Autors Tēma: Runāt vai nerunāt?  (Lasīts 6855 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Atb: Runāt vai nerunāt?
« Atbilde #15 : 2025. gada 22. aprīlis, 17:01:12 »
Ir lietas, ieteikumi, par kuriem varu dabūt pa galvu. Bet varbūt tā ir pareiza rīcība? Pazīstot sevi, zinu, ka bieži līdīšu uz ambrazūrām. Ja ir kaut puspārliecība, ka tā vajadzētu.
Tas gan laikam nav stāsts par izrunāšanu.
No otras puses - ja nelūdz, nelien. Pļac.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #16 : 2025. gada 22. aprīlis, 17:15:44 »
Varbūt pietiek, ja savu viedokli par problēmu un risinājuma iespējām izklāsti, dari zināmu 1X un tad kā rīkoties vai nerīkoties paliek tā otra paša ziņā. Man šis allaž darbojies ar bērniem pusaudžu vecumā...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #17 : 2025. gada 22. aprīlis, 17:26:37 »
Spārka, ir kaut kas noticis. Sākumā šokējošs. Nav skaidrs, kas būs. Tad nu jāpieļauj visādas iespējas. Pārsvarā, lai otru mierinātu, nevajadzētu spiest uz negatīvo galu.
Pārāk lielu iespēju atrašana laikam ir tie Boba minētie saliktie teikumi ar entajām daļām.

Ak, šì ir pilnìgi cita "opera". Ir jàpaklusè, jàietur pauze un jàļauj šausminoṣ̌o zińu sańèmèjam pašam apsmadzeņot, saprast kas tad ìsti noticis. Tàda histèriska miernàšana nevis palìdz, bet vèl vairàk iedzen stresà.
Mums sievietèm ir jàiemàcàs tàds sìkums: klusèt, kad jàklusè un runàt, kad vajadzìgs🙂

Atslēdzies tuk

« Atbilde #18 : 2025. gada 22. aprīlis, 17:49:30 »
Kādēļ "mums sievietēm"? Limuzīnā bija tieši vīrietis ar savu - bija tāds gadījums un arī vēl tāds...  :mrgr:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #19 : 2025. gada 23. aprīlis, 09:36:24 »
Par to problēmu izrunāšanu arī ir kā ir – ļoti atkarīgs no otra cilvēka. Ja tu viņa problēmu, kas jau ir kļuvusi par tavu, mēģini izrunāt, tad tevi pataisa par muļķi, kas pie visa vainīga, un apgalvo, ka tā nemaz nav. Gaslaitings saucas. Un tik un tā tu paliec ar savu problēmu, kura nebeidzas, tikai nu jau tas otrs ir vēl arī apvainojies.

Droši vien mazliet cita situācija nekā tēmā.

Spārka, ir kaut kas noticis. Sākumā šokējošs. Nav skaidrs, kas būs. Tad nu jāpieļauj visādas iespējas. Pārsvarā, lai otru mierinātu, nevajadzētu spiest uz negatīvo galu.
Pārāk lielu iespēju atrašana laikam ir tie Boba minētie saliktie teikumi ar entajām daļām.

Tā īsti neiebraucu, bet esmu nonākusi pie shēmas, ka labāk nemēģināt nevienu mierināt, jo man nesanāk. Es varu tikai nebakstīt sāpīgajā punktā un būt maksimāli neitrāla, jo cilvēka problēmu atrisināt nevaru, bet no jebkāda veida žēlošanas visiem ir vēl sliktāk. Ja zinu, ka cilvēkam bēda, to tēmu viņa klātbūtnē necilāšu, tas jā.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #20 : 2025. gada 23. aprīlis, 10:27:02 »
Tas tāds koks ar diviem galiem. Cilvēks varbūt tieši grib izrunāt savu bēdu un sajūtas. Ne jau sagaidīt mierināšanu, bet vnk uzklausīšanu
Atceros, kad mans tētis ārstējās un mēs vienreiz, divatā kaut kur braukādami, runājāmies. Viņš varēja izstāstīt, kādas sajūtas. Beigās teica , paldies, ka varēju beidzot ar kādu izrunāties. Izārstējās, starp citu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #21 : 2025. gada 23. aprīlis, 10:40:12 »
Šeit jau laikam problēma, ka Amālija vēlas runāt, bet otrs ne. Nevar gan īsti saprast, tie šokējošie jaunumi skar vien un attiecas uz abiem, uz vienu, vai nevienu no abiem.

Bet situācijas var būt dažādas, varu iedomāties situāciju, kad varbūt jāveic kāda operācija vai kas tml un cilvēks nevar saņemties un velk garumā, tur delikāti klusēt ar būtu tā... varbūt tomēr labāk pakrist uz nerva...  :?:  Vai kādas kredītsaistības un ienākumu samazināšanās un nespēj savākties sarunai ar banku un parādi krājas... vai vēl kas tāds... žēlošana tur neko nelīdzēs, pabikstīšana gan.

Atslēdzies reno

« Atbilde #22 : 2025. gada 23. aprīlis, 10:51:16 »
tad jau atliek vien -tu vienmēr vari nākt un runāt, es uzklausīšu.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #23 : 2025. gada 23. aprīlis, 10:54:28 »
Šeit jau laikam problēma, ka Amālija vēlas runāt, bet otrs ne. Nevar gan īsti saprast, tie šokējošie jaunumi skar vien un attiecas uz abiem, uz vienu, vai nevienu no abiem.

Aizdomājos : ja skar vienu, tad nevajag mierināt, rādīt izejas? Ļaut, lai sadeg? Varbūt. Nezinu. Droši vien, ja klusētājs.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2025. gada 23. aprīlis, 11:01:49 »
Nedzīvojat taču pirmo dienu kopā  :?:  partneri jau tomēr daudzmaz mēdz pazīt  :?:  vai arī tāda klusēšana ir pirmo reizi?
Iespējams, cilvēks nemaz nevēlas lai kāds norāda uz "izejām", zina pats tās izejas...  :?:  Vai arī tu uzskati ka vienīgi tu zini kur otram jāiziet?  :?:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #25 : 2025. gada 23. aprīlis, 11:04:29 »
Cilvēki ir tik dažādi: vienam bēdās un problēmās nepieciešams skatītājs/klausītājs, citam - klusums un vienatne. Tad mūsu uzdevums - iepazīt sevi un savus tuvākos tā, lai varam nepieciešamības brīdī atbalstīt un vienlaikus nekrist uz nerviem.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #26 : 2025. gada 23. aprīlis, 11:12:09 »
Bieži, uzzinot kaut ko, saņemot kaut ko, piedzīvojot kaut ko, man ir pilnīgs bezceris. Strupceļš. Izmisumā izeja tikai viena. Man. ES ESMU TĀDA.
Izrunājot, modelējot, mēdz rasties gaismas stars. Ar laiku.
Nu ja, nu ja, es spriežu pēc sevis.
Un es īpaši neskraidu pa pasauli, matus plēsdama. Truli īdu zem segas. Līdz kamēr sameklēju uzklausītāju/mierinātāju/plašāka skatījuma radītāju.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #27 : 2025. gada 23. aprīlis, 11:15:20 »
Izrādās, ka mana vāvuļošana citus besī.
Un, redz, kā sanāk - otrs ir klusētājs, sevī malējs. Ok. Es lieku mieru. Bet es esmu izrunātāja. Un man arī liek mieru. Vienos vārtos. :sad_smiley:

Tad problēma tomēr kur, rūpēs par tā otra labsajūtu vai tomēr par savējo...

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #28 : 2025. gada 23. aprīlis, 11:18:52 »
Par otru šoreiz.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #29 : 2025. gada 23. aprīlis, 11:24:27 »
Bet otrs taču tev saka - atslābsti un nevāvuļo...  :?: