Autors Tēma: Vecās Rīgas servīzes  (Lasīts 11401 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Vecās Rīgas servīzes
« : 2014. gada 08. decembris, 10:32:40 »
Vakar brokastojot ar te vienu jauku forumieti kopā - pļāpājam par šo, par to, par traukiem, šī saka - oi, bet man ir tāaada servīze no Rīgas porcelāna fabrikas laikiem, nekur neeesmu tādu redzējusi, krūzītes nu tādas, nu smukas, bet nu forma - nevar saprast, ko ar tādām iesākt... es devos pie trauku plaukta - nesu rādīt - vai šitādas? :) Izrādās - man ar tāda servīze plauktā stāv, 12 personām... un es ar nezinu - ko ar tādām krūzītēm iesākt... salātus, saldo pasniegt?

Un jums kas plauktā stāv - no kā ne par ko neatteiksieties, bet pielietojumu ar grūti atrast?

P.S. meklēju internetā bildi, tak šitāda servīze Ss.lv par 75 eur izlikta pārdošanā, wow!

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Džesika

Re: Vecās Rīgas servīzes
« Atbilde #1 : 2014. gada 08. decembris, 10:57:41 »
Man ir plānā porcelāna kafijas servīze (arī Rīgas porcelāna fabrikas), un es to lietoju viesībās. No nelietotiem traukiem cenšos atbrīvoties. Sākumā viņi aizceļo uz pagrabu, tad uz miskasti. Diemžēl.
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2014. gada 08. decembris, 10:58:43 »

Rīgas porcelānu gan ir vērts paglabāt, ir skaisti eksemplāri.

Mums ir liela kaste garāžā ar uzlīmi -"kristāls".  Stikla bļodiņas ir arī ir klājiens, bet ja ir stāvējušas 80 gadus, tad es jau nebūšu tā ārā metēja. Šis tas, ko īsti nelietojam vnk saudzējot.

Bet nesen nolēmām viesību galdu 6 pers saklāt ar traukiem no pilnīgi dažādiem komplektiem, lai tikai daudz maz stils kopā turas. Visa kā bija gana, izņemot  dziļos šķīvjus.Un tos tā nemaz nevar atrast, vai arī par pārmērīgu cenu.

Atslēdzies Sarma

« Atbilde #3 : 2014. gada 08. decembris, 11:27:23 »
Man ir šī.Kā piemiņa no tēta.

Cik grūti būt sievietei! Visu laiku gribās kaut ko nopirkt, kādu nosist, notievēt...un pīrādziņu.

Atslēdzies rutta

« Atbilde #4 : 2014. gada 08. decembris, 12:02:23 »
Ir daudz dažādi trauki un glāzes no vecmammas un vecvecmammas.
Kristāls, porcelāns.
Lietoju regulāri- vien dažus nē, tos vecākos, kuriem vairāk nekā 150 gadi  :)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #5 : 2014. gada 08. decembris, 12:09:15 »
Varbūt ir labas idejas, kā šitās manas krūziņas (augšā bildē) kreatīvi lietot? tak ne jau kafiju no šām dzert... tur pāris malciņi, tie paši momentā atdziest, kad ielej...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #6 : 2014. gada 08. decembris, 12:18:36 »
hmm, varbūt kaut ko šādu uzrīkot? :) bet tas nav par krūzītēm...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #7 : 2014. gada 08. decembris, 12:21:07 »
Vecrīgā ir Porcelāna muzejs. Ļoti interesants, ja kas. Varbūt viņiem interesē Tava servīze, ja pašai nešķiet noderīga. Manuprāt tās platās ir domātas tējas tases. Un no šodienas skatupunkta - man liekas, ka nu tās atkal ir stilīgas.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #8 : 2014. gada 08. decembris, 12:23:37 »
Es vācu to porcelānu un sapņoju par terasi, kurā skaistos vasaras rītos dzeršu tēju/kafiju ar kūciņām un citām smalkām uzkodām... (Burkā sindroms)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #9 : 2014. gada 08. decembris, 12:30:17 »
Vecrīgā ir Porcelāna muzejs. Ļoti interesants, ja kas. Varbūt viņiem interesē Tava servīze, ja pašai nešķiet noderīga. Manuprāt tās platās ir domātas tējas tases. Un no šodienas skatupunkta - man liekas, ka nu tās atkal ir stilīgas.

aha, šas!

ne par kādu naudu nedošu. gribu pati lietot, bet konkrēti šitās krūziņas - nevaru izdomāt, kā! Jo krūziņas šķidrumu lietošanai ir ekstrā neērtas...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #10 : 2014. gada 08. decembris, 12:32:19 »
Man vēl ir arīs ervīze no plānā porcelāna, ar roozā puķītēm :) to jā, to var likt blakus smalkām kūciņām...:) Bet nu pēc brokastu puslitrīgajām biezmalu - šitā šķiet tik smalka, ka bail malu nokost, pie mutes ceļot...

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #11 : 2014. gada 08. decembris, 14:14:45 »
Varbūt ir labas idejas, kā šitās manas krūziņas (augšā bildē) kreatīvi lietot? tak ne jau kafiju no šām dzert... tur pāris malciņi, tie paši momentā atdziest, kad ielej...

Ja ja, Bromam taisnība - šitā ir tējas. Un, ak, kā tādu vai tamlīdzīgu vienlaik meklēju. Tagadm meklēju Vācu porcelāna fabrikas, dabūju mantojumu, bet tur tikai 3 krūzītes... maz :(
Bet pasniegt salātiņus arī nav slikta doma :) Nu vai kādu saldo - piemēram, panna cotta konusiņu ar mazliet mērces :)
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies Broms

« Atbilde #12 : 2014. gada 08. decembris, 14:23:35 »
Zazū telepātijas fišku atkodusi?
Es tā tiešām domāju, bet ierakstījis, cik manu un atceros, neesmu  :prozit:

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #13 : 2014. gada 08. decembris, 14:24:23 »
Zazū, drīzāk tās ir kautkādas konjaka krūzītes... tik maz tējas vaitad kādam dod? :D

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #14 : 2014. gada 08. decembris, 14:25:05 »

Lasīt divreiz :) Arī paša rakstīto :)
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь