus caurspīdīgus tiltus, ļodzīgus skatutorņus vai, nedo' Dies, pusdienas debesīs vai kā nu sauca to fiču, kur tevi uzrauj augšā un pasniedz smalkus ēdienus, bet kājas kūļājas tukšumā. London Eye ratā gan savulaik izvizinājos, bet tad es biju stipri jaunāka. Kaut kādi parastie karuseļi man bērnībā patika, bet pieaugušā vecumā es noteikti turos pa gabalu no visām tām gaisā sviešanas/apkārt griešanas atrakcijām a ļa amerikāņu kalniņi. Iespējams, vainīgs ir karuseļa brauciens dzērumā agrā jaunībā, kad kuņģa saturs pēc tam palika tuvējos krūmos  :f-palm:
Kā jums - ar entuziasmu metīsieties izmēģināt vai apiesiet ar lielu līkumu?       
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Spārka

Atb: Jaunais panorāmas rats - gribēsiet izbraukt?
« Atbilde #1 : 2025. gada 05. februāris, 13:36:48 »
Man arī ir tādas pašas sajūtas. Bērnībā un agrā jaunībā nebija.
Par vēlu tu nāc, panorāmas rat :mrgr: Ar dažiem gan esmu paguvusi izbraukt.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #2 : 2025. gada 05. februāris, 13:42:30 »
Retu reizi uzramzājos kādā skatu tornī. Bet nekad neesmu izjutusi sajūsmu no tā skata.
Panorāmas ratā - nē, nē, nē. Lēkt ar izpletni, gumiju - nē, nē, nē. Karuseļi - tas pats.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2025. gada 05. februāris, 13:57:42 »
Iespējams, gribētu. Sen neesmu tamlīdzīgos sēdējusi, kopš agras jaunības. Gan jau tik traki bail nebūs, lai nespētu. Pie tam tur būs slēgtas kabīnes, nevis vaļēji grozi. Tikai vai mani žaba nenodušīs - kaut kur bija rakstīts, ka biļete padsmit eur maksāšot. Par vienu apli?
Dzīvosim - redzēsim.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4 : 2025. gada 05. februāris, 14:33:26 »
speciāli neiešu un nebraukšu. Ja būs jādodas ar mazbērniem - par ko ne?

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2025. gada 05. februāris, 14:46:30 »
Pati nekad. Ar mazbērnu noteikti izbrauks otra vecmāmiņa, lai viņiem tiek tas prieks. Kau kad sen bija panorāmas rats Dzintaros -ar to izbraucu, kad meita bija maza

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2025. gada 05. februāris, 14:56:40 »
Es labprāt izbrauktu. Man patīk izbaudīt skatus no augšas. It īpaši, ja labs laiks un laba kompānija.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #7 : 2025. gada 05. februāris, 14:57:39 »
Nūūū, var Rīgu arī citādi apskatīt. Ir pieejami daži lifti viesnīcās.
Nekādu problēmu ar augstumu, ja esi slēpotavu pacēlājos - vaļējos, slēgtos, bunduļos, vagoniņos, beņķos kūļājies nekurienes vidū.
Vot karuseļa ietekmē atstāt pusdienas krūmiņos vai uz nepiesardzīgu skatītāju galvām - to gan ne visai gribās.
Visus sakost!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #8 : 2025. gada 05. februāris, 15:01:00 »
Man ļoti patīk karuseļi, bet tādi ātrie. Bērnības Mežaparka panorāmas rats radīja bailes no liela/lēna augstuma. Bet noteikti gribēšu un pie izdevības izmēģināšu  :go_go:

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #9 : 2025. gada 05. februāris, 16:11:26 »
Ja pareizi atceros, Londonā rats maksāja ap 30poundiem + kaitinoši gara rinda

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #10 : 2025. gada 05. februāris, 16:15:14 »
Ja vien nebūs jāstāv stundām rindā, tad gan gribu izbraukt.
Rindas neciešu. Nekādas.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2025. gada 05. februāris, 21:36:10 »
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/05.02.2025-foto-ar-18-tonnu-smagam-udens-pudelem-parbaudita-rigas-panoramas-rata-izturiba.a586552/
 Man ir dīvainas attiecības ar augstumu - ja zem kājām ciets pamats, ir forši, bet nekādus caurspīdīgus tiltus, ļodzīgus skatutorņus...

Man arī ir dīvainas attiecības ar augstumu. Uzkāpt varu jebkur, skatu tornis, caurspīdīgas kāpnes... bet nespēju nokāpt  :?:  kļūst fiziski slikti, līdz samaņas zaudēšanai pat no dažu pakāpienu pārvarēšanas  :?:
 Vēl mani ļoti piesardzīgu uz visādu atrakciju apmeklēšanu ir veicinājusi tā Talsu traģēdija, kad bērni bija mazi, n-tās reizes savā prātā izvērtēju to atrakciju drošību...
Pat nezinu vai braukšu ar to ratu, vai tur būs kāds cits, īpašāks skats kā no Pēterbaznīcas, Nacionālās bibliotēkas vai nolaižoties ar lidmašīnu...  :?:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #12 : 2025. gada 06. februāris, 19:44:02 »
Pagaidām nevilina un ja ieraudzīšu cenu, tad gan jau nolemšu, ka neadekvāti dārgi! :D

No ZA Rīga skaista, bet no tā rata? Nu nez ...

Man ar augstumu ir dažādi. Energylandiā esmu spiesta būt dažas reizes gadā. Tur tas ir mans mīļākais  "karuselis". Lai gan pirmajā reizē likās, ka ne tikai es, bet arī mans kolēģis nejūtas labi. Kad jau sapriecājāmies, ka jākāpj ārā, tad izrādījas, ka tas brauc otru apli.

Vasarā bijām Slovēnijā. Vogelī ar slēgto vagonu bez problēmām, bet ļāvos pierunāties arī uz atvērto pacēlāju, lai uzbrauktu augstāk. Tak ejiet pie visām mežamātēm! Tas nav man!

Kādreiz gan tā nebija. Vecums  :blushing:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #13 : 2025. gada 07. februāris, 15:21:10 »
es neitrāli... no lidenes apskatu Rīgu un pietiek... :)
Tas Londonas ripulis - nu no sērijas "must", izbraucu, nekas tāds,

...tad jau Šveicē ar funikulieri uzbraukt Alpos bija interesantāk...