Autors Tēma: Runāt vai nerunāt?  (Lasīts 6811 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Runāt vai nerunāt?
« : 2025. gada 22. aprīlis, 11:15:54 »
Mēs katrs spriežam pēc sevis. Un es kārtējo reizi aplauzos.
Jautājums: kā ir jūsu attiecībās? Problēmas tiek izrunātas? Vai katrs maļas un prāto savā nodabā?

Atslēdzies Bobs

Atb: Runāt vai nerunāt?
« Atbilde #1 : 2025. gada 22. aprīlis, 11:30:13 »
cenšamies runāt. Mēdz būt, ka paaugstinātos toņos :D

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2025. gada 22. aprīlis, 12:13:07 »
Es parasti saku par regulāri traucējošām lietām. Iztiekam bez kliegšanas, bet otrs tāpat mēdz apvainoties. :?:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2025. gada 22. aprīlis, 12:28:28 »
Esmu no "izrunātājiem", bet mēdzu pirms tam pailgi pārdomāt vajadzību, saturu un formu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2025. gada 22. aprīlis, 12:41:46 »
Mēs arī no runātājiem, bet ar katru kopā pavadīto gadu tās runājamās problēmas iet mazumā... vai arī arvien vairāk sāk šķist, vai vērts par ko pārlieku cepties  :?:  vai vispār pieminēšanas vērts...  :?:  Tas skatījums uz norisēm un procesiem kļuvis diezgan līdzīgs...

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2025. gada 22. aprīlis, 15:12:08 »
Vai problēmas tiek izrunātas. Liela atšķirība, vai runā par savām vai otra problēmām

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2025. gada 22. aprīlis, 15:41:42 »
Ja tā otra "problēma" traucē dzīvot, tad jau tā kļuvusi par savu problēmu.  :mrgr:  Ja netraucē, tad ko tur cita problēmas kustināt... ;) Lai pats tiek galā... :rofl:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #7 : 2025. gada 22. aprīlis, 15:44:38 »
Amālij, par ko aplauzies? Par to ka runāji, vai par to, ka nerunāji?
Biju no nerunātājām, bet sāku kļūt par runātāju. Bieži vien paaugstinātos toņos. No bļaustīgajām esmu.
Nu nevar otrs cilvēks iekļūt manās smadzenēs un uzminēt ko domāju un ko vēlos. Vienreiz saku, otreiz saku, trešajā reizē - skadāls.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #8 : 2025. gada 22. aprīlis, 16:07:24 »
Esmu izrunātāja. Bieži, pat izsakot vārdos problēmu, ieraugi vienu no risinājumiem. Neesmu burve, nevaru zināt, par ko klusums, šņākšana. Izrādās, ka mana vāvuļošana citus besī.
Un, redz, kā sanāk - otrs ir klusētājs, sevī malējs. Ok. Es lieku mieru. Bet es esmu izrunātāja. Un man arī liek mieru. Vienos vārtos. :sad_smiley:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #9 : 2025. gada 22. aprīlis, 16:18:12 »
Esmu iemācijusies, ka ar vīriešiem jārunā īsi un konkrēti, vienkāršiem nepaplašinātiem teikumiem. :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #10 : 2025. gada 22. aprīlis, 16:25:05 »
Var vispirms tēzes, tad pēc pauzes paplašinājumus :mrgr:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #11 : 2025. gada 22. aprīlis, 16:27:11 »
Esmu iemācijusies, ka ar vīriešiem jārunā īsi un konkrēti, vienkāršiem nepaplašinātiem teikumiem. :)
Drīkst minimāli paplašināt un lietot ne vairāk kā vienu palīgteikumu  :talking:  Bet saliktus sakārtotus teikumus, kam ir 38 teikuma daļas un būtiskā loma ir tieši 27. daļai, - tādus gan nevajag.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #12 : 2025. gada 22. aprīlis, 16:36:17 »
Nu, Bob, ar visiem cilvēkiem - lieliem un maziem, vīriešiem un sievietēm, priekšniekiem un padotajiem utt utjp vajag runāt skaidri un vienkārši :mrgr:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #13 : 2025. gada 22. aprīlis, 16:40:34 »
Spārka, ir kaut kas noticis. Sākumā šokējošs. Nav skaidrs, kas būs. Tad nu jāpieļauj visādas iespējas. Pārsvarā, lai otru mierinātu, nevajadzētu spiest uz negatīvo galu.
Pārāk lielu iespēju atrašana laikam ir tie Boba minētie saliktie teikumi ar entajām daļām.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2025. gada 22. aprīlis, 16:54:45 »
...ja vien tāda "vārīšanās" par problēmu nav sava stresa minimizēšana uz otra rēķina... tad es arī varētu sākt nikni šņākuļot...