Autors Tēma: Neliels projekts  (Lasīts 17553 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies Amālija

Neliels projekts
« : 2025. gada 17. marts, 09:46:46 »
Pirms kāda laika sanāca iet uz izvadīšanu. Krematorijā. Ejot to gabalu no autobusa pieturas, aizdomājos: jopcik, kā tantuki un onkas pieveic šo gandrīz kilometru garo attālumu (vienā virzienā)? Rādās, ka nebūtu diži sarežģīti novirzīt 9. vai 48.autobusu un izveidot pieturu pie krematorijas.
Aizrakstīju RS. Atbildēja, ka par to lemj Rīgas pašvaldība. Aizrakstīju arī viņiem (riga@riga.lv).
Zinu, ka 1 nav cīnītājs. Varbūt kādam mana ideja šķiet pieņemama?

Atslēdzies Luīze

Atb: Neliels projekts
« Atbilde #1 : 2025. gada 17. marts, 10:38:40 »
Ideja laba, protams. Kad mani vecīši kapus apmeklēja, viņi brauca ar 3.trolejbusu Sarkandaugavas virzienā un tad gāja pāri vilciena sliedēm. Tā esot tuvāk. Bet ne drošāk. Man dzimtas kapi pavisam tuvu krematorijai.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #2 : 2025. gada 17. marts, 10:41:12 »
ideja nav slikta, ja šie pie Brāļu kapu ieejas rautu riņķī, tad tik mazs gabaliņš pa Varoņu(!) ielu jāpaiet. 
No otras puses, hvz cik tādu tantuku būtu  :scratch:  jāveic pētījums  :mrgr:  Uz tā Gaujas ielas apļa jau tā korķi nevājie, iedomājies, kā 2 autobusi, sevišķi virzienā no centra to korķi papildinātu... un galugalā - var tak kādam jaunākam uz astes uzsēsties, lai ar auto atved.

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #3 : 2025. gada 17. marts, 10:46:22 »
Daddy, nu, kādam jaunākam? Ja tā ir kaimiņiene, radiniece, draudzene, kura i nepazīst nevienu jauno.
Es, protams, turpināšu darboties pie šīs idejas. Bet te svarīga ir prasītāju masa. Masa, daddy :mrgr:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2025. gada 17. marts, 10:48:44 »
Man mērīšana no Gaujas ielas. Tas gabals ir nenormāls

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #5 : 2025. gada 17. marts, 10:54:23 »
Mēģinām izbīdīt šo projektu?

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2025. gada 17. marts, 10:57:30 »
Doma ļoti laba. Jo ne jau tantuki vien kājām iet, daudzi cilvēki brauc ar sabiedrisko. Varētu būt pietura pie Brāļu kapiem , tad arī citas ieejas pavisam tuvu.
Nē, man nav aktuāli. Ģimenes kapiem piebraucam pa mazo ieliņu otrā pusē

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #7 : 2025. gada 17. marts, 11:03:52 »
Reno, MAN arī nav aktuāli. Ģimenes kapiem piebrauc klāt tramvajs. Runa nav par mani, runa nav par ģimenes kapiem.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #8 : 2025. gada 17. marts, 11:29:09 »
visi brauc ar čimbuli. Un tad vairs galīgi nav tālu.

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #9 : 2025. gada 17. marts, 11:45:24 »
Ar tramvatu 700 metri vismaz. Atpakaļ arī. Vecam cilvēkam arī 300 ir tālu. Īpaši,ja neskrien līdz 95 gadiem  :sarcasm:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #10 : 2025. gada 17. marts, 12:03:34 »
lai tur uztaisītu pieturas būs vajadzīgs projekts un būvdarbi. Iespējams, ka samazinās autostāvvietu skaitu, tad būs nikni daudzi cilvēki.

Es, protams, neesmu pret pieturu kā tādu, bet tikai domāju, ka uz bērēm parasti vecos atved ar mašīnu radinieki, kas paņem līdzi. Tādam, kas nespēj 300 m noiet, bez asistēnces uz ielas atrasties nevajadzētu, man šķiet. Un parasti jau tie vairs neiet paši, viņus citi atved. Bet varbūt es kaut kamā kļūdos.
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 17. marts, 12:11:57 no Bobs »

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #11 : 2025. gada 17. marts, 12:14:47 »
Bob, netālu no mūsu mājām es ar šādu saraksti panācu, ka ierīko kārtīgu apgaismojumu pie tramvaja pieturas, ejot pāri dzelzceļa sliedēm. Arī taču bija projekts. Ar Rīgas domi ir tā: ja nepasaka, viņi neiedomājas, jo... neiedomājas. Un projekts labam mērķim - kāpēc gan nē. Ja par projektu naudiņu var piesaistīt.

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #12 : 2025. gada 17. marts, 12:17:56 »
Bob, par bērēm un pavadītājiem Tu ļoti kļūdies. Radiniekus varbūt aizved. Bet klasesbiedrus, paziņas, vecos darbabiedrus? Brūtes vecās, galu galā. Nekad jau nezina, kas un cik atnāks uz izvadīšanu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2025. gada 17. marts, 12:20:53 »
Bobi, tev tāda arogance. Pieved, nevajag apkārt vazāties. Būvdarbi  -pieturas stabs un soliņš. Autostāvvietu tur nav
Lai stabu ieraktu, gan vajag projektu, lai rokot nepārcērt kādu svarīgu vadu :?:

No tramvaja līdz krematorijai pamatīgs gabals

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #14 : 2025. gada 17. marts, 12:33:17 »
Bobi, tev tāda arogance. Pieved, nevajag apkārt vazāties. Būvdarbi  -pieturas stabs un soliņš. Autostāvvietu tur nav
Lai stabu ieraktu, gan vajag projektu, lai rokot nepārcērt kādu svarīgu vadu :?:

No tramvaja līdz krematorijai pamatīgs gabals
virzienā uz Brāļu kapiem pieturu var vienkārši uztaisīt, tur ir paplašinājums tieši pie krematorijas ēkas, kas šobrīd ir kā stāvvieta. Otrā virzienā ir švakāk, tur tikai kaut kāds ietves fragments pie esošās Brāļu kapu sānu ieejas. Var jau tur iespraust zīmi un iedēstīt soliņu ja grib un uzskatīt to par pieturu.
Ir tikai viens BET.. Pa Varoņu ielu neiet neviens autobuss... :?: