Autors Tēma: par kokiem pie mājas un milzu tūjām dzīvžogos  (Lasīts 4685 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Atb: par kokiem pie mājas un milzu tūjām dzīvžogos
« Atbilde #15 : 2025. gada 19. marts, 11:44:11 »
(savas ābeles vari nolaist kaut visas, tās nevienu neinteresē)

Teorētiski, ja tās pārsniedz kaut kādu definēto diametru (10 cm?), ne sūda tu nedrīksti pats savus kokus zāģēt. Tas, ka neviens īpaši pakaļ neskatās, tas gan. Man, kad topogrāfiju taisīja, iezīmēja puķudobes eglīti (kas vīra augumā).
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #16 : 2025. gada 19. marts, 12:11:43 »
Uz augļu kokiem noteikumi neattiecas, man šķiet.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #17 : 2025. gada 19. marts, 12:19:44 »
Paziņojiet man, kad pieņems (ja) to normatīvu. Divi palieli oši pagrabu bojā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #18 : 2025. gada 19. marts, 12:39:10 »
Trix, tava informācija ir *par augļu kokiem nepareiza
                                  * par ciršanas diametru novecojusi

Ja oši nav kaut kādi dižkoki, mierīgi piesaki nozāģēšanu. Bet ir kaut kāds ierobežojums ligzdošanas laikā, laikam aprīlis -jūlijs. Tā kā vēl vari paspēt. Pie tam tev jau nav pilsēta

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #19 : 2025. gada 19. marts, 13:06:55 »
Reno, formāli, administratīvi ir :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #20 : 2025. gada 07. maijs, 22:46:22 »
Svētku brīvdienās pie mammas, pastaigājām pa mazajām ieliņām, manām.bērnības takām  :rofl:
Šis tas mainījies. Bija tāda burvelīga pusotra stāva māja, būtībā jau divstāvu, tāds funkcionālisma stiliņš. Īpašnieks, meistars ar zelta rokām, labu stila izjūtu, pirms pārdošanas vēl bija iespējis siltināt. Nu konča.
Īpašnieks tajā saulē un bērns traģiski gāja bojā jau jaunībā. Kas mantinieki nezinu, bet nu tika pārdota.
Jaunie īpašnieki to pērlīti nojauca un nu pāris gadus iepriekš tur uzsliets tā arī nepabeigts milzenis - pa visiem 600, no sētas labi ja 1,5 vai 2,0 metri. Lai nu būtu, bet uz abām pusēm pa franču logam ar balkonu/lodžiju uz kaimiņu pagalmu...  :mrgr: 
Vieni jau sastādījuši piramidālās tūjas gar sētu, gan jau arī otri un audzēs bez cirpšanas...  :mrgr: 
Nauda gan apsīkusi, balkonu monstram apdare tādā pusratā palikusi.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #21 : 2025. gada 09. maijs, 23:15:56 »
Tūju dzīvžogam, manuprāt, ir vairāki plusi:
1. labi aiztur ielas putekļus. Īpaši svarīgi, ja iela ar grants segumu, kā daudzviet Jūrmalā;
2. labāk par daudziem žogiem piesedz no garāmgājēju skatieniem;
3. patīkamāk skatīties uz zaļiem augiem nekā pliku žogu;
4. vieta, kur dzīvot putniem, kaut vai tiem pašiem zvirbuļiem;
5. ātraudzīgas.

Kā mīnusu redzu, ja tūjas stādītas tuvu mājai; izaugušas tik lielas, ka dārzā neredz sauli. Droši vien nomācoši, ja iežogojamais laukums ir mazs.

Mums pie mājas gan aug tikai divas ļoti lielas tūjas (mainot mājas apšuvumu, kļuva skaidrs, ka kādreiz tām pretī bijusi ieeja), kas pērnā gada vētrā tā kā nošķiebušās, tā kā nē. Pieaicinātais koku speciālists piefrizēja, lai zaru vairums nav uz māju; noteica, ka jau izskatās pēc dižkokiem...
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies reno

« Atbilde #22 : 2025. gada 10. maijs, 09:12:24 »
    Dažreiz par to domāju -kāpēc mēs šodien tik ļoti gribam norobežoties. Senāk tie žogi gar ielu bija diezgan šķidri. Tādas blīvas dēļu sienas tikai Latgalē. Šodien tādas nekur nav atļautas, tad nu parādījās tūjas.
    Jūrmalā šur tur var redzēt milzu egļu strīpu -tie arī ir pāraugušie un aizmirstie dzīvžogi. Mūsu pašu liepu dzīvžogu gar kaimiņu gabalu nedod dies kādu gadu palaist. Mūsu pusē gan gruntsgabali lieli, mājas pietiekami tālu gan no ielas, gan no kaimiņa, tādēļ tādi tūju mūri tikai šur tur redzami.
    Man tūjas un tūjveidīgie šur tur "smukumam". Lielā īve gan prasās pēc apcirpšanas. Kopš saņēmās, aug platumā un augstumā.
Tūju mīnuss -saknes izplešas un tuvumā nekas negrib augt
   Ar prieku skatos, ka aiznākamajā puspamestajā gabalā iesējušās apses ir klusām nobendētas

Atslēdzies Trix

« Atbilde #23 : 2025. gada 10. maijs, 10:37:18 »
    Dažreiz par to domāju -kāpēc mēs šodien tik ļoti gribam norobežoties.

Varbūt vienkārši vēsturiskā pieredze? Jo mazāk kāds no malas redzēs, jo ilgāk dzīvosi.

Somijā (vai kur tur), kur visi dzīvo bez aizkariem, - viņiem to ar likumu piespieda. Un tālāk sk. pastāstiņu par korporatīvajām tradīcijām (mērkaķiem, banānu un aukstu ūdeni).

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2026. gada 07. maijs, 22:22:27 »
Vahh... necitēšu jau pati savu ierakstu kurš šajā pat lapā, bet maija brīvdienās atkal ar mammu klīdām pa bērnības ieliņām un ta-dām... tiem franču logiem un balkoniem kaimiņi aizslējuši priekšā, nē, ne tūjas, bet plēves apviktu siltumnīcu! Nu kā lai nesmej par tiem franču logiem un balkonu uz kaimiņa sētu...  :rofl:  Skats par rubli. Tūjas nu lai paši stāda priekšā tam plēves briesmonim.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #25 : 2026. gada 08. maijs, 11:19:04 »
Vahh... necitēšu jau pati savu ierakstu kurš šajā pat lapā, bet maija brīvdienās atkal ar mammu klīdām pa bērnības ieliņām un ta-dām... tiem franču logiem un balkoniem kaimiņi aizslējuši priekšā, nē, ne tūjas, bet plēves apviktu siltumnīcu! Nu kā lai nesmej par tiem franču logiem un balkonu uz kaimiņa sētu...  :rofl:  Skats par rubli. Tūjas nu lai paši stāda priekšā tam plēves briesmonim.

gigigi... :alt: :fp:  kad vīrs nezina, ko sieva dara

Atslēdzies reno

« Atbilde #26 : 2026. gada 08. maijs, 15:53:18 »
4 m no robežas un slej, kādu siltumnīcu gribi. Bet panorāmas logi un balkoni ar skatu uz kaimiņu... :mrgr:
  Stāsts iz dzīves -cilēks uzbūvē baigo namu, bet diezgan necilā apkaimē, un tad sāk sūdzēties, ka esot no 2. stāva jāskatās uz kaimiņu šķūnīšiem

Atslēdzies Trix

« Atbilde #27 : 2026. gada 08. maijs, 16:03:13 »
Nahmanam ir mājele, noplukusi, šķība, dārzs aizaudzis... Bet otrā ielas pusē ir māja Zonnenšteinam – 3 stāvi, marmors un zelts... Abi tirgo savas mājas. Zonnenšteins – par 300 000 eiro. Nahmans – par 500 000.
Satiekas abi kaimiņi uz ielas. Zonnenšteins jautā Nahmanam – Ei, Joske, ko tu tādu cenu par savu graustu prasi??? Kas tev to pirks?
Nahmans smīnīgi – Nu, Ābram, bet tu paskaties pats: kāds skats ir man pa logu uz pili ar dārzu, bet kāds tev uz graustu???

Atslēdzies daddy

« Atbilde #28 : 2026. gada 08. maijs, 16:38:28 »
Nahmanam ir mājele, noplukusi, šķība, dārzs aizaudzis... Bet otrā ielas pusē ir māja Zonnenšteinam – 3 stāvi, marmors un zelts... Abi tirgo savas mājas. Zonnenšteins – par 300 000 eiro. Nahmans – par 500 000.
Satiekas abi kaimiņi uz ielas. Zonnenšteins jautā Nahmanam – Ei, Joske, ko tu tādu cenu par savu graustu prasi??? Kas tev to pirks?
Nahmans smīnīgi – Nu, Ābram, bet tu paskaties pats: kāds skats ir man pa logu uz pili ar dārzu, bet kāds tev uz graustu???

...ta jau man ļams jāprasa...