Autors Tēma: Cilvēks vai nav cilvēks  (Lasīts 2484 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Cilvēks vai nav cilvēks
« : 2025. gada 05. februāris, 16:38:31 »
Aizdomājos - kā ar valodas līdzekļiem atšķirt cilvēku no MI?
Reģistrācijas lapā ir jāatbild uz jautājumu, lai pierādītu, ka esi cilvēks.
Šobrīd tur ir piem., Trīs plus trīs ir ...

Pēdējā laikā gadījušies daži jauni lietotāji, kam ISP nekādi nav Latvijā, pēdējais pat Orenburga, ru. Nez vai reklāmboti, bet arī ne tautieši ar tīriem nolūkiem. Viegli iemest gūglē vai pajautāt MI jautājuma saturu un saņemt atbildi.

Kā jums šķiet, vai vērts nomainīt jautājumus uz kādiem īpašākiem? Piem., Bezkājis ceļu tek.
Vai citas idejas? (CAPTCHA ciest nevaru, paliekam pie vārdiskiem jautājumiem).
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 05. februāris, 17:39:43 no Spārka »

Atslēdzies Daiquiri

Atb: Cilvēks vai nav cilvēks
« Atbilde #1 : 2025. gada 05. februāris, 17:13:52 »
Manuprāt, patrizējā reģistrācijas sistēma ar jautājumu, piemēram, pieci plus viens, ir pietiekoši laba.
Ja būs jāreģistrējas, lai apliecinātu, ka esi pilngadīgs, kā tas šobrīd YouTube ...  :alt:

Pirms pāris gadiem, kad biežāk piesekoju citzemju forumiem, vienā no forumiem pamainīja noteikumus un ielogojoties vajadzēja ierakstīt bildē redzamo vārdu, kurā bija specifiski burti (nezinu kāpēc, bet atceros, ka nevarēja iekopēt) - latviešu valodas gadījumā kontroles vārds būtu, piemēram, "Glāžšķūnīši" -es to nevarēju... Bet tad par AI neko daudz nezinājām - tik cik grāmatās un filmās.

tas ļoti subjektīvi un neprofesionāli

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2025. gada 05. februāris, 19:21:45 »
Uzraksti jautājumu rokrakstā, vēlams ne kaligrāfiskā, un ieliec to bildi. Atbilde, protams, jāieraksta normāli.

Mans MI mīlošais vīrs totāli aplauzās, kad lielīja MI, kurš varot rokrakstu "izlasīt", vajagot tikai nofotografēt un bildi iesūtīt (tipa teksts rokrakstā, kuru es ar grūtībām atšifrēju, lai gan rokrakstus lasu ļoti labi, arī tādus, kur velns ar asti uzvilcis). Izrādījās, ka tas nabaga intelekts (pat divi dažādi) "izlasīja" tā, ka neviens vārds neatbilda tekstam rokrakstā. T.i., rokrakstu šis nelasa vis. Īpaši latviešu valodā.

Paskaties jautājumu, kur vārdos ir "n", "u", "k", "m" – tie burti, ko mēdz sarakstrīt vienādos lociņos.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3 : 2025. gada 05. februāris, 19:50:26 »
Pamēģini iegrūst MI, lai izlasa!
[Nē, tas nav mans reālais rokraksts, es māku visādi rakstīt! ;P]

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2025. gada 05. februāris, 19:51:16 »
Varbūt vajag vienkārši "kvadrātsakne no četri", bez "Cik ir"
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 05. februāris, 20:04:55 no Trix »

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #5 : 2025. gada 05. februāris, 19:54:32 »
Tā rokraksta doma ir laba un pilnībā atbild uz manu jautājumu, bet tas nepalīdzēs pret dzīviem sveštautiešiem, kas grib tikai kādu reklāmu iedēstīt.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2025. gada 05. februāris, 20:03:09 »
Dzīvi sveštautieši varētu ne tik vienkārši tādu rokrakstu "izlasīt", ja neprot latviešu valodu, īpaši, zinot, cik tizla ir gūgle attiecībā uz latviešu valodu. (Piemēram, speciāli ierakstīju četri, kas lasās arī kā čehi, ja nesaprot kontekstu).
Bet pret mūstautiešiem, IMHO, nekas nepalīdzēs...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2025. gada 05. februāris, 20:49:35 »
Šad tad paskatos seriālus tv kanālā Epic Drama. Ir samērā adekvāti latviešu subtitri apakšā, un pa virsu tiek ierunāts teksts latviski. 100% MI, jo nolasa tos pašus subtitrus. Nē, nu saprast var visu pilnībā, balss monotona un skaidra. Taču vārdos - brokastis, okšķerēt, gods, sods u.c. - o burts tiek izlasīts kā patskanis, savukārt divskanis o (uo) nereti tiek lietots tur, kur jābūt patskanim. Pulksteņa laiki tiek izrunāti, nolasot visus ciparus, piemēram, "sešpadsmit komats nulle nulle" (16:00), kārtas skaitļa vārdi nekad netiek pateikti pareizajā locījumā, piemēram, 10.janvārī tiek nolasīts kā "desmitais janvārī".

Atslēdzies Minne

« Atbilde #8 : 2025. gada 05. februāris, 20:59:18 »
Nemaz neatbildētu uz - bezkājis ceļu tek  :mrgr:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #9 : 2025. gada 05. februāris, 21:06:16 »
Es arī nevarētu. Minam? Teiksim, upe.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2025. gada 05. februāris, 21:17:30 »
Čūska. :D

Ar mīklām var labi iebraukt auzās. :D

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #11 : 2025. gada 06. februāris, 23:23:32 »
nedaudz ne par tēmu, bet arī šeit atslēgas vārds ir "mākslīgais intelekts"

Lasīju Delfos, ka Siliņa aicinājusi uzņēmēju Armandu Broku palīdzēt efektivizēt valsts pārvaldi. Ideja noskatīta Amerikā, uzticot jaunizveidotā DOGE departamenta vadību Īlonam Maskam. Publikācijai pievienotajā video Armands Broks piemin, ka kā pirmo savā komandā aicinātu Ēvaldu Urtānu. Stulbi, bet par Urtānu dzirdēju pirmo reizi. IeGooglēju - redzētais mani uzrunāja

« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 07. februāris, 12:15:10 no Daiquiri »

« Atbilde #12 : 2025. gada 07. februāris, 11:55:17 »
Nemaz neatbildētu uz - bezkājis ceļu tek  :mrgr:

Man sagādātu grūtības kvadrātsakne no četri  :fp:  cik tas ir - divi?
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #13 : 2025. gada 07. februāris, 12:23:16 »
Pagadījās par tēmu:

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #14 : 2025. gada 07. februāris, 12:36:54 »
es to rokraksta paraugu nevaru izlasīt  :(